Prysmian lyhyesti
AV-laitteisiin, vahvistettuihin tietokoneisiin, käsipäätteisiin sekä muihin ICT-laitteisiin erikoistunut Signal Partners Groupiin kuuluva Kauko Oy on keväällä 2024 valittu mukaan toimittajaksi Naton BOA-ohjelmaan (Basic Ordering Agreement). NATO Communications and Information Agency NCIA:n kanssa allekirjoitettu BOA-puitesopimus mahdollistaa sujuvat hankintaprosessit Naton jäsenmaiden kesken ja tukee puolustusvalmiuden kehittämistä.
Millaisia asioita arvotat, kun olet hankkimassa valvontakameroita tai kamerajärjestelmää? Pohditko valmistajan eettisyyttä, suositko suljettua järjestelmää, vai tuijotatko puhtaasti ostohintaa?
Signal Partners Oy osti Kauko Oy:n lokakuun 2022 lopussa. Ensimmäiset yhteiset kuukaudet ovat kuluneet muun muassa käytännön järjestelyissä Kaukon toimiston muuton sekä yritysten rakenteellisen yhdistymisen parissa.
Meiltä kysytään usein, mitä ruggeroitu tietokone tarkoittaa. Ruggeroidun kanssa synonyymejä ovat sanat lujitettu, vahvistettu ja vahvennettu. Kaikki nämä tarkoittavat tietokonetta, joka kestää kovaa käyttöä ja on normaalia kuluttajalaitetta lujarakenteisempi.
Tietokoneiden lisäksi vahvennettua tietotekniikkaa edustavat esimerkiksi jotkin puettavat älylaitteet, puettavat viivakoodinlukijat ja kehokamerat.
Tiedemiehet ja muut jouluihmiset ympäri maailman ovat pohtineet joulupukin mahdotonta tehtävää: kuinka jakaa lahjat kaikille maailman kilteille lapsille reilussa vuorokaudessa? On tehty tarkkojakin laskelmia siitä, miten tehokkaasti aika täytyy käyttää, jotta yksikään lahja ei jää jakamatta.
Tämän syksyn asiakaskohtaamiset ovat palauttaneet mieleen, miten suuri merkitys työssä onnistumiseen ja viihtymiseen on perusrutiinien parantamisella: joskus pieni ja yksinkertainenkin askel parempaan riittää.
Tapahtumarikas syksy on ollut antoisia keskusteluja täynnä. Konttorityön ohella olen päässyt jututtamaan asiantuntijoita muun muassa ständillämme Logistiikka-messuilla syyskuun puolivälissä.
Millaisista teemoista loppuvuonna on kuhistu ja mitkä teknologiat innostavat oman työnsä kehittämisestä kiinnostuneita ammattilaisia?
Logistiikan maailma automatisoituu kovaa vauhtia automaattivarastojen ja tietoteknisten ratkaisujen vallatessa alaa. Ihmiset ovat kuitenkin yhä ratkaisevassa roolissa esimerkiksi kuljetuksen palveluissa, teollisuuden asennus- ja kunnossapitotyössä sekä kokoonpanolinjoilla. Myös käsin keräilyä tehdään yhä paljon.
Suomen suurimman tavaratalon ja suositun matkailukohteen tiloissa riittää vilinää. Veljekset Keskisen yli kuusi miljoonaa vuosittaista kävijää takaavat, että logistiikan hyllytyksestä vastaavan tiimin arki on vauhdikasta viikosta toiseen.
Signal Partners Oy on ostanut Kauko Oy:n koko osakekannan Aspo-konsernilta 31.10.2022 solmitulla sopimuksella. Signal Partners on suomalainen mobiliteettiin, tietoverkkoihin sekä niiden suunnitteluun ja ylläpitoon keskittynyt ratkaisujen ja palvelujen tuottaja.
Tänä syksynä korviini on kantautunut erityisesti toiveita hyvinvoinnin lisäämisestä, sekä energian ja ajan säästämisestä työelämässä. Nämä teemat olivat läsnä myös Sähkö Tele Valo AV –messuilla, jotka keräsivät pitkän tauon jälkeen yli 10 000 kävijää.
Tule kokemaan kanssamme parempaa potilastyön ergonomiaa ja hyvinvointia Sairaanhoitajapäiville 15.-16.9.2022! Osastollamme 2a55 pääset kokeilemaan muun muassa Ergotronin uutta CareFit-mobiilivaunua, jonka monipuoliset säädöt tekevät siitä täydellisen työparin kaikenlaisiin työympäristöihin.
Tule kokemaan kanssamme sujuvaa arkea ja parempaa työtehoa Logistiikka-messuille 14.-15.9.2022! Messuosastollamme C 531 pääset toteamaan muun muassa puettavien teknologioiden hyödyt keräily- ja varastotyössä sekä ideoimaan niiden käyttöä omassa työympäristössänne.
Kutsumme sinut Kaukomatkalle kokemaan paremman työelämän ympäristöjä Sähkö Tele Valo AV -messuille 7.-9.9.2022! Messuosastollamme A 203 pääset pohtimaan, mukautuuko teillä ihminen kiinteistön tarpeisiin vai toisinpäin - ja miten asiaa voi kehittää parempaan suuntaan.
Tervetuloa Kaukon ja ProGloven yhteiseen webinaariin "Miten puettava viivakoodinlukija vähentää kustannuksia ja parantaa ROI:ta logistiikassa ja kaupan alalla?" tiistaina 6.9.2022 klo 14!
Pian koittaa tapahtumarikas loppuvuosi! Asiantuntijamme kiertävät ahkerasti Suomea ja opastavat niin uutuusteknologioiden kuin vanhojen tuttujen, arkea sujuvoittavien laitteiden ja sovellusten kestävään maailmaan.
Tuskin maltamme odottaa, että pääsemme jälleen tapaamaan teitä kaikkia ja kertomaan työtä tehostavan teknologian ilosanomaa!
Olemme Kaukona toimittaneet ratkaisuja terveydenhuoltosektorille jo pitkään: mobiilivaunut, muut liikuteltavat ratkaisut, sekä seinä -ja kattotelineet, ovat parantaneet sairaanhoitajien ja lääkäreiden työergonomiaa huomattavasti.
Olet varmaan joskus kuullut termin ”kaukaa viisas”. Eri tilanteissa tämä voi tarkoittaa hyvin erilaisia asioita, mutta tausta-ajatus on sama: kaukaa viisas osaa ennakoida ja varautua tulevaan. Helpommin sanottu kuin tehty?
Olen urani varrella kuullut lukemattomia ikäviä tarinoita erilaista uhkatilanteista työssä. Niin epäreilulta kuin se tuntuukin, suurinta väkivallan uhkaa koetaan ammateissa, joissa ihminen palvelee toista ihmistä: hoitoalalla, lastensuojelussa, jakeluliiketoiminnassa, joukkoliikenteessä, opetustyössä, kaupan alalla, ja niin edelleen.
Viimeaikaisissa asiakastapaamisissa olen valitettavasti oppinut uhkatilanteiden yleistyneen nyt myös tehtävänkuviin, joissa turvallisuuden tunne on aikaisemmin ollut uhattuna lähinnä öisin - jos silloinkaan.
Puhutaanpa hetki erilaisista todellisuuksista. Yhdessä ääripäässä todellisuuksien spektriä on virtuaalimaailma, jossa kaikki on keinotekoista ja digitaalista. Siellä tekemistä eivät rajoita fyysisen maailman elementit, tai edes fysiikan lait - mikä tahansa on käytännössä mahdollista.
Perinteinen teollinen työympäristö on menettämässä vetovoimaansa. Väki vähenee teollisissa ammateissa, eikä ala houkuttele nuoria osaajia. Osaaminen ei saisi karata organisaatiosta vähenevän väen mukana, mutta toisaalta perinteinen kouluttaminen tai dokumentointi vievät aikaa leipätyön tekemiseltä.
Myös osaamistarpeet teollisuudessa moninaistuvat: ei enää riitä, että on asentajan koulutus tai lapasessa yhden alan asiantuntijuus. Oman ydinosaamisen lisäksi täytyy pysyä kärryillä jatkuvasti kehittyvästä tietotekniikasta ja ymmärtää automaatiota, joka nousee teollisissa ympäristöissä yhä keskeisempään rooliin.
Keräilijä skannaa jopa tuhansia viivakoodeja päivässä. Perinteisesti koodin skannaaminen sitoo toisen käden lukijan käyttämiseen, vaikka keräilytyössä tehokkainta on käyttää molempia käsiä. Entä jos skanneri puettaisiin käteen kuten työhanska, se kulkisi aina mukana kämmenselässä, eikä sitä tarvitsisi erikseen kantaa tai laskea käsistä työn aikana?
Tule kehittämään kanssamme sujuvampaa potilastyön arkea maksulliseen sotealan ammattitapahtumaan Sosiaali- ja terveydenhuollon ATK-päiville 9.-11.5.2022! Osastollamme C-104 pääset tutustumaan hoitotyön mobiilivaunuihin, sairaalalogistiikassa käytettäviin puettaviin teknologioihin, etämentorointiin ja etähoitotyön innovaatioihin, hyvinvointia parantavaan valaistukseen sekä digitaalisiin kaksosiin.
Tule kokemaan kanssamme kestävää teknologiaa ja sen luomaa sujuvaa arkea Teknologia 22 -messuille 3.-5.5.2022! Osastollamme 7k110 pääset tutustumaan puettaviin teknologioihin, etämentorointiin, uusimpiin vahvennettuihin tietokoneisiin, tekoälykameroihin sekä hyvinvointia parantavaan valaistukseen.
Meillä on hyviä uutisia yrityksille, oppilaitoksille ja kulttuurialan toimijoille, jotka tuottavat ja striimaavat live-videoita: tuomme Suomen markkinoille Seervisionin konenäköön pohjautuvan kameraohjausjärjestelmän helpottamaan videotuotantoja. Järjestelmä hoitaa tylsät ja toistuvat tehtävät ja ihminen voi keskittyä luovaan työhön.
Uudistatko neuvottelutiloja ja pohdit vanhan projektorin vaihtoa uuteen tykkiin tai 4K-näyttöön? Meillä on sinulle ehdotus: vaihda vanha lamppu- tai laserprojektorisi uuteen Panasonic PT-FRQ50 4K-laserprojektoriin.
Hyvitämme vaihdossa vanhasta tykistänne 200 € ja toimitamme sen kierrätykseen uuden tieltä. Vaihdossa voit antaa minkä tahansa merkkisen ja mallisen lamppu- tai laserprojektorin. Hyvitys- ja vaihtokampanjamme on voimassa huhtikuun 2022 loppuun saakka.
Helmikuun uutiskirjeessämme kerromme vinkkejä sujuvamman ja vastuullisemman arjen rakentamiseen erilaisia teknologioita hyödyntäen. Käsittelemme muun muassa seuraavia aiheita:
Jos olet teknologiasta innostunut markkinointialan nuori ammattilainen, myynti- ja markkinointitiimimme kaipaa vahvistuksekseen kenties juuri sinua! Etsimme markkinointikoordinaattoria tukemaan monialaisen asiantuntijaorganisaatiomme työtä.
Koordinaattorina tulet vastaamaan markkinointimme toteutuksesta tiiviissä yhteistyössä markkinoinnin ja viestinnän kumppanimme kanssa. Työskentelet toimitusjohtajamme rinnalla ja tuet eri liiketoimintayksiköidemme myyntiä markkinoinnin monin keinoin.
Komponenttipulasta, kokoontumisrajoituksista ja kuormittavuudestaan huolimatta vuosi 2021 on ollut haaveiden toteutumisen aikaa. Meillä on ollut kunnia kohdata ihmisiä, joilla on unelmia - pieniä tai jopa mahdottoman suuria - ja luoda yhdessä kestävämpää sekä sujuvampaa arkea erilaisiin ympäristöihin ja olosuhteisiin.
Tekoälyn ja automaation avulla syntyy jatkuvasti yhä parempia ja innovatiivisempia palveluita ja tuotteita, joiden avulla työn tuottavuus paranee, manuaalista työtä poistuu ja työtehtävät automatisoituvat. Mutta kenellä on muka aikaa seurata supernopeaa kehitystä ja vielä ymmärtää, miten teknologiat saa parhaiten sulautumaan osaksi oman organisaation arkea?
Milloin olet viimeeksi kellottanut, kuinka pitkään ihan pienenkin tietokoneongelman tai muun työssä eteen tulleen haasteen ratkomiseen kuluu? Varmasti olet siinä hetkessä miettinyt, kuinka paljon mieluummin vain hoitaisit keskeneräiset hommat sinä aikana, kun odottelet kollegan apua tai vastausta tukipyyntöösi.
Kuluttajien kukkarot ohjaavat maailmamme vastuullisuutta: 68 % ammattilaisista odottaa, että kuluttaja on enemmän huolissaan maailmasta kuin aiemmin ja edellyttää yhä vastuullisempaa toimintaa yrityksiltä, joiden palveluita hän kuluttaa.
Kestävän kehityksen organisaatiot ovat myös sijoituskohde: eettiselle sijoittajalle merkitsee yhä enemmän, ettei oma vaurastuminen tapahdu muiden ihmisten tai luonnon tulevaisuuden kustannuksella.
"Olis kyllä tosi eeppistä, jos meidän matkalle sattuisi hiekkamyrsky. Mun matka kestää siis 25 juoksupäivää plus toivottavasti yks myrskypäivä", laski seikkailujuoksija Jukka Viljanen tulevan aavikkojuoksunsa kestoa.
Vaihtoehtoja valvontajärjestelmän rakentamiseen on yhtä monta kuin käyttäjiäkin aina pelkästä videotallenteesta reaaliaikaiseen uhkien ennakointiin. Kun suunnittelet videovalvontaa, mieti millaisia uhkia valvottavaan kohteeseen liittyy, missä vaiheessa haluat ne tunnistaa ja miten haluat niihin reagoida.
Turvatekniikan hankinnassa täytyy huomioida kaikki niin laitteista asennuksiin kuin käyttöönkin vuosiksi eteenpäin.
Panasonic on lanseerannut uuden PT-RDQ10 4K-projektorin, joka sopii erityisesti vaikuttavien ja vangitsevien elämysten luomiseen muun muassa viihteen, kulttuurin ja opetuksen parissa. Uusi 4K-teknologia tuo huoltovapautta 20 000 käyttötunnin verran ja on omiaan korvaamaan etenkin vanhan lamppuprojektoriteknologian, joka hyödyntää ET-DLE-sarjan linssejä.
"Tässä on oiva tilaisuus päivittää arvokkaan tilan tekniikka 4K-tasoiseksi ja päättää samalla vanhan projektorin lampunvaihtorumba. Uuteen tilaan asennettuna tämä tuo kertaheitolla laadukkaan kuvan kaikkiin tilaisuuksiin ja esityksiin", toteaa Kaukon AV-asiantuntija Juha Lindqvist.
Hei sinä teknologiasta innostunut nouseva kyky - myynti- ja markkinointitiimimme kaipaavat vahvistuksia! Etsimme myyntikoordinaattoria ja markkinointikoordinaattoria tukemaan monialaisen asiantuntijaorganisaatiomme työtä.
Koordinaattorit tulevat olemaan tärkeä osa myyntitiimiämme. Kummassakin roolissa pääsee ottamaan sopivassa määrin vastuuta ja kasvamaan myynnin ja markkinoinnin ammattilaiseksi kansainvälisen asiantuntijayhteisömme tuella.
Fiksu sisälogistiikan tehostaminen edellyttää tavara- ja informaatiovirtojen pitkäjänteistä suunnittelua ja kehittämistä. Arvoon arvaamattomaan nousee myös työn tehostaminen yksittäisissä työtehtävissä, jotka tällä hetkellä ovat toiminnan pullonkauloja.
Kaukon emoyhtiö Aspo-monialakonsernin puolivuosikatsaus 1.1.-30.6.2021 on julkaistu Aspon verkkosivuilla. Konserni saavutti ennätyksellisen liikevoiton ja osakekohtaisen tuloksen, joka ylitti vuoden 2020 tason. Vahvan tuloksentekokyvyn odotetaan jatkuvan myös tulevaisuudessa.
Väestön ikääntyminen, kasvava tarve terveyden- ja sairaanhoidon palveluille, sekä mittava hoitovelka ovat mahdoton yhtälö ratkaista olemassa olevilla toimintamalleilla. Haasteita tuovat muun muassa osaavan henkilöstön ja hoitopaikkojen riittävyys, rahoituksen riittävyys, palveluiden hankala saatavuus syrjäseuduilla sekä jaksaminen työssä, jossa on jatkuva paine tehdä parhaansa haastavissa olosuhteissa.
Panasonic Toughbook sekä Mattersoft Oy:n kehittämä monipuolinen infojärjestelmä muodostavat yhdessä tehokkaan työkalun Tampereen seudun joukkoliikenteen linja-autonkuljettajille. Myös Kauko on ollut mukana Nyssen digitaalisissa kehitysaskelissa.
Kiertotalouden palveluyritys Lassila & Tikanoja sekä Kauko ovat tehneet yhteistyötä tehokkaamman ja vastuullisemman jätehuollon puolesta. Kestävillä ja helppokäyttöisillä ajoneuvotietokoneilla on vuosien ajan pystytty tehostamaan jätekuljetusten sujuvuutta.
Kaukon emoyhtiö Aspo-monialakonsernin osavuosikatsaus 1.1.-31.3.2021 on julkaistu Aspon verkkosivuilla. Ensimmäisen kvartaalin liikevoitto oli ennätystasolla ja suhteellinen kannattavuus parani merkittävästi.
Panasonic on julkaissut liikkuvan tietotyön ammattilaisille suunnatun, uuden vahvennetun 7-tuumaisen Android™ -tabletin, TOUGHBOOK S1:n. Pienen kokonsa vuoksi laitetta on helppo käyttää yhdellä kädellä, se sopii monenlaisiin käyttötarkoituksiin, on suorituskykyinen, sekä kestää päivittäistä ja jatkuvaa käyttöä erilaisissa tehtävissä.
Puettavat älylaitteet ja teknologia ovat mullistaneet työnteon tapoja monilla eri aloilla. Laitteiden kehitys on ollut nopeaa, ja yrityksissä sekä oppilaitoksissa on havaittu puettavan teknologian tuomat edut. Mihin kaikkeen tekniikka työelämässä taipuukaan, siitä voivat innovatiivisimmat organisaatiot tarjota tulevaisuudessa huikeita käyttöesimerkkejä.
Työympäristöjen turvallisuus kehittyy uusien teknologioiden myötä: puettavat valvontakamerat tuovat turvaa liikkuvaan työhön ja tilanteiden dokumentointi helpottuu mobiililla kameravalvonnalla.
Kameroiden tekoäly tehostaa valvontaa turvallisuudessa, mutta samaa älyä voi hyödyntää tehostamaan esimerkiksi valmistusprosesseja. Myös eettisyys ja tietoturvallisuus ovat turva-alaa ohjailevia trendejä.
Mitä turvatekniikkaan kuuluu vuonna 2021? Alla muutamia ajatuksia meidän ja asiakkaidemme arjesta.
Varastomme muuttaa uuteen osoitteeseen Vantaan Koivuhakaan ja uutta varastoa operoi 3PLogistiikka.
Nykyinen varasto Suokalliontiellä Vantaalla suljetaan tänään torstaina 25.3.2021, jonka jälkeen kaikki toimitukset ja noudot tapahtuvat uudesta toimipisteestämme. Pahoittelemme muutosta aiheutuvaa hetkellistä toimituskatkosta.
Varastomme uusi osoite on 29.3.2021 alkaen on:
3PL Varasto (3P Logistiikka Group Oy)
Juurakkotie 4
01510 Vantaa
Aukioloajat: Varasto on avoinna arkisin klo 8–16
Toimitusaika: Kaikki ennen klo 12:00 saapuneet tilaukset saman päivän aikana.
Tavaran nouto:
Pientavaran nouto: Ovi 2
Tavaran nouto: Ovi 1
Älykkäiden kameraratkaisujen sekä seuranta- ja mittaussovellusten avulla voidaan toteuttaa asiakkaiden ja työntekijöiden turvallisuutta lisääviä järjestelmiä. Tällaisia voivat olla muun muassa kävijämäärien laskenta, turvamääräysten noudattamisen valvonta tai viipymän mittaaminen - hyödyntämismahdollisuuksia on monia.
Nykytaiteen museo Kiasmassa oli esillä arvostetun amerikkalaistaiteilija Doug Aitkenin I Only Have Eyes for You -yksityisnäyttely, jonka teoksissa hyödynnettiin ääntä ja kuvaa eri tavoin. Aitkenin suuri videoteos SONG1 (2012/2015) oli ympyränmuotoiselle kankaalle sylinteriprojisoinnilla heijastettu esitys. AV-tekniikkaa Kiasmaan oli toteuttamassa helsinkiläinen Videotykki Oy, ja Kauko toimitti teoksen laserprojektorit.
Keski-Suomen museossa toteutettiin mittava museorakennuksen peruskorjaus, jonka myötä myös pysyvä näyttely uudistettiin. Osana sitä museoon toteutettiin AV-teknologialla kaksi teosta, joissa yhdisteltiin animaatiota, kuvaa ja ääntä kiinnostavalla tavalla. Toteutuksen yhteydessä korostui yhteistyön merkitys eri asiantuntijoiden kesken. Kaukon toimittamat Panasonic-laserprojektorit asensi asiantuntevasti Tecline Oy.
Kaukon emoyhtiö Aspo-monialakonsernin tilinpäätöstiedote 1.1.–31.12.2020 on julkaistu Aspon verkkosivuilla. Haastavan vuoden viimeinen neljännes päättyi kvartaalin ennätykselliseen liikevoittoon ja rahavirtaan.
Vuosi 2020 tarjosi meille oikean kokemusten vuoristoradan. Sitä leimasivat vahvasti korona ja sen tuomat poikkeusolot: matkustusrajoitukset, kaikenlaisten live-kohtaamisten vähyys ja riskialttius, sekä niistä johtuvat lieveilmiöt. Olisi helppoa lakaista moiset maton alle, ohittaa vaikeudet ja palata vanhaan. Näin tuskin kuitenkaan tapahtuu. Kuten aina, tästäkin opimme jotain, jonka viemme mukanamme tuleviin vuosiin.
En voi kiistää, etteikö korona olisi vaikuttanut Kaukonkin liiketoimiin. Kuten emoyhtiömme Aspon osavuosikatsauksesta käy ilmi, viime vuosi oli nopean toimintaympäristön muutoksen ja rajoitusten takia vaikea meille kaikille. Etäännyimme kollegoista ja jouduimme lomauttamaan hyviä tekijöitä. Toisaalta uudistuimme ja uudistimme toimintaamme. Poikkeusoloista ja haasteista huolimatta me Kaukolla suoriuduimme vaikeasta vuodesta erittäin hyvin.
Yhteiskunnan automatisoituminen ja työtehtävien osittainen digitalisoituminen ovat aiheuttaneet sen, että yksittäisiin tehtäviin tarvitaan aiempaa vähemmän työvoimaa. Tämä on johtanut ajoittaisten yksintyöskentelytilanteiden yleistymiseen: esimerkiksi automatisoidulla tehtaalla käydään tekemässä satunnaisia tarkastuksia, työvuorossa riittää hoitaa ylläpidollisia tehtäviä yksin ja maastossa työskennellään haastavissakin olosuhteissa ilman kollegojen välitöntä läsnäoloa.
Moni työ on riskialtista, vaikka työntekijät eivät asiaa niin mieltäisikään. Riskit voivat aiheutua työnteon epävarmuudesta, osaamisen puutteesta tai yksinkertaisesti vaikeasta työympäristöstä. Jatkuva kommunikaatio tiimin kesken auttaa vähentämään riskejä sekä tuo läsnäoloa ja turvaa yksintyöskentelyyn, ja automatisoidut turvallisuusratkaisut ovat erinomaisia työturvallisuuden lisäämiseen.
Vuosi 2020 on ollut monella tavalla poikkeuksellinen. Ihmissilmin näkymätön uhka on saanut turvallisuudentunteemme polvilleen ja arkipäiväisiin kohtaamisiin on täytynyt etsiä uusia toimintatapoja. Se ei ole ollut helppoa, mutta yhdessä olemme kehittyneet kohti uutta normaalia.
Kaukolla ollaan menty hetkeksi sekaisin ja tiputettu varastossa olevien tuotteiden hintoja ihan kahelille levelille. Nyt lähtee kovan luokan kamoja sellaisilla hinnoilla, että kaukolaiset ovat itsekin ihmeissään. Kaukolla ei perinteisesti uskota edukkaiden hintojen houkuttelevuuteen, vaan hankintojen kestävyyteen. Mutta joskus kaikki lipsahtaa pois mukavuusalueeltaan.
Raskone Oy on raskaan kaluston autokorjaamo, jossa huolletaan ja korjataan kuorma- ja pakettiautoja, perävaunuja, työkoneita sekä henkilöautoja. Raskone on Suomen suurin monimerkkikorjaamo, joka palvelee asiakkaitaan 19:ssä toimipisteessä ympäri Suomen. Muun muassa nopeus, monipuolisuus ja ympärivuorokautiset huoltopalvelut ovat sen kilpailuvaltteja.
Liukuhihnatyössä, laadunvalvonnassa ja valvomotyössä ihmiset ovat yhä tarkkailijan roolissa, vaikka työhön liittyy suuria riskejä ja puutteita. Valvontakamerakuvaa tarkkaillessaan ihminen saattaa esimerkiksi nähdä asioita, joita ei ole tarkoitettu hänen silmilleen - oman puolison voi nähdä toisen kainalossa kaupungilla, vaikka tämän pitäisi olla töissä.
Vuosi 2020 on Aleksis Kiven Seitsemän veljestä -romaanin 150-vuotisjuhlavuosi. Sen valtakunnallista päätapahtumaa vietetään Aleksis Kiven päivänä 10.10. Klaukkalan Monikkosalissa. Luvassa on Seitsemän veljeksen hengessä käytävää keskustelua, kirjan runoihin sävellettyä musiikkia sekä teatteriesitys Kolistimen ukko -episodista. Tapahtuman jälkeen Niko Tiaisen juhlavuoden 3D-videotaideprojisointi avataan Monikon pihalla.
Kauko Oy on tehnyt sopimuksen Analog Way -signaalinkäsittelyratkaisujen jakelusta Suomessa. Sopimus kattaa koko Analog Wayn ratkaisuvalikoiman. "AV-infran rakentamisessa pelkät hyvät laitteet eivät riitä - kuvasignaali täytyy saada myös kulkemaan luotettavasti ja häiriöttömästi laitteiden välillä. Kun laatu signaalinkäsittelyssä on priimaa, se mahdollistaa monia siistejä asioita", iloitsee Kaukon AV-ratkaisujen myyntipäällikkö Juha Lindqvist.
Kun tavoitteena on purjehtia yksin maailman ympäri ilman pysähdyksiä ja ulkopuolista apua, kuka tahansa ei pärjää kipparina. Vendée Globe on ikoninen, non-stop yksinpurjehduskilpailu maapallon ympäri, ja Ari Huusela ensimmäinen kisaan hyväksytty pohjoismaalainen. Vendée Globe -kisaa on purjehdittu neljän vuoden välein vuodesta 1989 asti. 138 purjehtijaa on tähän mennessä lähtenyt matkaan, mutta heistä vain 71 on selvinnyt maaliin saakka.
Vuoden 2020 kilpailuun lähdetään 8.11.2020 Les Sables d’Olonnesta. "Maaliin olisi tarkoitus tulla samaan paikkaan noin 100 päivän päästä lähdöstä", kertoo Finnairin lentokapteenina ammatikseen työskentelevä Huusela.
Remeo on jätekuljetus- ja ympäristöhuoltoalan yritys, joka kehittää ratkaisuja roskien palauttamiseen raaka-aineiksi. Heidän tavoitteenaan on vähentää jätteen määrää ja taata roskille mahdollisimman korkea hyötykäyttöaste. Kun Remeon ajoneuvoihin piti uusia laitteistot ajoreittien suunnittelua, kuljettajien tehtävälistojen ylläpitoa, jätteen määrän kirjauksia ja asiakirjojen käsittelyä varten, he hankkivat yli 200 Panasonic Toughbook G1 -tablettia telakoineen, ja KAUKOhallinta-palvelun mm. etänä hoidettavia ohjelmistopäivityksiä varten.
Keväällä 2020 maailma muuttui. Yhtäkkiä arkipäiväisissä kohtaamisissa alkoi näkyä hengityssuojaimia, kumihanskoja ja visiirejä. Kaikkeen asiointiin ja tapaamisiin alkoi liittyä epävarmuutta omasta ja läheisten terveydestä. Otimme etäisyyttä toisistamme ja opettelimme hygieniasta huolehtimista käsidesien ja henkilösuojainten turvin.
Oletko lykännyt valvontakameroiden hankkimista kiinteistöösi kalliin hinnan tai huonon laadun takia? Usein ensimmäiseltä turvajärjestelmää hankkiva tai perustason valvontaratkaisua etsivä pettyy hankintakustannuksiltaan edullisten järjestelmien suorituskykyyn tai ominaisuuksiin. Joko kuvanlaatu ei riitä, tallennusmahdollisuudet eivät palvele käyttötarkoitusta riittävän hyvin tai ylläpitokustannukset nousevat liian suuriksi.
On olemassa ammattiryhmiä, joiden työssä voi joutua uhkaaviin tilanteisiin. Esimerkiksi hoitajat, kassahenkilökunta, vartijat, poliisit, järjestyksenvalvojat ja pysäköinninvalvojat saattavat joutua erimielisyyksiin, kun kansalaisella on oma mielipiteensä esimerkiksi sääntöjen noudattamisesta. Kansalainen saattaa tällöin kokea oikeutenaan hyökätä työntekijää vastaan - verbaalisesti tai fyysisesti.
Kulunut kevät ja alkukesä laittoivat yritysten etätyökäytännöt kovempaan testiin kuin osasimme kuvitellakaan. Samalla kun verkkoyhteydet ja online-kokoustaidot punnittiin, huomattiin, etteivät perinteiset toimintatavat ja etätapaamiset taipuneetkaan ihan kaikkeen. Myyntimahdollisuudet karkasivat käsistä tapaamisten peruunnuttua. Töitä jäi pahimmassa tapauksessa tekemättä asiantuntevan avun tai tilaisuuksiin tarvittavien puitteiden puuttuessa.
Jokainen meistä on törmännyt viime vuosina puettavaan teknologiaan ainakin jollain tavalla. Olemme esimerkiksi käyttäneet urheilusuoritusten tai unen laadun mittaamiseen älyrannekkeita. Puettavat virtuaalilasitkaan eivät enää ole suuri kummajainen, vaan niitä saa kaupasta jo muutaman sadan euron hinnalla. Niille löytyy myös jo runsaasti ohjelmia, joilla voit nauttia vaikkapa virtuaalimatkailusta tai seikkailla erilaisissa pelimaailmoissa omalta sohvalta käsin.
Harva on kuitenkaan ollut valmis hyödyntämään kyseistä teknologiaa osana kentällä tapahtuvaa, suorittavaa työtä. Hyötyjä voisi olla paljonkin nyt, kun laitteet ja sovellukset ovat kehittyneet. Virtuaalilasit ovat jo kevyitä, eivätkä enää paina uraa otsaan pitkänkään työpäivän jälkeen. Sovellukset tehostavat työtä ja parantavat reaaliaikaisen tiedon välittämistä työtekijän ja asiantuntijaorganisaatioiden välillä.
Kysyimme keväällä viideltäkymmeneltä sisälogistiikan asiantuntijalta näkemyksiä sisälogistiikan nykytilasta ja tulevaisuuden trendeistä.
Jotta pystyisimme auttamaan sisälogistiikan tehokkuuden kehittämisessä, halusimme erityisesti tietää, millaisia toimintatapoja varastonhallintaan sekä rahdin ja pakkausten mittaukseen liittyy, ja millaisia yleisiä haasteita tai kehityskohteita toiminnassa on.
Haastattelimme kevään 2020 aikana yhteistyössä M-Brainin kanssa sisälogistiikan asiantuntijoita selvittääksemme alan nykytilaa, haasteita ja tulevaisuuden trendejä. Keskityimme varastonhallinnan, rahdin ja pakkausten mittauksen sekä toiminnan yleisten haasteiden ja kehityskohtien selvittämiseen.
Joulukuussa 2018 ovensa avannut Helsingin keskustakirjasto Oodi viihdytti ensimmäisenä vuonnaan yli kolmea miljoonaa kävijää. Kaupunkilaisten uudeksi olohuoneeksikin kutsuttu kohtauspaikka tarjoaa ajanviettomahdollisuuksia kaikenikäisille. Oodin tilat ja laitteet ovat vuokrattavissa kirjastokortilla ja tilojen suunnitteluun ovat päässeet osallistumaan myös kaupunkilaiset itse.
Oodi on palkittu maailman parhaana uutena yleisenä kirjastona, se on päässyt World’s Greatest Places -listalle ja valittu Suomen kauneimmaksi rakennukseksi. Ehdokkuuksien ja tunnustusten lista vain jatkuu. Ensimmäisenä vuonna meni rikki kolmen miljoonan kävijän raja - eikä ihme, sillä nähtävää ja tehtävää kaupungin uudessa olohuoneessa riittää: Oodista löytyy kirjasto, studioita, editointihuoneita, ryhmätyö- ja oppimistiloja sekä elokuvateatteri.
Leipurin Oyj toimittaa leipomo- ja konditoriatuotteiden sekä elintarvikkeiden valmistukseen tarvittavia raaka-aineita ja koneita. Yhtiö tarjoaa ammattitaitoaan muun muassa leipomoiden ja kahviloiden tuotteiden ja valikoimien modernisointiin sekä reseptien kehittelyyn esittelemällä asiakkailleen uusia trendejä meiltä ja maailmalta. Yhtiö toimii Suomessa, Venäjällä, Baltiassa, Ukrainassa, Kazakstanissa ja Valko-Venäjällä.
Koronaviruksen aiheuttaman äkillisen poikkeustilan myötä olemme kaikki joutuneet harjoittelemaan ainakin jonkinlaista uuteen sopeutumista. Monen yrityksen liiketoiminta on muuttunut tai jopa käynyt mahdottomaksi viimeisen viikon aikana. On pitänyt keksiä uusia tapoja tarjota palveluita.
Tiesitkö, että vie jopa kolme ihmiselinikää (25-232 vuotta) ennen kuin yhden älypuhelimen valmistuksen, kuljetuksen ja jätteen hävityksen tuottamat kasvihuonepäästöt on kompensoitu? Hyvästi parin vuoden vaihtosykli: puhelimen, jonka olet viimeeksi ostanut, tulisi olla käytössä sinun lisäksesi lapsellasi ja lapsenlapsellasi - mielellään läpi heidän elämänsä.
THL:n mukaan hoitoon liittyviä infektioita esiintyy Suomessa vuosittain arviolta 100 000, joista puolet tapahtuu sairaaloissa. Hoitoon liittyvät infektiot myötävaikuttavat 1 500-5 000 henkilön kuolemaan. Käsihygienia ja sen suositusten mukainen noudattaminen on tärkeä tekijä hoitoon liittyvien infektioiden välttämisessä. Ainakin joka viides infektio olisi estettävissä hyvällä käsihygienialla.
Kauko Oy AV-teknologian tiimi on mukana yhteiskumppaniemme Analog Wayn, Collaprimen, Satavisionin ja Panasonicin kanssa Sähkö Valo Tele AV -messuilla 5.-7.2.2020.
Liikkuvan tietotyön tuottavuus syntyy sujuvasta arjesta - kaikissa vaativissakin työympäristöissä, junista lentokoneisiin ja maastosta liikenteeseen. Kauko-päivä valaisi Triplan Flavouriumin musta laatikko -tapahtumatilan 30.1.2020.
Jos 320 kilometrin tuntivauhdissa (200 mph) ajaa asfaltissa olevaan monttuun, mitä tapahtuu? Las Vegas Motor Speedwayn NASCAR-kuljettajat voivat lakata pohtimasta asiaa. Radalla on otettu käyttöön Kaukon edustaman GPC Systemsin kehittämä, tien kuoppia analysoiva 3D-mittaussovellus, joka auttaa selvittämään tiessä olevien kuoppien suuruuden ja niiden korjaamiseen tarvittavan betonin määrän.
Kasvontunnistusteknologia kehittyy valtavaa vauhtia. Niin valtavaa, että teknologian käyttöön säädetyt lait ja asetukset eivät ole valmiita, ja Euroopan unionin komissio haluaa kieltää kasvojentunnistuksen käytön julkisilla paikoilla kokonaan.
Samaan aikaan Lontoossa ostoskeskuksiin ja muihin shoppailijoiden ja turistien suosimiin paikkoihin aiotaan asentaa reaaliajassa toimivia kasvontunnistuskameroita.
Kukaan ei voi tänä päivänä välttyä kuulemasta tai lukemasta vastuullisuudesta ja kestävän kehityksen tärkeydestä. Ei kulu päivääkään ilman uutista ympäristömme muutoksesta. Vastuullisuus ohjaa jo päätöksentekoamme yksilöinä ja näkyy valinnoissamme: automme menoveden laadussa, käyttämämme sähkön tuotantotavassa, lähiruuan nauttimisessa, pakkausvalinnoissa ja paljon muissa.
Oletko miettinyt, miten valtavasti energiaa käytät tarpeisiisi vastaavan teknologian etsimiseen? Mitä isommalle organisaatiolle ratkaisua etsit, sitä monimutkaisempaa työ on: täytyy ottaa huomioon laitteet, sovellukset, yhteydet, taustajärjestelmät, ja niin edelleen.
Etsiminen syö työaikaa itse arjen ongelmien ratkaisulta - työaikaa, joka olisi helppo ulkoistaa meille, jotka jo työksemme maailmalla reissaamme uusia ratkaisuja etsien.
Panasonic-ilmalämpöpumppujen maahantuonnista, myynnistä, huolloista ja korjauksista vastaa Panasonic Marketing Europen sivuliike Suomessa. Lisätietoja ja yhteystiedot Panasonicin sivuilla.
Käytämme yrityksinä paljon aikaa pohtiaksemme, miten voimme teknologialla helpottaa asiakkaidemme elämää. Laskelmoimme, miten uudet laitteet ja ohjelmistot saadaan sujahtamaan yrityksen tarpeisiin ja budjettiin, ja miten niillä tehostetaan toimintaa. Kehitämme kohtaamisia, automatisoimme työtapoja ja uudistamme työvälineitä, jotta asiakkaiden arki olisi mutkattomampaa.
Panasonic Integration Tech Days järjestettiin 19.11. Helsingin Finlandia-talolla ja 21.11. Jyväskylän Paviljongissa. Kävijät pääsivät tutustumaan tapahtuma- ja esitystekniikan sekä sähköisen lavastuksen uutuuksiin. Luennot ja tietoiskut opastivat kamera-, projisointi-, tallennus- ja striimausteknologioiden saloihin. Tapahtuma tarjosi mahdollisuuksia nähdä kollegankin työpöydälle ja tutustua uusiin teknologioihin kädestä pitäen.
#Kaukokatse videosarjan osa 1:
Videokeskustelussa tietokirjailija, tekoälyasiantuntija Antti Merilehto ja Kauko Oy:n toimitusjohtaja Juha Rytkönen.
Älykäs, älykkäämpi, tekoäly? Uudet teknologiat mahdollistavat prosessien automatisointia, uudenlaisia työtapoja, parempaa datankeruuta ja jopa täysin uutta liiketoimintaa. Ne muuttavat työprosesseja ja työnkuvia, mutta tapahtuuko kehitys aina kohti parempaa? Vaikka innovaatioita tipahtelee taivaalta ja uutuus houkuttaa, voi älykkäästäkin teknologiasta olla käyttäjälleen haittaa.
30.1.2020 Mall of Triplan tapahtumatila Flavouriumissa järjestetään alkuvuoden innostavin teknologiatapahtuma Kauko-päivä. Paikalle odotetaan paria sataa henkilöä eri toimialoilta ja ammattiluokista. “Tämä on oiva tilaisuus päästä hypistelemään uusia teknologioita ja inspiroitua muiden alojen onnistumisista vaativissa työympäristöissä", kertoo Kauko Oy:n toimitusjohtaja Juha Rytkönen.
Kuluttajina olemme tottuneet siihen, että lähes kaikkeen löytyy appi tai sovellus. Kuluttajasovelluksia voi lähtökohtaisesti käyttää millä tahansa laitteella ja ne hyödyntävät erinomaisesti olemassa olevia teknologioita. Hyvin harvoin kuluttaja törmää ongelmiin sovelluksen käytössä - ellei kyseessä ole beta-versio, jossa ongelmista varoitetaan käyttäjää jo etukäteen.
Olemme mukana Paikkatietomarkkinoilla 18.–19.11.2019 Helsingin Messukeskuksessa. GIS-EXPO 2019 kokoaa paikkatietoalan ammattilaiset ja harrastajat alan tärkeimpään tapahtumaan. Osastollamme A6 esittelemme erityisesti 3D-mittauksen mahdollisuuksia mobiilikäytössä ja uusimpia kenttätyön laitemalleja varusteineen.
Kaukon osastolla, A6 Messukeskus Siipi, esittelyssä 3D-mittauksen monet mahdollisuudet. Osastollamme on esillä Panasonic Toughpad -tabletti, jossa on sisäänrakennettu 3D-kamera ja tekoälyä hyödyntävä sovellus. Näytämme, kuinka helposti ja nopeasti tätä mobiiliratkaisua voi hyödyntää esimerkiksi teiden kuoppien sijainnin, koon ja tilavuuden mittaamiseen, tai hyödyntää teknologiaa erilaisiin maastossa tai kaupunkikohteissa olevien kohteiden mittaamiseen.
Tuomme paikalle Panasonicin laajan malliston erilaisia kenttäkäyttöön soveltuvia tablet- ja hybriditietokoneita, joiden avulla erilaisia paikkatietosovelluksia voidaan käyttää kaikissa olosuhteissa ulkona ympäri vuoden.
Osastollamme on myös esillä esimerkkejä monipuolisista kantoratkaisuista ja ajoneuvokiinnityksistä tietokoneiden käyttöergonomian optimointiin liikkuvan tietotyön ammattilaisille.
Esittelemme esimerkkejä mobiilialustastamme, jonka avulla esimerkiksi erilaisiin kämmen- ja tablet-tietokoneisiin voidaan helposti tehdä käyttöä ja työprosessia tukeva sovellus- ja käyttöliittymä. Näytämme, miten esimerkiksi tablettietokone voidaan liittää osaksi muuta kommunikaatiojärjestelmää ja käyttää sitä radiopuhelimen tapaan viestintävälineenä tiimien jäsenten välillä matkapuhelinverkossa.
Asiantuntijamme ovat paikalla koko messutapahtuman ajan, tervetuloa keskustelemaan ja tutustumaan esimerkkeihin käytännössä - etsitään yhdessä paras laite- ja palveluratkaisu oman organisaationne liikkuvan tietotyön arkeen. Voit myös sopia etukäteen tapaamisen asiantuntijamme kanssa, ota yhteyttä tästä!
Aika ja paikka: maanantaina 18.11.2019 klo 15.00 - 15.25 C-Salissa
Tervetuloa vierailemaan ja keskustelemaan lisää Kaukon osastolle ja tietoiskuun Paikkatietomarkkinoilla!
Näyttelyosastomme on auki koko kaksipäiväisen tilaisuuden ajan: maanantaina 18.11. klo 9–17 ja tiistaina 19.11.2019 klo 9–15. Tapahtuman järjestää Maanmittauslaitos. Sisäänpääsy on messukävijoille maksuton - ilmoittaudu tästä mukaan!
Laitteet, joilla valvomme kiinteistömme tai omaisuutemme turvallisuutta, voivat olla itsessään tietoturvariskejä. Asiasta on uutisoitu viime aikoina erityisesti liittyen maailman kahden suurimman turvakameravalmistajan teknologioiden haavoittuvuuksiin. Tässä kuussa ONVIF hyllytti kyseisten valmistajien jäsenyydet, eikä enää salli yritysten pääsyä kehittäjien foorumille - tämä tekee teknologioiden luotettavuuteen markkinoilla suuren loven.
Kaukolaisena olemisessa on ainutlaatuista, kuinka mielenkiintoisiin paikkoihin pääsemme asiakashankkeiden myötä: kaivoksiin, lentoaseman syövereihin, paloasemille, metsäkoneisiin, tehtaisiin tai muuten vain mukaan liikkuvan työntekijän työpäivään. Näemme aika monenlaisia työympäristöjä, niihin valittuja laitteita ja sovelluksia, ja näiden yhteispeliä työntekijöiden arjessa. Se on antoisaa ja opettaa meitä kehittämään työprosesseja nykyistä paremmiksi ja arkea sujuvammaksi. Tämä tarkoittaa eri teknologioiden yhdistelemistä työnkulun ja työntekijöiden tarpeita vastaaviksi kokonaisuuksiksi.
BRACKNELL, UK. 9. syyskuuta 2019 – Panasonicin uutuus TOUGHBOOK 55 asettaa uuden standardin osittain vahvistetuille kannettaville tietokoneille. Käyttäjillä on ensi kertaa mahdollisuus räätälöidä koneensa vaikka tien päällä kulloistenkin työtehtävien mukaan. Tämä rakenteeltaan osittain lujitettu (semi-rugged) mutta silti ohut ja kevyt kannettava tietokone parantaa merkittävästi työskentelyn joustavuutta ja tuottavuutta, mikä merkitsee työnantajalle maksimaalista tuottoa investoinnille.
Panasonic TOUGHBOOK 55:n käyttäjä pystyy helposti parantamaan grafiikkaominaisuuksia, lisäämään kortinlukijan tai muistia tai toistamaan DVD- tai Blu-Ray-levyjä yksinkertaisesti napsauttamalla tarvittava laite TOUGHBOOK Universal Bay -laajennuspaikkaan. Koneen etukulmassa on toinen laajennuspaikka, johon saa näppärästi sormenjälkilukijan, RFID-lukijan, tavallisen muistikortinlukijan tai lisäakun. Lisäksi ostaja voi tilauksen yhteydessä räätälöidä kolmannen laajennuspaikan liitännät: VGA:n ja True Serial -sarjaportin kaverina on valinnaisesti neljäs USB, toinen GLAN tai Rugged USB 2.0.
Seikkailujuoksija Jukka Viljanen on tunnettu juoksumatkoistaan Pohjoisnavalla, Saharan ja Kalaharin autiomaissa, Etelämantereella ja viimeisimmäksi Grönlannissa. Juoksu ääriolosuhteissa on hengenvaarallista, ja valmistautuminen matkoille voi kestää kaksikin vuotta. “Harkitsen tarkkaan, ketkä liittyvät retkikuntaani, ja mitä varusteita tarvitsemme matkalle. Vain paras kelpaa, kun kyse on omasta ja retkikunnan turvallisuudesta”, Viljanen toteaa.
Sairaalaympäristö asettaa tiukat vaatimukset tietokoneiden puhdistettavuudelle ja turvallisuudelle. Hoitohenkilökunnan ja potilaiden käytössä olevien laitteiden täytyy kestää pesua, pudotuksia, pölyä sekä vettä ja olla käytettävissä laajasti eri lämpötiloissa.
Suomen tunnetuin tapahtumatalo on jo vuosikymmenet luottanut Kaukon toimittamaan esitystekniikkaan. Projektorin ei tarvitse aina olla uusin, mutta sen on oltava luotettava – mieluiten Panasonic.
i-PRO Extreme -sarjan kompaktit kupukamerat kuvaavat infrapunavalon (IR) ansiosta tarkkaa kuvaa sekä päivällä että yöllä.
Helsinki 14. maaliskuuta 2019 - Panasonic tarjoaa yrityksille entistä monipuoliset työkalut, joiden avulla lujitettujen Android-pohjaisten TOUGHBOOK-laitteiden käyttö on entistä helpompaa ja turvallisempaa. COMPASS 2.0 (Complete Android Services and Security) mahdollistaa mm. laitteiden helpon räätälöinnin yritykselle ja sisältää erittäin tehokkaan konfigurointityökalun sekä parannetun tietoturvaominaisuuden, jolle julkaistaan päivityksiä 10 vuoden ajan laitteen julkistamisesta.
“Android-laitteet ovat erittäin suosittuja niiden helpon muokattavuuden ja edullisuuden takia. Monet yritykset ovat kuitenkin huolissaan laitteiden turvallisuudesta ja hallinnoinnista”, sanoo TOUGHBOOK-laitteita maahantuovan Kauko Oy:n toimialajohtaja Kyösti Ollila.
“Panasonic COMPASS 2.0:n avulla voimme tarjota yrityksille Androidin parhaat ominaisuudet varustettuna Panasonicin huolellisesti testatuilla yritystason sovelluksilla sekä hallinta- ja tietoturvaominaisuuksilla.”
Lehdistötiedote kokonaisuudessaan englanniksi alempana.
Helsinki 7. maaliskuuta 2019 – Android-käyttöjärjestelmä valtaa alaa yritysten tableteissa ja kämmenlaitteissa, mutta tietoturva on edelleen huolenaiheena, todetaan tuoreessa tutkimuksessa.
Yhtiö lupaa lisää edistyksellisiä kämmenlaitteita mm. kaupan, logistiikan ja teollisuuden tarpeisiin.
Panasonic TOUGHBOOK FZ-L1 on monipuolinen ja edullinen lujitettu tabletti myyntiin, asiakaspalveluun ja logistiikkatehtäviin.
Kauko Oy ja Streamteam Nordic Oy ovat tehneet sopimuksen yli sadan kappaleen Panasonic 4K TV-tuotantokameran toimituksesta. "Valitsimme Panasonicin laadun ja toimintavarmuuden perusteella" -sanoo Streamteam Nordic Oy:n toimitusjohtaja Juha Koskela.
Kuva: Johanna Koskela, Juha Koskela ja Juha Lindqvist Kauko Oy AV-Sales myyntipäällikkö
Kyseessä on kansainvälisestikin noteerattu isoin kertatoimituksena toteutettava 4K broadcast Remote Production -tuotantojärjestelmä, johon kuuluu mm. 45 kpl AK-UC3000 4K -kameralinjastoa, 50 kpl AW-UE70 PTZ robottikameraa, High Speed -kameroita sekä AK-UB300 box kameroita, joita käytetään myös virtuaalistudiossa robottijalustan kanssa.
Kauko Oy ja HUS -Tietohallinto aloittivat joulukuussa 2016 kehityshankkeen nielemisvaikeuksien eli dysfagian (nielemisen häiriö) tutkimisen ja hoidon tehostamiseksi. Keväällä 2017 käyttöönotettu videoendoskooppiseen -tutkimukseen tarkoitettu mobiilivaunu voidaan viedä potilaan luo, seurata ja kirjata tulokset suoraan potilasjärjestelmään reaaliaikaisesti.
”Määräykset ja HUS -Tietohallinnon tuotteistustyö lähtevät perusolettamasta, että laitteiden tulee olla käyttötarkoitukseen sopivia eivätkä vaaranna potilaan, käyttäjän tai muun henkilön terveyttä tai turvallisuutta. Tiivis yhteistyö ja jatkuva tuotekehitys laitteiden valmistajien, HUS-Tietohallinnon ja loppukäyttäjän kanssa takaavat työn todellisen tehostumisen luotettavasti” tuotepäällikkö Kati Nyman HUS -Tietohallinnosta kertoo.
VR Groupin kunnossapitoyksikkö uudisti ja yhdenmukaisti huoltopäätteensä eri toimipisteissään. Kauko valittiin kumppaniksi tähän projektiin, jossa uusittiin laitteet, lisätarvikkeet ja ylläpidon tarvitsemat huoltosovellukset. Kunnossapito valitsi käyttöönsä vahvennetut Panasonicin Toughbook-kannettavat ja niihin Windows10-käyttöjärjestelmän. 120 huoltosovelluksen yhteensovittamisen lisäksi projektikokonaisuuteen kuuluivat sekä laitteet, kaapelit että adapterit. Kaikki yhdessä paketissa.
ASPO OYJ / KAUKO OY LEHDISTÖTIEDOTE 17.11.2017
Keskimääräiset yritysläppärin korjauskustannukset työajan menetyksineen ovat yli 3 000 euroa.ASPO OYJ / KAUKO OY LEHDISTÖTIEDOTE 24.10.2017
JAKELU: Keskeiset tiedotusvälineet, www.aspo.fi, www.kauko.com
Veikkaus on hankkinut lujitetut Panasonic Toughpad FZ-G1 -tabletit peliautomaatteja ja maksupäätteitä huoltavalle kunnossapitoyksikölleen. Yhdellä tabletilla voidaan korvata neljä aiemmin sekä kentällä että toimistolla käytössä ollutta laitetta.
Finnairin osaomistusyhtiö Norra lentää vuosittain yli 50 000 lentoa pääosin Suomessa ja Euroopassa. Lentokoneiden ohjaamot digitalisoituvat vauhdilla. Toughpadien käyttöönotto on yhtiön ensimmäinen mittava laitekannan päivitysprojekti. Nyt korvattua laitesukupolvea edelsi käytännössä paperidokumentaation käyttö.
Embraer 190:n kapteeni Sami Helin hyödyntää Toughpadia suunnitellessaan laskeutumista.
ASPO OYJ / KAUKO OY, LEHDISTÖTIEDOTE 27.6.2017 KLO 15:00
12-tuumaisella näytöllä varustettu kevyt, business-vahvistettu ja irrotettava 2-in-1 -kannettava tuo näyttävyyden lisäksi myös tehoja liiketoimintaasi. Panasonicin vahvistettuja tietokoneita ja kämmenlaitteita edustaa Suomessa Aspon tytäryhtiö Kauko.
Panasonicin uusin business-vahvistettu Toughbook 2-in-1 -kannettava tarjoaa sekä liiketoiminnan edellyttämää tehoa että tyylikkyyttä. Panasonic Toughbook CF-XZ6 on maailman kevyimpiä vahvistettuja ja irrotettavia 12-tuumaisia 2-in-1-kannettavia businesskäyttöön. Tämän hybridikannettavan vahvistettu rakenne, 14 tuntia kestävä akku, tehokas uusimman sukupolven Intel-suoritin ja laaja valikoima yrityskäyttöön tarkoitettuja portteja tekevät siitä sopivan liikkuvan tietotyön tarpeisiin.
ASPO OYJ / KAUKO OY, LEHDISTÖTIEDOTE 9.6.2017
Panasonic lujittaa asemaansa Euroopan johtavana vahvistetun mobiilitekniikan valmistajana
Panasonic on Euroopassa vahvistettujen kannettavien tietokoneiden markkinajohtaja 67 %:n markkinaosuudella. Panasonicin vahvistettujen kämmenlaitteiden markkinoiden vuosittainen kasvu on ollut Eurooppa-tasolla jopa 176 %. Panasonicin vahvistettuja tietokoneita ja kämmenlaitteita edustaa Suomessa Aspon tytäryhtiö Kauko.
3M™ PELTOR™ WS™ LiteCom Pro III on kuulonsuojain-headset, jossa on sisäänrakennettu radiopuhelinyksikkö. Yksikkö vaatii ohjelmoinnin 403-470 MHz taajuusalueelle. LiteCom Pro III -kuulonsuojaimessa on sisäänrakennettu Bluetooth-toiminto multipoint-ominaisuudella ja se voidaan ohjelmoida myös käyttämään uutta digitaalista DMR-teknologiaa.
Käyttötarpeeseen mukautuva kannettava on varustettu 12.5-tuumaisella näytöllä sekä runsaalla liitäntävalikoimalla
Panasonic on julkistanut ensimmäinen osittain vahvistetun hybridikannettavan. Uusi ”2-in-1” -kannettava Panasonic Toughpad FZ-Q2 sisältää suuren 12.5-tuumaisen näytön ja laajan valikoiman liitäntöjä, joiden kautta siihen voi kytkeä niin vanhat kuin uusimmatkin lisälaitteet. Käyttötarpeeseen mukautuva laite toimii itsenäisesti tablettina, mutta näppäimistön avulla siitä tulee täysiverinen bisneskannettava. FZ-Q2 soveltuu monipuolisiin työtehtäviin tehdasolosuhteista neuvotteluhuoneiden asiakastapaamisiin.
Laaja yhteensopivuus, monipuoliset liitännät ja 3:2 kuvasuhde tekevät uudesta hybridikannettavasta houkuttelevan työkalun liikkuvaan työhön.
Panasonic on julkistanut maailman ensimmäisen 3:2 kuvasuhteella varustetun, täysin vahvistetun hybridilaitteen (2-in-1). Toughbook CF-33 kuuluu tuoteperheen seitsemänteen sukupolveen ja siinä kulminoituu Panasonicin 20 vuoden aikana hankittu osaaminen vahvistettujen tietokoneiden suunnittelussa ja valmistuksessa.
Panasonic testaa lujitettuja Toughbook- ja Toughpad -tietokoneita ja tabletteja perusteellisesti, mutta tuorein testi on vaatimustasoltaan omaa luokkaansa. Toughpad FZ-G1- ja FZ-N1-tabletit lähetettiin säähavaintopallolla avaruuteen. Säähavaintopallo hajosi 34 kilometrin korkeudessa, missä on pakkasta -67 celciusastetta. Pallon hajottua tabletit putosivat kohti maata, parhaimmillaan jopa 400 kilometrin tuntinopeudella.
Maahan pudottuaan laitteet olivat ehjiä ja täysin toimintakuntoisia muutamia kolhuja ja naarmuja lukuun ottamatta.
17. tammikuuta 2017 - Eurooppalaiset yhtiöt säästävät mobiililaitteidensa kustannuksista keskimäärin 30 prosenttia vuodessa noudattamalla kestävän kehityksen strategiaa. Näin todetaan tuoreessa tutkimuksessa, jossa haastateltiin mobiililaitteiden hankinnoista vastaavia henkilöitä 1 000 yrityksessä.
Uusi langaton tekniikka varmistaa, että lähettäjällä säilyy puheyhteys lentäjään suihkuturbiinien pauhussa ja matkustajakone pääsee turvallisesti lähtemään.
Norwegianin matkustajakone Arlandasta rullaa aamulla Helsinki–Vantaan asematasolle. Kone telakoidaan ständille, matkustajat poistuvat ja seuraavat saapuvat sisään. Kentän pinnassa Airpron ryhmä purkaa matkalaukut ja pakkaa uuden lastin ruumaan. Jos kyseessä olisi pidempi lento, myös vessat tyhjennettäisiin ja vesisäiliöt täytettäisiin. Aikataulu on tiukka, sillä reilun puolen tunnin päästä kone on jo valmis lentämään takaisin Tukholmaan.
Kun kone saapuu, alkaa Airpron työ. Kääntöprosessi kestää keskimäärin 40 minuuttia, jonka aikana lasti puretaan ja uusi pakataan, vessat tyhjennetään ja vedet tankataan.
Jääkiekon SM-liigassa tuomareiden ei tarvitse mennä puhelimeen, sillä maalituomarin tai otteluvalvojan näkemys saadaan suoraan korvanappiin. Keskenään päätuomarit ovat jatkuvassa radioyhteydessä.
Kiekkoyleisö on harvoin tyytyväinen tuomioihin, varsinkaan kotijoukkueelle vihellettyihin rangaistuksiin. ”Kiitos tuomarit”, kajahtaa Nordenskiöldinkadun ylälehtereiltä sarkastisesti, kun vierasjoukkue Kalpa siirtyy 0–1-johtoon HIFK:n pelatessa vajaalla.
Toisin kuin usein luullaan, tietoliikenneyhteyksien ongelmat eivät aina johdu viallisesta päätelaitteesta tai käytetystä operaattorista. Yleisimpiä mobiiliverkon ongelmia tuottavat verkkolaitteiden sähkönsaannin viat, yhteyksien kaapelivauriot tai verkon tekniset ongelmat. Yleensä häiriöt mobiiliverkossa havaitaan ja korjataan nopeasti, mutta erittäin laajoissa häiriöissä tai yksittäisissä tapauksissa vaikutukset voivat olla pitkäkestoisiakin.
Suomi on yksi mobiiliteknologian edelläkävijämaita. Kehitystyötä mobiiliverkkojen parantamiseksi tehdään jatkuvasti, jotta operaattorit voivat tarjota asiakkailleen mahdollisimman hyviä käyttökokemuksia. Mobiiliverkko-operaattori on yhtiö, joka omistaa oman matkapuhelinverkon ja toimiluvan harjoittaa operaattoritoimintaa. Operaattorit kilpailevat asiakkaistaan panostamalla mobiiliverkkonsa kattavuuteen ja laatuun. Mobiiliverkon suurin etu onkin sen tarjoama liikunnan vapaus, mutta se on kiinteää nettiliittymää epäluotettavampi. Valitettavasti työmatkalla tai muuten liikkuvaa työtä tehtäessä siihen on tyydyttävä, sillä kiinteää nettiä ei voi ottaa mukaan.
Etätyötä tekeville verkossa päivittäin tapahtuvat erilaiset katkokset ovat varmasti tuttuja. Yleisesti verkon yhteysongelmissa syyttävä sormi osoittaa aina ensin käytössä olleeseen laitteeseen ja sen jälkeen operaattorin verkkoon. Harvoin osataan mieltää langattomat verkot luontaisesti katkoksia ja häiriöitä sisältäviksi. Sen sijaan, että alettaisiin syyttämään laitetta ja operaattoria, syy yhteysongelmiin saattaakin nimittäin löytyä verkon normaalista toiminnasta katkosten ilmetessä. Katkokset langattomissa verkoissa ovat yleisiä ja niitä tapahtuu päivittäin, joten harkitse vielä, ennen kuin ostat uuden päätelaitteen tai vaihdat operaattoria.
Yhteydet päätelaitteista firman palvelimelle tai pilvipalveluihin ovat tärkeitä kriittisissä työolosuhteissa, eritoten työntekijän työskennellessä kentällä. Pienet katkokset ovat erityisen yleisiä mobiilissa ympäristössä, jossa verkon muutoksia tapahtuu jatkuvasti. Yhteyskatkokset voivat kuitenkin olla hankalia, mikäli tehdään työtä sellaisten sovellusten kanssa, jotka ovat herkkiä verkossa tapahtuville muutoksille. Jos yhteydet pätkivät jatkuvasti kesken työpäivän, työntekijän motivaatio laskee ja pahimmillaan työntekijä ei voi suorittaa työtehtäviään jolloin organisaation toiminta on tehotonta. Myös IT-tuki ruuhkautuu hankalista tiketeistä.
Jatkuvasti kehittyvä tekniikka on muuttanut tietokonekäyttäytymistämme valtavasti viime vuosina. Esimerkiksi vanhat kunnon pöytäkoneet ovat jo käytännössä jääneet lähihistoriaan ja iso osa verkkokäytöstä tapahtuu mobiililaitteilla. Tulevatko tabletit korvaamaan myös läppärit?
Panasonicin lujitetut laitteet täyttävät 26. syyskuuta 20 vuotta, ja juhlan kunniaksi joku ensimmäisten sukupolvien Toughbook-laitteen omistajista voittaa elämänsä matkan Japaniin.
Toughbookien historia ulottuu liki 30 vuoden taakse, vuoteen 1987, jolloin Panasonic ryhtyi valmistamaan kannettavia tietokoneita. Jo hyvin aikaisessa vaiheessa kävi ilmi, että markkinoille kaivataan lujitettuja ja omistuskustannuksiltaan edullisia laitteita ammattilaiskäyttöön. Lopulta Panasonic perusti Japanin Kobeen oman tehtaan juuri tällaisten laitteiden valmistusta varten.
Yhä useammin tietotyötä tehdään vaativissa olosuhteissa sään armoilla, kuljetusvälineen tärinässä tai pölyisissä ympäristöissä. Jotta liikkuva tietotyö hoituu myös näissä ympäristöissä, tarvitaan tietokoneita, jotka täyttävät ympäristön asettamat vaatimukset. Panostamalla työvälineisiin, jotka kestävät, minimoidaan käyttökatkojen määrä ja varmistetaan työn tuottavuus. Työvälineiden on kestettävä kovaakin käyttöä.
Etsintä- ja valvontalentojen viranomaisviestintä siirtyy vähitellen puheesta dataliikenteeseen. Tässä työssä pilottina on Suomen Lentopelastusseuran testaama Panasonicin Toughpad-tabletti.
Uusi Toughpad FZ-B2 tarjoaa erinomaisen suorituskyvyn ja on räätälöitävissä entistä paremmin yrityskäyttöön.
Panasonic on julkistanut päivitetyn version markkinoiden johtavasta lujitetusta 7 tuuman Android-tabletistaan. Uusi Toughpad FZ-B2mk2 tarjoaa edeltäjäänsä verrattuna jopa 32 % paremman suorituskyvyn ja 8 tunnin akkukeston. Käyttäjäkohtaisesti räätälöitävät ominaisuudet ja laaja lisävarustevalikoima tekevät siitä erinomaisen työkalun yrityskäyttöön.
Etelä-Pohjanmaan ensihoito mullistui, kun sairaankuljetus siirtyi kunnilta sairaanhoitopiirin vastuulle vuoden 2013 alussa. Autoihin asennettiin Panasonicin Toughbookit (CF-19), ohjaukseen tuli sähköinen johtamisjärjestelmä ja ensihoitokertomus digitalisoitui.
Kun projekti pari vuotta sitten alkoi, Maanmittauslaitos kiinnostui Panasonicin FZ-G1 –tableteista. Pian valtion yhteishankintayksikkö Hansel päätyi kilpailutuksessaan samaan Toughpadiin, joten valinta oli helppo.
”Saimme maastokelpoisen tabletin, johon voidaan ladata kaikki maastossa tarvittava aineisto. Kartoittajat tekevät töitä kaikenlaisissa olosuhteissa, on sadetta, kirkasta auringonpaistetta, pakkasta ja pusikkoa raapimassa”, kuvailee johtava asiantuntija Marko Ollikainen Maanmittauslaitoksesta.
Maanmittauslaitoksen kartoittajat ovat totutelleet tänä vuonna uuteen työtapaan. Ennen maastossa kuljettiin paperitulosteiden kanssa tarkistamassa kaikki alueet, nyt kartoitetaan suoraan tablettiin vain ilmakuvista epäselviksi jääneet kohdat.
Lähes 70 vuotta suomalaisten kuluttajien arjessa vahvasti näkynyt nimi Kaukomarkkinat siirtyy historiaan.
17.5.2016 alkaen yhtiön nimi on Kauko. Samalla yhtiö keskittyy liikkuvaan tietotekniikkaan vaativissa työolosuhteissa. Teollisuuden ja logistiikan lisäksi painopistealueeksi otetaan terveysteknologia – räätälöidyt ohjelmisto- ja laiteratkaisut sairaaloille ja terveyskeskuksille. Nimenmuutoksen lisäksi Kauko uudistaa koko yrityksen ilmeen.
Suomalaisen Kaukon liiketoiminta muuttuu. Panokset keskitetään tulevaisuudessa liikkuvaan tietotekniikkaan vaativissa olosuhteissa, terveydenhuollossa, teollisuudessa, kaupassa ja erilaisissa logistiikan tehtävissä.
Kaikissa Finnairin lentokoneissa käytetään nykyään Panasonicin Toughpad FZ-G1-tabletteja. Niin sanotuissa pilottien sähköisissä lentolaukuissa on erilaisia teknisiä sovelluksia - esimerkiksi optimaalisten lentotehojen laskentaan tarvittava ohjelmisto - mutta myös koneen tekninen lokikirja, lentokenttien rullauskartat sekä tekniset käsikirjat.
VR Group on ottanut käyttöön 1 300 Toughpad-tablettia, jotka korvaavat veturinkuljettajien tarvitsemat paperit. Henkilöliikenteen ja tavarajunien kuljettajien tableteissa on sovellukset, jotka korvaavat paperiset aikataulut, työohjeet ja käsikirjat.
Eltelin voimalinja-asentajien työ ei sovi nynnyille. Suuri osa työstä tehdään 40-metrisen maston huipulla. Taivaalta voi tulla vettä, lunta tai räntää. Lämpötila vaihtelee -40:n ja +30:n välillä. Jännittävän lisämausteen antaa se, että työkohteessa kulkee normaalisti 110 000 voltin jännite.
Jäänesto ruuhkaisella Helsinki-Vantaan lentokentällä vaatii tarkkaa työnohjausta, sillä myöhästyminen tulee kalliiksi.
Aurinkoinen aamupäivä ei hämää
Jukka Huuselaa. Säätiedotus on ennustanut alkuillaksi lumimyräkkää, ja Helsinki-Vantaan jäänpoiston miehitys on saatava kuntoon.
Huusela, jäänpoistosta huolehtivan Swissportin palveluesimies, tiedustelee aamuvuorolaisilta, haluavatko he jatkaa päivää. Puhelinlinjat käyvät kuumana lisämiehityksen hankkimiseksi. Swissportin lisäksi jäänestoon osallistuu toinen alihankkijayritys.
Kentällä tarvitaan pitkiä käsivarsia ja tarkkaa koordinointia. Vuodessa on yli 10.000 pesua, jotka hoidetaan 16 auton kalustolla kahdella pesualueella ja asematasolla.
Asiakas: Valio
Toteutusvuosi: 2009-
Kuvaus: Luotettavuutta kylmäketjun hallintaan
Toughbook välittää olosuhdetiedot nouseville ja laskeutuville koneille ja auttaa välttämään vaaratilanteita kentällä.
"Jarru seitsemän. Aja kiitotielle nolla neljä oikea yli yksi viiden”, kuuluu kiitotien risteyksessä seisovan auton radiopuhelimesta.
”Ajan kiitotielle oikea nolla neljä ja yli yksi viiden”, vastaa viestiin
Arto Savolainen ja kaasuttaa kiitotielle, jolla pian kiihdyttää tai jarruttaa lentokone.
Tarkastaja Joni Salo näyttää kuinka kiinteistötarkastuksen raportti hahmottuu tabletin ruudulla graafiseen muotoon. Käytössä on Talokeskuksen oma tietojärjestelmä Tampuuri.
Veikko Rajaharju saa lisää aikaa ja turvallisuutta, kun Helsingin terveyskeskus tuo potilastietojärjestelmänsä hänen pöydälleen. Mittavassa uudistuksessa 1 500 kotihoitajaa siirtyy langattomaan kirjaamiseen. Helsingissä varaudutaan työvoimapulaan ja uskotaan, että pienet kunnat hyötyvät tekniikasta eniten.
Hoitaja Jani Heiskasen kirjoitusaika kuluu rattoisasti asiakkaan kahvipöydässä. Veikko Rajaharju epäilee, ettei se aina onnistu.
Geologian tutkimuskeskus GTK:n geologit työskentelevät eri puolilla Suomea maastossa maankamaraa tutkien ja kartoittaen. Suurten tietomäärien kerääminen, analysointi ja jatkojalostus vaativissa olosuhteissa asettaa suuria vaatimuksia myös työvälineille. Panasonic Toughbook CF-18 -tietokoneiden ansiosta GTK:n geologit voivat viettää täysiä päiviä maastossa – kaikissa tilanteissa ja sääoloissa. Ääriolosuhteita kestävä rakenne, keveys, akkujen pitkä toiminta-aika, GPS-paikannus ja muut edistykselliset ominaisuudet vapauttavat aikaa ja energiaa itse tutkimustyöhön. Tämä takaa tietojen tarkkuuden ja tuo tehoa GTK:n toimintaan.
Kokenut kilpapurjehtija ja Finnairin lentokapteeni Ari Huusela osallistui Route du Rhum -yksinpurjehduskilpailuun marraskuussa 2014 Pogo40-veneellään kumppaninaan Panasonicin Toughpad -taulutietokone.
Noin kolmen viikon mittainen purjehdusreitti kulkee marraskuisen Pohjois-Atlantin läpi Ranskan Bretagnesta Karibialla sijaitsevalle Guadeloupelle.
Uusi ensihoidon sovellus antaa ambulanssille ajo-ohjeet ja kertoo potilaan tilan langattomasti myös sairaalalle.
Hätäkeskus saa ilmoituksen onnettomuudesta, ja tieto siirtyy suoraan ambulanssiin tien päälle.
Uusi 3D cave –mallinnustila auttaa käyttäjiä ymmärtämään ja havainnoimaan suunnitteluvaiheessa olevat tilat ja toimintaedellytykset. Virtuaalitestaus tulee vaikuttamaan tulevaisuuden suunnittelu- ja ostoprosesseihin.
Oulun ammattikorkeakoulun 3D virtuaalilaboratorio -nimellä kulkeva mallinnustila mullistaa rakennusten ja tilojen suunnittelun. Monimetriselle kaarevalle valkokankaalle voidaan heijastaa lähes todentuntuisesti rakennuksen sijoittuminen ympäristöön, realistisessa koossa olevat sisätilat ja jopa sisustuksen yksityiskohtia kaksi- tai kolmiulotteisesti. Mallinnusten heijastamisella tulevan rakennuksen tai tilan käyttäjälle avautuu mahdollisuus kulkea tilassa sekä havainnoida ja testata miten tilat toimisivat.
Web-ohjelmistojen yleistyessä keskusteluun on noussut laajemmin laiteriippumattomuus eli kaikenlaisten päätelaitteiden käytettävyys työssä kuin työssä. Sinänsä web-pohjaisten sovellusten, erityisesti HTML5-teknologian myötä, käyttö laitteella kuin laitteella onnistuu, mutta keskusteluun nouseekin jatkossa entistä enemmän laitteen soveltuvuus työn tekemiseen.
Liikkuva työ altistaa tietotekniikan rankoille olosuhteille, ja etenkin putoamiset ja veden aiheuttamat vahingot vaanivat laitteita. Rikkoontuneet laitteet tulevat kalliiksi – myös aiheuttamiensa työnseisausten takia.
Tyypillisimpiä syitä laitteiden rikkoutumiselle liikkuvassa työssä ovat laitteen putoaminen ja vesivahingot, eli uppoaminen veteen tai nesteen läikkyminen laitteen päälle, selviää Kaukomarkkinoiden suomalaisten yritysten IT-hallinnolle tekemästä kyselystä.
Tietokoneiden ja tablettien tarve on kasvanut kenttätyön ja liikkuvan tietotyöskentelyn lisääntyessä. Samaan aikaan uudenlaisten ominaisuuksien määrä on kasvanut ja laitteiden vaaditaan kestävän työskentelyä.
Vääränlaiset laitevalinnat voivat kuitenkin lisätä kuluja ja resurssien tarpeita merkittävästi, sillä jokainen laitevika aiheuttaa tutkimuksen mukaan työntekijälle keskimäärin 128 minuutin työkatkon. Lisäksi yhden prosentin nousu laitevikojen määrässä nostaa laitekannan kokonaiskustannuksia viidellä prosentilla.* On siis taloudellista merkitystä, että käytössä olevat laitteet kestäviä. (* Panasonicin VDC Researchillä teettämä tutkimus.)
Tutkimuksesta käy myös ilmi, että normaalitabletteja käyttävien yritysten kokonaiskustannuksista 90% kului tukipalveluihin, kun taas vahvistettuja tabletteja käyttävissä yrityksissä vastaava luku oli 62%.
Panasonic Toughpad FZ-F1 (Windows) ja FZ-N1 (Android) sopivat mainiosti mm. kuljetusalalle, kauppaan ja varastoihin, rakennuksille ja työmaille, teollisuuteen, huolto- ja asennustöihin sekä pelastustehtäviin.
Panasonic esitteli maailman kevyimmät täysin lujitetut tabletit Mobile World Congressissa Barcelonassa. Vain noin 280 grammaa painavissa uutuuslaitteissa on muun muassa 4,7 tuuman kosketusnäyttö, kahdella SIM-korttipaikalla varustettu puhelin, monipuoliset datayhteydet, runsaat liitännät sekä sisäänrakennettu viivakoodinlukija.Sampling of the Sexiest Business Blogs on the Internet
Tommi testaamassa miten Panasonic Toughpad kestää ja käynnistyy pakkasessa. Testitilanteeseen sää lauhtui, mutta edelleen -20°C. Testitilanteessa laitteen käynnistyminen kesti 3 minuuttia, jolloin laite oli lämmittänyt kriittiset komponentit, kuten kiintolevyn, toimimaan ongelmitta myös kylmässä. Toughpad kestää haastavia olosuhteita, kylmää ja kuumaa, toimii hanskat kädessä ja kestää kolhut. Lisätietoa Toughbookeista löydät täältä.
Kun osana mobiilistrategiaa on tehty valinta käytettävistä teknologioista, joiden päälle sovellusten käyttö, tietoturva, käyttökulttuuri ja toimintatavat ruvetaan rakentamaan, on aika tarkastella ja valita käytettävät päätelaitteet. Kun päätelaitteet ovat jo hyvin aikaisessa vaiheessa mukana suunnitelmia, saadaan varmistettua käyttäjien työtyytyväisyys, tehokkuus sekä haluttujen sovellusten toimivuus kentällä.
Kentällä työskentelijöiden työtapojen ja –tarpeiden tunnistaminen ovat merkittävässä osassa onnistunutta mobiiliprojektia. Jokainen oma käyttäjäryhmänsä tulee analysoida ja suunnitella, sillä käyttötavat ja –tarpeet eroavat. Tunnistautumistarpeet ovat kenttähuollon työntekijällä ovat erilaiset kuin esimerkiksi poliisilla. Viranomaiselta vaaditaan vähintään turvakorttitunnistus, kun huoltomiehelle riittää yleensä pin-koodi tai sormenjälkitunnistus.
Mobiilitekniikka parantaa työn tuottavuutta, jos sitä osataan hyödyntää oikein. Näin käy, kun laitteet karsivat ohjaukseen ja tukitoimiin kuluvaa aikaa ja antavat työntekijöille mahdollisuuden keskittyä olennaisimpaan.
”Kyse on siitä, millaisia muutoksia tehdään asiakkaan prosessiin, palvelutuottajan prosessiin tai molempiin”, kiteyttää tuottavuuslaskentaan perehtynyt professori Olli Martikainen.
Kestävä hybridilaite tarjoaa erittäin monipuoliset ominaisuudet liikkuvan työn tarpeisiin.
Panasonic esitteli tänään ensimmäisen täysin muunneltavan hybridilaitteen, jossa yhdistyy iskunkestävä tablet ja kannettava tietokone. Toughbook CF-20 tarjoaa molempien laitteiden parhaat puolet liikkuvaan työhön: se on iskunkestävä kannettava tietokone, jonka näyttöosan voi irrottaa tabletiksi. Laitteen kuusi erilaista käyttötilaa vastaavat mitä erilaisimpien työtehtävien tarpeisiin.
Tablet-laitteiden suosiosta huolimatta kannettava tietokone on yhä Euroopan liikkuvan työväestön laitevalinta. Käyttötarkoitukseen mukautuvat hybridilaitteet ovat kuitenkin muuttamassa tilanteen, ilmenee tuoreesta tutkimuksesta.
Varaston pitkät ja korkeat hyllyt näyttävät olevan täynnä mappeja. Tarkempi vilkaisu paljastaa pystyyn rivitetyt esineet käytetyiksi ja huolletuiksi läppäreiksi, jotka odottavat matkaa uudelle omistajalleen.
Vantaalla 3 Step IT:n suurimmassa logistiikkakeskuksessa käsitellään vuodessa 155 000 laitetta, kuten puhelimia, palvelimia ja pöytäkoneita. Peräti 95 prosenttia yritysten ja organisaatioiden leasing-tavaroista saa täällä uuden elämän.
Kaukomarkkinat tuo markkinoille liikkuvan tietotyöskentelijän ja IT-organisaatiolle tarkoitetun kokonaisratkaisun NetMotion Mobility Suiten. Käyttäjälle uusi ratkaisu varmistaa sujuvamman työskentelyn kentällä erilaisten verkkoyhteyksien päässä ja niiden välillä siirtyessä.
Uusi NetMotion Mobility -sovellus varmistaa ohjelmien jatkuvan käytettävyyden jatkamalla automaattisesti ohjelmien toiminnallisuutta verkkoyhteyskatkoksien yhteydessä siten, että lyhyempiä yhteysongelmia käyttäjä ei edes huomaa.
Sovellus myös tehostaa ja parantaa tiedonsiirtoliikennettä optimoimalla käytettävien verkkojen käyttöä ja tarvittaessa pakkaamalla siirrettävää tietoa, jolloin tiedonsiirto hoituu nopeammin. NetMotion Mobility mahdollistaa myös eri sovellusten käytön priorisoinnin langattomissa verkoissa varmistaen liiketoiminnalle kriittisten sovellusten toimivuuden ensisijaisesti.
IT-organisaatiolle tämä tarkoittaa pienempiä tiedonsiirtokuluja ja vähemmän IT-tukitikettejä verkkoyhteysongelmista ja käytettävyyteen liittyen.
IT-organisaatiolle sovellus tarjoaa lisäksi hallinnan ja diagnostiikan työkaluja. NetMotion Diagnosticin avulla IT-organisaatio pystyy valvomaan ja analysoimaan verkon suorituskykyä, käytettävien sovellusten kuormittavuutta ja perinteisesti hankalinta osa-aluetta eli operaattorien verkkojen toimintaa ja tehokkuutta.
NetMotion Diagnostics antaa myös työkalun, jolla loppukäyttäjä ja it-tuki saavat tarkkaa tietoa verkko-ongelman aiheuttajista, mikä voi olla mitä tahansa päätelaitteen verkkokortista asiakasyrityksen runkoverkon kytkimeen.
Panasonic julkisti tänään ATEX-sertifioidut versiot 5-tuumaisista, täysin lujitetuista Windows- ja Android-tableteistaan. Laitteet sopivat ympäristöihin, joissa on räjähdyksen tai tulipalon vaara, kuten öljy- ja kaasuteollisuudessa, sahoilla ja muussa puunjalostuksessa, kemianteollisuudessa ja lääkevalmistuksessa.
Panasonic on esitellyt erittäin monipuolisen lujitetun sylimikron ja tabletin yhdistelmän. Uuden, magnesiumia ja hiilikuitua yhdistävän materiaalin ansiosta laite on kevyt ja ohut, mutta sietää koviakin kolhuja ja tarjoaa tehoa koko työpäivän ajaksi.
Panasonic Toughbook CF-MX4 on ns. flipover-laite, joka toimii sekä sylimikrona että tablettina 360 astetta kääntyvän näytön ansiosta. Laitteen mukana tulevalla kynällä on helppo täyttää lomakkeita, kerätä dataa sekä tehdä käsinkirjoitettuja muistiinpanoja ja piirroksia, kun laitetta käyttää tablettina. Monikäyttöinen uutuuslaite painaa vain 1,14* kiloa ja on 21 mm paksuinen.