stream20team

4K Broadcast Remote Production -tuotantojärjestelmä urheilutapahtumien tuotantoon ja jakeluun

Kauko Oy ja Streamteam Nordic Oy ovat tehneet sopimuksen yli sadan kappaleen Panasonic 4K TV-tuotantokameran toimituksesta. "Valitsimme Panasonicin laadun ja toimintavarmuuden perusteella" -sanoo Streamteam Nordic Oy:n toimitusjohtaja Juha Koskela.

4K Broadcast Remote Production -tuotantojärjestelmä Panasonicilta

Kuva: Johanna Koskela, Juha Koskela ja Juha Lindqvist Kauko Oy AV-Sales myyntipäällikkö

Kyseessä on kansainvälisestikin noteerattu isoin kertatoimituksena toteutettava 4K broadcast Remote Production -tuotantojärjestelmä, johon kuuluu mm. 45 kpl AK-UC3000 4K -kameralinjastoa, 50 kpl AW-UE70 PTZ robottikameraa, High Speed -kameroita sekä  AK-UB300 box kameroita, joita käytetään myös virtuaalistudiossa robottijalustan kanssa.


Streamteam Nordic Oy on Juha ja Johanna Koskelan luotsaama perheyritys, joka on erikoistunut mm. jääkiekko-, jalkapallo- ja ravitapahtumien, sekä muiden kansainvälisten urheilutapahtumien tuotantoon ja jakeluun.

Nyt hankittavalla kalustolla Streamteam uudistaa ulkotuotantoautoihin pohjautuvaa vanhanaikaista TV-tuotantomallia siirtymällä keskitettyyn etätuotanto-ratkaisuun. Tapahtumapaikoille pystytetään vain kamerat, joista kameroiden kuvasignaalit välittyvät kuituyhteyden välityksellä Pasilaan, Isossa Pajassa rakennettavaan etäohjauskeskukseen, missä tuotantohenkilökunta tekee lopullisen lähetyksen.

Uudessa tuotantomallissa Streamteam asentaa kiinteästi pääsarjatasolla pelaavien urheilujoukkueiden halleihin, sekä kentille useita 4K robottikameroita joidenka live-ohjaus tapahtuu myös Pasilasta.

”Olen tästä hankkeesta innoissani, sillä nyt todella isossa mittakaavassa hyödynnetään MoIP (media over IP) – protokollaa broadcast-toiminteissa. On myöskin hienoa, että Streamteamin raikkaan järjestelmäsuunnittelutyön myötä tehtaan tuotesuunnittelutiimi saa arvokasta näkemystä projektituotteiden jatkokehittämiseen mm. digitaalisten kiinteistöjärjestelmien saralla” jatkaa Kauko Oy:n AV-Sales myyntipäällikkö Juha Lindqvist.


Ota yhteyttä | Panasonic ProAV / Broadcasting teknologiat ja ratkaisut 

Juha Lindqvist
Puh. +358 40 590 0916
juha.lindqvist@kauko.com

 

Ota yhteyttä

Kauko Oy

Rakennamme älykkäitä laite-, sovellus- ja palvelukokonaisuuksia, jotka varmistavat työntekijöiden arjen sujumisen tehokkaasti ja saumattomasti vaativimmissa työskentelyolosuhteissa. Koska monimutkaisimpia haasteita ei ratkota yksin, olemme verkostoituneet alan parhaimpien toimijoiden kanssa. Yhdessä kehitämme uusia, kestäviä työntekotapoja eri alojen huippuammattilaisille. Saamme laitteet, sovellukset ja palvelut puhumaan tavoitteellisen ja tehokkaan työnteon kieltä.

Background element