toimivuutta organisaation oppimiseen ja globaaliin etäyhteistyöhön Kuva Mikko Törmänen

Toimivuutta organisaation oppimiseen ja globaaliin etäyhteistyöhön

Matkustuksen vähentyminen, etätyön tekemisen kasvu, henkilöstön vaihtuvuus sekä globaalit asiantuntijatiimit vaativat organisaation oppimiselta ja yhteistyöltä sopeutumiskykyä erilaisiin tilanteisiin etänä ja lähellä. Arvokkaan tiedon ja osaamisen täytyy siirtyä organisaation eri asiantuntijoiden välillä helposti ja tiimien kesken läsnäolon ja aidon yhteistyön olla mahdollista paikasta riippumatta. 

Rakenna toimiva ympäristö kanssamme

nuoret tekevät yhteistyötä muistilapputaulun edessä Kuva Shutterstock


Näin teet organisaation oppimisesta ja globaalista etäyhteistyöstä toimivaa

Organisaation sisäisen tiedon ja osaamisen jakamisen täytyisi olla yhtä helppoa kuin pikaviestin kirjoittaminen, mutta samalla yhtä sitouttavaa kuin aito läsnäolo. Sujuva ja tehokas yhteistyö rakentuu nopeista käyttöönotoista sekä innostavista etäkohtaamisista.

Nopeus ja helppous ovat valttia osaamisen siirrossa

tehdaskierrokset tehostuvat liikuteltavalla mobiilistudiolla Kuva Paula Ojansuu

Yhteistyön täytyy toimia, tiedon siirtyä sekä parviälyn toimia tilanteessa kuin tilanteessa niin kollegojen kuin asiakkaiden ja asiantuntijoiden kesken - tarvittaessa silmänräpäyksessä maailman laidalta toiselle.

Yhteistyön laitteissa, sovelluksissa ja yhteyksissä nopeus ja helppokäyttöisyys ovat valttia, jotta osaamisen siirto on sujuvaa ja tehokasta.

Globaali etäyhteistyö tarvitsee aidon läsnäolon tuntua

sujuvassa etätapaamisessa kaikkien äänet kuuluvat ja kukaan ei rajaudu pois videokuvasta Kuva Panasonic

Globaaleissa työympäristöissä tiimien täytyy voida luoda uutta, oppia toisiltaan, ja siirtää tietoa, vaikka kasvokkain kohtaaminen ei olisi mahdollista. Etäpalavereissa aktiivinen osallistuminen edellyttää sujuvaan yhteistyöhön suunniteltua teknologiaa.

Pelkkä videoyhteys ei kuitenkaan aina riitä yhteisöllisyyden ja läsnäolon tunteen luomiseen - mitä aidomman etäyhteistyökokemuksen voit rakentaa, sitä innostavampaa ja tehokkaampaa työ on

Vapauta kädet työntekoon ja keskity neuvojen kuunteluun

puettavan älylaitteen turvin kollega voi viestiä neuvot puheen ja videokuvan avulla Kuva: RealWear

Erikoisosaamista vaativassa asiantuntijatyössä kokeneemman kollegan neuvo on kultaakin kalliimpi. Neuvojen hyvä saavutettavuus niin läsnä- kuin etätyössä on avain onnistuneeseen yhteistyöhön.

Neuvojen kuuntelun aikana on hyvä pitää kädet vapaana itse työntekoon ja seurata tarkkaavaisesti kollegan etäohjeistusta tarkkojen työvaiheiden suorittamiseen oikealla tavalla ja oikeassa järjestyksessä.

Monialaisia ratkaisuja oppimisen ja yhteistyön haasteisiin

Kokoamme näkemyksemme ja osaamisemme yhteistyöalustoista, yhteyssovelluksista, mobiiliteknologiasta, digitalisaatiosta sekä PRO AV:sta organisaatiollenne sopivan, räätälöidyn ratkaisun rakentamisessa. Haluamme pysyä oppimis- ja yhteistyöteknologioiden kärjessä jatkossakin - haasta meidät hakemaan ennennäkemättömiäkin ratkaisuja teidän nykyisiin ja tuleviin osaamisen siirron tarpeisiinne!

Tule Ideoi kanssamme kokonaisuutta sujuvampaan etäyhteistyöhön myynti- tai huoltotyössä, tehokkaampaan osaamisen siirtoon eri maanosien välillä, koulutuksen digitalisointiin ja jakeluun - tai mitä tahansa siltä väliltä!

toimiva etäyhteistyö auttaa tekemään vaativankin huollon kollegan tuella Kuva Mikko Törmänen


Miten organisaation oppimisen ja yhteistyön parantaminen hyödyntävät eri toimialojen organisaatioita?

Oppimista ja etäyhteistyötä varten kannattaa rakentaa oman organisaation tarpeisiin vastaavat ja tiimiläisten yhteydenpitoa helpottavat laite- ja järjestelmäkokonaisuudet - tässä esimerkkejä, miten eri aloilla voi helpottaa organisaation sisäistä sekä ulkoista osaamisen jakamista.

Asiantuntijatyöhön teollisuudessa ja logistiikassa

Kun oppimisen ja etäyhteistyön laite- ja järjestelmäkokonaisuus suunnitellaan työn ehdoilla, on niissä huomioitu käytettävyyden lisäksi ergonomia, yhteyksien toimivuus ja työn sujuvuus ilman laiterikkoja ja päivityksistä aiheutuvia katkoksia. Esimerkiksi dokumenttien yhteiskatselun helpottaminen myös liikkuvassa työssä auttaa tekemään etäläsnäolosta aidon kohtaamisen ilman häiritseviä teknisiä haasteita. 

Terveydenhuollon vaativiin ympäristöihin

Vaativissa terveydenhuollon ympäristöissä esimerkiksi leikkaussaleissa etäopetuksen tai -konsultaation järjestäminen ei saa vaarantaa työ- tai potilasturvallisuutta. Osaamisen jakamisen alustojen ja laitteiden täytyy olla helposti käytettävissä ja kokonaisuuksien mietittyjä niin, että tilanteesta välittyy reaaliaikainen ja oikeanlainen kuva myös etänä oleville.

Haasta meidät ratkomaan oppimisen ja yhteistyön ongelmakohdat!

Etkö löytänyt valmiista ratkaisuistamme etsimääsi? Etsimme jatkuvasti uudenlaisia teknologioita ja tapoja toteuttaa villejäkin visioita - ota siis yhteyttä niin jutellaan toiveistasi lisää!
 
Ota yhteyttä