Vahvistetut tietokoneet liikkuvassa työssä

Liikkuvan työn tekijälle tietokone on usein tärkein työkalu, jonka tulee kestää kolhut, vaihtuvat sääolosuhteet ja koneen jatkuva käyttö. Monessa ammatissa työ ei voi keskeytyä vaikkapa sen vuoksi, ettei työkaluja voi käyttää sateessa tai pakkasessa.

Lue lisää
CF-54_laundrette_CZ5A6023 – kopio

CF-5420sector_Automotive_PAN_0209

Vahvistetut tietokoneet liikkuvaan työhön

Tavallista toimistokannettavaa ei ole tarkoitettu ulos sateeseen tai pölyiseen teollisuusympäristöön. Kuluttajille tarkoitettujen tablet-tietokoneiden akut eivät puolestaan kestä pitkää työpäivää kylmässä pakkassäässä.

Yritykset, jotka valitsevat ruggeroituja eli vahvennettuja tietokoneita, haluavat varmistaa, että työt sujuvat kaikissa olosuhteissa, asiakkaat saavat tilaamansa palvelun ajallaan ja tietotekniikan ylläpito- ja elinkaarikustannukset eivät syö toiminnan tulosta.

Lujitettuja tietokoneita käytetään

  • metsä- ja energiateollisuudessa
  • viranomaistyössä
  • logistiikka-alalla varastoissa ja ajoneuvoissa
  • asiakkaan luona tapahtuvissa huoltotehtävissä
  • kaupan alalla
  • terveydenhuollossa
  • kenttämyynnin työkaluna.
Vahvennettuja tietokoneita on ollut markkinoilla jo yli 20 vuotta. Liikkuvan työn lisääntyessä vahvistettuja tietokoneita ei käytetä enää pelkästään erityisen vaativissa työolosuhteissa. Ruggeroituja tietokoneita on tarjolla sekä kannettavina läppäreinä että tablet-tietokoneina eri kokoluokissa. Myös kämmentietokoneista löytyy vahvistettuja malleja.

CF_53_Rail

Kauko on Hansel-puitesopimustoimittaja

Kauko Oy on valittu Hansel-puitesopimustoimittajaksi vahvistettujen kannettavien tietokoneiden osalta alkaen 20.9.2018. Sopimus koskee Panasonic Toughbook -tietokoneita ja kestää vuoteen 2022. 

Puitejärjestely liittyy yhteishankintaan RUGGEROIDUT TIETOKONEET VAATIVIIN YMPÄRISTÖOLOSUHTEISIIN 2018-2020 (2022).

Sopimusnumero: T/3021/20092018/KLE

Lue lisää

hansel_puitesopt_rgb200

 


Mitä tietokoneiden vahvennus tarkoittaa?

Täysin vahvennettu eli ruggeroitu tietokone on suunniteltu kestämään käytännössä Suomen neljän vuodenajan ulko-olosuhteet pakkasesta sateeseen ja kesän kuumuuteen. Ne kestävät myös putoamista, tärinää ja lämpöiskuja siirryttäessä kuumasta kylmään tai päinvastoin.

Kestävä ja suojattu rakenne

Vahvennetuista tietokoneista puhuttaessa mainitaan usein pölyn- ja vedensuojaustaso (IP-luokka) ja USA:n armeijan määrittelemä MIL-Standardi (MIL-STD), joiden arvot kuvaavat laitteen suojaus- ja kestävyystasoa. 

Panasonicin Toughbook-blogista löydät inspiroivaa ja tutkittua tietoa, tekniset innovaatiot, uusimmat uutiset, tarinat ja taustat ruggeroitujen tietokoneiden maailmasta:

Panasonic Toughbook Blog

Täysin vahvistetut tietokoneet

Panasonic Toughbook CF-33 on hyvä esimerkki täysin vahvennetusta, full-rugged tietokoneesta, joka täyttää IP67-pöly- ja vesisuojaustason ja monet MIL-STD-810G-vaatimukset.

 

Osittain vahvistetut tietokoneet

Kevyemmän suojauksen laitteita kutsutaan osittain vahvennetuiksi (semi-rugged) tietokoneiksi. Ne ovat tavallisia tietokoneita lujarakenteisempia ja kestävät kolhuja ja putoamisiakin. Näytön pinta ja näppäimistö kestävät roiskevettä. Liittimet on suojattu suojaluukuin. Malliesimerkki osittain vahvennetusta tietokoneesta on Panasonic Toughbook 55.

Suosituimmat tuotteet

FZ-G1
Toughpad FZ-G1mk5
TOUGHBOOK 55
Toughbook 55
FZ-L1
Toughbook FZ-L1
FZ-T1
Toughbook FZ-T1
FZ-A2
Toughpad FZ-A2
CF-20
Toughbook CF-20

Kenttäkäyttö on huomioitu vahvistettujen tietokoneiden ominaisuuksissa

Vahvennetut laitteet ovat tyypillisesti suuremman ja painavamman näköisiä kuin tavalliset tietokoneet, sillä niiden rakenteessa on huomioitu mahdolliset iskut ja putoamiset, sekä lämmönhallintaan tarvittava teknologia.

Käyttäjät toivovat kevyempiä laitteita, jonka vuoksi valmistajan on kyettävä tekemään laitteita, joissa paino ja akkujen toiminta-aika, sekä laitteen koko ovat tasapainossa. Tämä edellyttää kevyiden ja lujien runko- ja kuorimateriaalien hyödyntämistä, parhaita komponentteja ja parasta akkuteknologiaa.

Näytön on oltava luettavissa vaihtelevissa olosuhteissa, kuten kirkkaassa auringonpaisteessa ja toisaalta taas pimeässä niin, että näytön kirkkaus on riittävän pieni. Näytön näkyvyyteen kirkkaalla säällä vaikuttaa näytön ominaiskirkkaus, (joka ilmaistaan nits- tai candela-arvolla), näyttöpaneelin kontrasti, sekä näytön pinnan heijastavuus. Kirkas ja lasimainen näytönpinta heijastaa auringonvaloa, mikä tekee näytön lukemisesta vaikeaa.

Ulkokäyttöön tarkoitetuissa näytöissä on usein vähintään 800 candelan kirkkaus ja näytön pinnassa on monia suodatinpintoja, joiden avulla eliminoidaan näytön heijastukset. Näin työtä voidaan tehdä ulkona tai ajoneuvon ohjaamossa myös kirkkaassa auringonpaisteessa.

 

Liitettävyys ja laajennettavuus

Tietokoneiden muuttuessa yhä ohuemmiksi ja kevyemmiksi joudutaan tinkimään liitännöistä. Vahvennetuissa laitteissa puolestaan panostetaan liitettävyyteen ja laitteen muokattavuuteen. Laitteisiin voi valita sarjaportin, useita USB-liittimiä, GPS -vastaanottimen ja toimikortinlukijan, sekä monia muita lisävarusteita. Akku on helposti käyttäjän vaihdettavissa ja tehokkailla latureilla vahvistetut laitteet voi ladata nopeasti. Tavallisissa tietokoneissa on usein kiinteät akut ja pienitehoiset USB-laturit.

Haluaisitko testata vahvennettuja laitteita? Tervetuloa Kauko Studioon!

Kun pohdit vahvennetun tietokoneen, ruggeroidun tabletin tai kämmentietokoneen hankintaa, tule testaamaan uusimpia laitteita Kauko Studioon! Kokeile samalla vahvennettuja älylaseja, joista on apua osaamisen ja tiedon jakamisessa vaikka maapallon puolelta toiselle. Tutustu Kauko Studion tarjontaan ja varaa esittelyaika asiantuntijamme kanssa!

Inspiroidu teknologiasta Kauko Studiossa

etäkokous- ja -esittelytila Kauko Studio Kuva Paula Ojansuu


Ota yhteyttä
Kysy lisää myynti@kauko.com

Ota yhteyttä, niin asiantuntijamme voivat auttaa sinua.

Ota yhteyttä

Oletko verkkokaupan rekisteröitynyt käyttäjä?

Tutustu malleihimme tarkemmin Kaukon verkkokaupassa.

Siirry verkkokauppaan

Löysitkö etsimäsi laitteen?

Jos et löytänyt etsimääsi, eipä hätää! Joskus paras ratkaisu löytyy laatikon (tai meidän verkkosivujen) ulkopuolelta. Osaamisemme ja ratkaisumme eivät rajoitu sivuillamme esiteltyihin teknologioihin.

Ota siis yhteyttä, asiantuntijamme auttavat sinua löytämään ja rakentamaan tarpeisiisi sopivan ratkaisun.

Ota yhteyttä

Background element