Vahvistetut Panasonic Toughbook -tietokoneet, -tabletit ja -käsipäätteet liikkuvaan työhön

Vahvennettu, vahvistettu, ruggeroitu, rugged, lujitettu... rakkaalla laitteella on monta nimeä. Yhteistä kaikille vahvennetuille Panasonic Toughbook -tietokoneille, -tableteille ja -käsipäätteille on niiden luotettavuus haastavimmissakin olosuhteissa: niiden rakenteessa on huomioitu mahdolliset iskut ja putoamiset, sekä lämmönhallintaan tarvittava teknologia.

Lue lisää

ruggeroitu Panasonic Toughbook -tietokone kestää haastavissakin olosuhteissa Kuva Panasonic

Mitä tarkoittaa vahvennettu tietotekniikka ja mihin rugged-laitteita käytetään?

Maailmankuulut Panasonic TOUGHBOOKit ovat tunnettuja luotettavuudestaan. Olemme koonneet tälle sivulle vahvennetuista tietokoneista tietoa, jonka avulla opit muun muassa:


Esimerkki uudenlaisesta tavasta hankkia ja käyttää vahvennettua tietotekniikkaa: Panasonic Toughbook 55

Panasonic Toughbook 55 on osittain vahvistettu kannettava tietokone, jonka kokoonpanoa on helppo vaihtaa kentällä eri työtehtäviin sopivaksi. Koneen muokattavuus vaihdettavilla liitännöillä, lisälaitteilla ja lukijoilla tuo joustoa liikkuvan työntekijän arkeen.

modulaarisuus pidentää laitteen käyttöikää ja pienentää hiilijalanjälkeä Kuva Panasonic

Toughbook - kestävien tietokonehankintojen suunnannäyttäjä

Osien vaihdettavuus pienentää laitteen hiilijalanjälkeä: kun tietokoneesta voi vaihtaa vain tarpeelliset osat, koko laitetta ei tarvitse uusia tai huoltaa kerralla.

Koneen kiintolevyn voi irroittaa - arkaluonteiset tiedot kulkevat tarvittaessa työntekijän mukana, vaikka laite jäisi ajoneuvoon.

Käyttäjäntunnistukseen voit hyödyntää sormenjälkilukijaa, älykortin lukijaa tai älykortin etälukijaa.

Voit myös valita koneeseen videopuheluihin soveltuvan etukameran biometrisellä Windows Hello -kasvontunnistuksella ja eteen liukuvalla suojalevyllä.

Vaihda ominaisuuksia kentällä - kolme laajennuspaikkaa sujuvasti saatavilla

Käyttäjä voi helposti parantaa laitteen grafiikkaominaisuuksia, lisätä kortinlukijan tai muistia, tai toistaa DVD- tai Blu-Ray-levyjä - tarvittava laite liitetään TOUGHBOOK Universal Bay -laajennuspaikkaan.

Koneen toiseen laajennuspaikkaan, saa liitettyä sormenjälkilukijan, RFID-lukijan, tavallisen muistikortinlukijan tai lisäakun.

Koneen kolmannen laajennuspaikan liitännöiksi voit valita tilatessasi VGA:n ja True Serial -sarjaportin kaveriksi joko neljännen USB-liitännän, toisen WLAN-liitännän tai Rugged USB 2.0-liitännän.

 

Kun etsit työn ja olosuhteiden kestävää tietokonetta - ota yhteyttä!

CF-5420sector_Automotive_PAN_0209

Miksi vahvistetut tietokoneet, tabletit ja kämmentietokoneet ovat tavallisia kuluttajalaitteita parempi valinta?

Tavallista toimistokannettavaa, kuluttajatablettia tai mobiililaitetta ei ole tarkoitettu ulos sateeseen tai pölyiseen teollisuusympäristöön. Kuluttajille tarkoitettujen tablet-tietokoneiden akut eivät puolestaan kestä pitkää työpäivää kylmässä pakkassäässä. Tavallisissa tableteissa ei myöskään ole usein työn vaatimia liittimiä, ja akku on piilossa kuorien sisällä.

Pahimmillaan toimimaton laite hankaloittaa työntekoa tai estää osin tai kokonaan työn suorittamisen. Lisäksi perustablettien ylläpito tuottaa suunnittelemattomia kustannuksia varalaitteiden logistiikan ja IT-tuen kasvavan tarpeen myötä.

Yritykset, jotka valitsevat ruggeroituja tietokoneita, haluavat varmistaa, että työt sujuvat kaikissa olosuhteissa, asiakkaat saavat tilaamansa palvelun ajallaan ja tietotekniikan ylläpito- ja elinkaarikustannukset eivät syö toiminnan tulosta.

"Panasonic TOUGHBOOK -tabletin näytöltä näkee hyvin kirkkaassa päivänvalossakin ja kosketusnäyttö on toiminut hyvin. Ensikokemuksen mukaan tuntuvasti parempi kuin halpistabletit."

...näin kommentoi logistiikka-alan asiakkaamme TOUGHBOOKin koekäyttöä. Haluatko sinäkin kokea, miten työn kestävä tabletti toimii? Varaa esittely!

Mitä tietokoneiden vahvennus tarkoittaa?

Täysin vahvennettu eli ruggeroitu tietokone on suunniteltu kestämään käytännössä Suomen neljän vuodenajan ulko-olosuhteet pakkasesta sateeseen ja kesän kuumuuteen. Ne kestävät myös putoamista, tärinää ja lämpöiskuja siirryttäessä kuumasta kylmään tai päinvastoin.

Katso videolta asiantuntijamme Juhana Nymanin esittely vahvennetusta tietotekniikasta niin opit muun muassa:

 • mitä tarkoittaa vahvennettu, vahvistettu, ruggeroitu, rugged tai ruggedised tabletti, käsipääte tai tietokone
 • miten vahvennettu tietotekniikka erottuu edukseen kuluttajalaitteistakin tutuista kestävyyslupauksista
 • millaisia erilaisia lisävarusteita vahvennettuun tietotekniikkaan on saatavilla ja miksi on tärkeää valita varusteet oikein
 • miksi vahvennettu laite on käytössä pitkäikäinen ja ekologinen

 

Kestävä ja suojattu rakenne

Vahvennetuista tietokoneista puhuttaessa mainitaan usein pölyn- ja vedensuojauksen taso (IP-luokka) ja USA:n armeijan määrittelemä MIL-Standardi (MIL-STD), joiden arvot kuvaavat laitteen suojaus- ja kestävyystasoa. 

Panasonicin Toughbook-blogista löydät inspiroivaa ja tutkittua tietoa, tekniset innovaatiot, uusimmat uutiset, tarinat ja taustat ruggeroitujen tietokoneiden maailmasta:

Panasonic Toughbook Blog

Täysin vahvistetut tietokoneet

Panasonic Toughbook CF-33 on hyvä esimerkki täysin vahvennetusta, full-rugged tietokoneesta, joka täyttää IP67-pöly- ja vesisuojaustason ja monet MIL-STD-810G/H-vaatimukset.

Osittain vahvistetut tietokoneet

Kevyemmän suojauksen laitteita kutsutaan osittain vahvennetuiksi (semi-rugged) tietokoneiksi. Ne ovat tavallisia tietokoneita lujarakenteisempia ja kestävät kolhuja ja putoamisiakin. Näytön pinta ja näppäimistö kestävät roiskevettä. Liittimet on suojattu suojaluukuin. 

Kysy lisää asiantuntijoiltamme

Lujitettuja tietokoneita käytetään

 • metsä- ja energiateollisuudessa
 • viranomaistyössä
 • logistiikka-alalla varastoissa ja ajoneuvoissa
 • asiakkaan luona tapahtuvissa huoltotehtävissä
 • kaupan alalla
 • terveydenhuollossa
 • kenttämyynnin työkaluna.

Vahvennettuja tietokoneita on ollut markkinoilla jo yli 20 vuotta. Liikkuvan työn lisääntyessä vahvistettuja tietokoneita ei käytetä enää pelkästään erityisen vaativissa työolosuhteissa.

Ruggeroituja tietokoneita on tarjolla sekä kannettavina läppäreinä että tablet-tietokoneina eri kokoluokissa. Myös kämmentietokoneista sekä puettavista älylaitteista löytyy vahvistettuja malleja.

puettava RealWear-älylaite edustaa lujitettua tietotekniikkaa Kuva Mikko Törmänen

 

Kenttäkäyttö on huomioitu vahvistettujen tietokoneiden ominaisuuksissa

Vahvennetut laitteet ovat tyypillisesti suuremman ja painavamman näköisiä kuin tavalliset tietokoneet. Koska käyttäjät toivovat kevyempiä laitteita, valmistajan on kyettävä tekemään laitteita, joissa paino ja akkujen toiminta-aika, sekä laitteen koko ovat tasapainossa. Tämä edellyttää kevyiden ja lujien runko- ja kuorimateriaalien hyödyntämistä, parhaita komponentteja ja parasta akkuteknologiaa.

Näytön on oltava luettavissa vaihtelevissa olosuhteissa, kuten kirkkaassa auringonpaisteessa ja toisaalta taas pimeässä niin, että näytön kirkkaus on riittävän pieni. Näytön näkyvyyteen kirkkaalla säällä vaikuttaa näytön ominaiskirkkaus, (joka ilmaistaan nits- tai candela-arvolla), näyttöpaneelin kontrasti, sekä näytön pinnan heijastavuus. Kirkas ja lasimainen näytönpinta heijastaa auringonvaloa, mikä tekee näytön lukemisesta vaikeaa.

Ulkokäyttöön tarkoitetuissa näytöissä on usein vähintään 800 candelan kirkkaus ja näytön pinnassa on monia suodatinpintoja, joiden avulla eliminoidaan näytön heijastukset. Näin työtä voidaan tehdä ulkona tai ajoneuvon ohjaamossa myös kirkkaassa auringonpaisteessa.

Varaa esittely tai testiaika

Ruggeroiduissa tietokoneissa panostetaan liitettävyyteen ja laajennettavuuteen

Tietokoneiden muuttuessa yhä ohuemmiksi ja kevyemmiksi joudutaan tinkimään liitännöistä. Vahvennetuissa laitteissa puolestaan panostetaan liitettävyyteen ja laitteen muokattavuuteen.

Laitteisiin voi valita sarjaportin, useita USB-liittimiä, GPS -vastaanottimen ja toimikortinlukijan, sekä monia muita lisävarusteita. Akku on helposti käyttäjän vaihdettavissa ja tehokkailla latureilla vahvistetut laitteet voi ladata nopeasti.

Tavallisissa tietokoneissa on usein kiinteät akut ja pienitehoiset USB-laturit.

Panasonic Toughbook FZ-55 mukautuu käyttäjänsä tarpeisiin Kuva Panasonic

Ruggeroiduissa tableteissa riittää suorituskykyä ja liitäntöjä 

Vahvennetut tablet-tietokoneet ovat parhaimmillaan yhtä suorituskykyisiä kuin kannettavat tietokoneet. Vahvistetuissa tableteissa on myös monipuolisemmin tarpeellisia liitäntöjä kuin perustableteissa. Akut voi vaihtaa ja saatavilla on sekä tehokkaampia vaihtoehtoja että ulkoisia akkulatureita.

Ruggeroidussa tabletissa on kompaktissa paketissa kosketusnäyttö ja tietokone, joka voidaan telakointiasemalla kiinnittää ajoneuvoon. Vahvennetun tabletin kirkas näyttö ja pieni virrankulutus, sekä monipuolisemmat käyttömahdollisuudet helpon irroitettavuuden ansiosta suosivat niitä ajoneuvotietokoneina myös työkoneissa.

Esimerkiksi monissa logistiikan sovelluksissa hyödynnetään viivakoodeja ja RFID-tunnisteita, joiden lukemiseen tarvitaan erillisiä lukulaitteita. Kun lukulaitteet integroi tablettiin, sen käyttömahdollisuudet monipuolistuvat, työ helpottuu ja mukana kannettavien laitteiden lukumäärä vähenee.

Panasonic Toughbook -tabletti ajoneuvotietokoneena Kuva Mikko Törmänen

 


Vahvistetut Panasonic Toughbook Windows-tabletit

Suurin osa yritysten käytössä olevista sovelluksista toimii Windows-käyttöjärjestelmällä. Windows-tabletti on helppo ottaa käyttöön. Suorituskykyiset tabletit vastaavat teholtaan kannettavia tietokoneita, joten niillä voi joskus korvata kannettavat tietokoneet mobiilikäytössä kokonaan.

Vahvennetut Windows-tabletit liikkuvaan työhön ja toimistolle

Panasonic FZ-M1 Windows-tabletti Kuva Panasonic

Parhaimmillaan Panasonic Toughbook vahvistettua Windows-tablettia hyödynnetään sekä kentällä mobiilikäytössä että telakoituna toimistokäytössä, jolloin yhdellä laitteella hoidetaan monipuolisesti eri tehtäviä.

Panasonic-mallistostamme löydät useita Windows-tabletteja. Pienin niistä on 4.7-tuumainen FZ-F1 ja suurin 12.5-tuumainen semi-vahvennettu hybrid-tabletti FZ-Q2.

Panasonic Toughbook Windows-tablettien monipuoliset liitännät

17-01-2014_Job_12773_M1_windows

Windows-tabletin voi valita myös erilaisin liitännöin, kuten sarjaportilla, LAN-liitännällä tai toisella USB-liitännällä. Lisävarusteena saa myös 4G-modeemin (LTE), jossa antennien sijoittelu varmistaa mahdollisimman hyvän kuuluvuuden.

GPS-vastaanotin on LTE-modeemin yhteydessä ja sille on laitteessa omat antennit. Mallista riippuen on laitteisiin saatavissa myös erillinen GPS–piiri.


Vahvennetut Panasonic Toughbook Android-tabletit

Useista Panasonic-malliston Toughbook-tableteista on saatavissa Android-versio, jossa on kuluttajalaitteita monipuolisemmat liitännät ja laajennettavuus.

Android-tabletti sopii hyvin kaveriksi kevyille työsovelluksille

Panasonic Toughbook FZ-L1 tabletti Kuva Panasonic

Liikkuvassa tietotyössä monet uudet mobiilisovellukset rakentuvat Android-käyttöjärjestelmän päälle, minkä vuoksi on tärkeää, että sovelluksille on saatavilla myös tähän käyttöympäristöön soveltuvia laitteita.

Toisin kuin Windows-laitteet, Android-käyttöjärjestelmää käyttävien laitteiden laajennettavuus on rajoitetumpi ja käytettävät sovellukset kevyempiä. Toisaalta niitä käytetään yhä enemmän mobiilisti myös ammattikäytössä.

Ammattikäyttöön luodut Android-tabletit kestävät iskuja

FZ-B2_shoulderstrap_2_wp+androidscreen

Ammattikäyttöön tarkoitetuissa Android-tableteissa on luja, iskunkestävä rakenne, joten ne kestävät putoamisia ja kolhuja. Niiden kanssa voi työskennellä pakkasessa ja vesisateessa, ja kirkas näyttö näkyy myös auringonpaisteessa. Käyttäjä voi itse vaihtaa akun vaikka kesken työvuoron.

Panasonicin vahvistetuissa Android-tableteissa voi olla integroituna viivakoodinlukija, LAN-liitin tai toimikortinlukija. Lisäksi ajoneuvokäyttöön on saatavissa erilaisia telakointivaihtoehtoja.

Ruggeroidut kämmentietokoneet korvaavat muun muassa vanhat PDA-laitteet

Kämmentietokoneet ovat muuttuneet ominaisuuksiltaan lähelle tabletteja. Kun etsit korvaajaa vanhoille luentapäätteille, Panasonicin käsipäätteissä yhdistyvät tabletti, puhelin ja PDA-laite.

Pienikokoinen ja kestävä tablet korvaa erinomaisesti jo vanhanaikaiset käsipäätteet. Se toimii alustana nykyaikaisille mobiilisovelluksille, toimii puhelimena ja lukee viivakoodit.

Ruggeroitu kämmentietokone on parhaimmillaan erilaisissa logistiikan käyttöympärisöissä niin varastoissa kuin ajoneuvoissa. Kaupanalalla se auttaa myyjiä tuotetiedon hallinnassa, asiakaspalvelussa ja erilaisissa taustatehtävissä tuotteiden käsittelyssä.

Panasonicin Toughpad-tabletit ovat markkinoiden pienikokoisimpia ja niiden viivakoodinlukijan käyttö on kätevää ainutlaatuisen lukukulman ansiosta.

Panasonic Toughbook -käsipäätteestä on moneksi Kuva Panasonic

 


Tutustu myös Toughbookien ergonomiaa ja käytettävyyttä parantaviin oheislaitteisiin!
Akut ja latausvälineet

Käyttäjä voi itse vaihtaa akun kesken työpäivän.

Ajoneuvotelakat ja kantovälineet

Toughbookeihin on saatavilla useita lisävarusteita kantamiseen ja erilaisiin kiinnityksiin. Kysy meiltä lisää oheislaitteista!

Kauko on Hansel-puitesopimustoimittaja

hansel_puitesopt_rgb200

 

Kauko Oy on yksi Hanselin DPS-sopimustoimittajista. Sopimus koskee yhteishankintaa ”Erikoiskäyttötietokoneet 2021-2025”.

Sopimusnumero: 6190

Haluaisitko testata vahvennettuja laitteita?

Kun pohdit vahvennetun tietokoneen, ruggeroidun tabletin tai kämmentietokoneen hankintaa, varaa testiaika asiantuntijaltamme! Kysy samalla mahdollisuutta testata muitakin vahvennettuja laitteita, kuten puettavaa teollisuustablettia tai viivakoodinlukijaa.

Varaa esittely tai testiaika

etäkokous- ja -esittelytila Kauko Studio Kuva Paula Ojansuu