Make it yours - Toughbook 55 kuva vaihdettavista osista Credit: Panasonic

Osittain vahvistettujen tietokoneiden monipuolisuus, tuottavuus ja vastuullisuus uudelle tasolle

BRACKNELL, UK. 9. syyskuuta 2019 – Panasonicin uutuus TOUGHBOOK 55 asettaa uuden standardin osittain vahvistetuille kannettaville tietokoneille. Käyttäjillä on ensi kertaa mahdollisuus räätälöidä koneensa vaikka tien päällä kulloistenkin työtehtävien mukaan. Tämä rakenteeltaan osittain lujitettu (semi-rugged) mutta silti ohut ja kevyt kannettava tietokone parantaa merkittävästi työskentelyn joustavuutta ja tuottavuutta, mikä merkitsee työnantajalle maksimaalista tuottoa investoinnille.

Panasonic TOUGHBOOK 55:n käyttäjä pystyy helposti parantamaan grafiikkaominaisuuksia, lisäämään kortinlukijan tai muistia tai toistamaan DVD- tai Blu-Ray-levyjä yksinkertaisesti napsauttamalla tarvittava laite TOUGHBOOK Universal Bay -laajennuspaikkaan. Koneen etukulmassa on toinen laajennuspaikka, johon saa näppärästi sormenjälkilukijan, RFID-lukijan, tavallisen muistikortinlukijan tai lisäakun. Lisäksi ostaja voi tilauksen yhteydessä räätälöidä kolmannen laajennuspaikan liitännät: VGA:n ja True Serial -sarjaportin kaverina on valinnaisesti neljäs USB, toinen GLAN tai Rugged USB 2.0.

”Tämä on mullistava laite. Se nostaa osittain vahvistettujen tietokoneiden monipuolisuuden, tuottavuuden ja vastuullisuuden uudelle tasolle”, sanoo Panasonic Computer Product Solutionsin markkinointijohtaja Jan Kaempfer. ”Käyttäjä pystyy räätälöimään koneensa vaikka tien päällä sen mukaan, mitä työ kulloinkin vaatii. Ostaja voi puolestaan luottaa siihen, että laite palvelee joustavasti ja pitkäjänteisesti myös liiketoiminnan ja työntekijöiden tarpeiden muuttuessa. Lopuksi kannattaa huomata, että laitteen hiilijalanjälkeä pienentää mahdollisuus korjata ja vaihtaa yksittäisiä osia. Koko konetta ei siis tarvitse hylätä yhden osan pettäessä, eikä huoltoon myöskään tarvitse lähettää koko laitetta.”

 

Make it yours - Toughbook 55 kuva vaihdettavista osista Credit: Panasonic

 

Uusi TOUGHBOOK 55 on hyvin menestyneen TOUGHBOOK 54:n suora perillinen mutta vielä edeltäjäänsäkin monipuolisempi, nopeampi, kestävämpi, turvallisempi ja pitkäikäisempi. Edeltäjämallin lisälaitteet käyvät silti sellaisenaan myös uuteen koneeseen, mukaan lukien ajoneuvo- ja pöytätelakat.

Ihanteellinen liikkuvaan työhön

TOUGHBOOK 55 on osittain vahvistettu, ammattikäyttöön tarkoitettu kannettava tietokone. Se on kevyt (2,08 kg), ohut (32,8 mm) ja näppärän kantokahvan ansiosta helposti mukana kuljetettava, mutta sietää silti edeltäjäänsä kovempaa käyttöä: roiskevesi- ja pölysuojaus on nostettu IP-luokkaan 53, ja laite kestää pudotuksia jopa 91 cm:n korkeudesta (MIL-STD810H*).

Myös äärilämpötilojen kestoa on parannettu, suositellut lämpötilarajat ovat nyt –20 °C ja +60 °C.*
Akunkesto on venytetty 20 tuntiin (Mittaaja Mobile Mark 2014, 150 cd/m, HD-malli) ja lisäakulla jopa 40 tuntiin. Akku on vaihdettavissa laitetta sammuttamatta. Toisin sanoen TOUGHBOOK 55 on paitsi monipuolinen, se myös sopii pitkäkestoiseen työskentelyyn.

Helppo käyttää

TOUGHBOOK 55 on suunniteltu helppokäyttöiseksi nimenomaan ajoneuvotelakoissa. Ominaisuuksiin kuuluu esimerkiksi parannettu puheentunnistus ja kaiutinteho. Koneeseen saa optiona neljä mikrofonia, jolloin puheentunnistuksen tarkkuus on peräti 98 %**. Kun tähän yhdistetään parannetut stereokaiuttimet (92 dBA), tuloksena on hyvä käytettävyys ajoneuvoissa ja muissa meluisissa ympäristöissä. 

TOUGHBOOK 55:n parannettu räätälöitävä näppäimistö lisää myös helppokäyttöisyyttä. Optiona on näppäimistön taustavalaisu, jonka värin ostaja voi valita. Näppäimistön malli on optimoitu helppoon näppäilyyn, ja maalatut kirjainmerkinnät näkyvät hyvin sekä valoisalla että pimeässä.
Käyttäjä voi käyttää kapasitiivista kosketusnäyttöä sormin (jopa 10 kerrallaan, käsineiden kanssa tai ilman) tai tarkkaan kirjoittamiseen sopivalla ohutkärkisellä (2 mm) stylus-kynällä. (Ainoastaan Full-HD-kosketusnäyttö)

Laite soveltuu hyvin erilaisiin ympäristöihin kirkkaasta päivänvalosta erittäin niukasti valaistuihin tiloihin (maks. kirkkaus 1000 cd/m2, min. kirkkaus 2 cd/m2). (Ainoastaan Full-HD-näyttö ja Full-HD-kosketusnäyttö) Optiona varustukseen on valittavissa videopuheluihin soveltuva 2MP:n etukamera biometrisellä kasvontunnistuksella ja eteen liukuvalla suojalevyllä.

Tehokas suojaus sekä fyysisiä että digitaalisia uhkia vastaan

Ruggerointi suojaa TOUGHBOOK 55:ä fyysisiltä vaurioilta, ja monipuolinen muunneltavuus parantaa myös tietosuojaa: arkaluonteista tietoa sisältävän kiintolevyn voi helposti irrottaa mukaansa. Suoja vihamielisiä hyökkäyksiä vastaan on erittäin hyvä.

TOUGHBOOK 55 on markkinoiden ensimmäisiä kannettavia tietokoneita, jossa on uudet aiempaa kehittyneemmät tietoturvaominaisuudet: suoraan laatikosta moderni Windows 10 Pro -laite kattavasti suojatulla laitteistolla, ohjelmistoilla ja käyttäjäntunnistuksella.

Kahdeksannen sukupolven Intel Core i5 vPro -prosessori, Panasonicin kehittyneet komponentit ja Windows 10 Pro -ominaisuudet takaavat maksimaalisen suojan laiteohjelmistoon, BIOSiin ja suoraan komponentteihin kohdistuvia hyökkäyksiä vastaan. Näin laitteen suojaus pysyy maksimaalisena myös käyttöjärjestelmän ollessa valmiustilassa. Käyttäjän tunnistuksen osalta TOUGHBOOK 55:n vahvoihin suojausominaisuuksiin sisältyy optiona sormenjäljen lukija, älykortin lukija, älykortin etälukija ja etukameraoptiolla varustetussa koneessa myös Windows Hello -kasvontunnistus.

TOUGHBOOK 55 on täysin suojattu, oli virta päällä tai pois.

Verkottunutta suorituskykyä

TOUGHBOOK 55:n parannettu suorituskyky nojaa kahdeksannen sukupolven Intel Core i5 vPro Quad Core -prosessoriin. Keskusmuistina on 8 gigatavun RAM (lisättävissä 64 gigatavuun) ja massamuistina 256 gigatavun SSD (optiona 512 Gt, 1 Tt, OPAL256, OPAL 512, OPAL1TB). Liitäntöihin sisältyy USB 3.1 (2 kpl), USB 3.1 type C PD, HDMI, LAN, microSDXC ja optiona Dual Path Through.
Bluetooth 5.0 -yhteys takaa entistä nopeamman langattoman datayhteyden ja pidemmän kantaman. Intel Dual Band Wireless AC-9560 -verkkokortti tukee tehokkaasti WLAN-yhteyksiä.
TOUGHBOOK 55:n paikannusominaisuuksien takeena on monipuolinen tuki eri navigointijärjestelmille: Euroopassa Galileo ja GPS, Venäjällä GLONASS ja Kiinassa ublox-NEO-M8N-option avulla Beidou.

 

Saatavuus ja hinta

TOUGHBOOK 55 tulee markkinoille syyskuussa 2019 kolmena versiona: HD, Full-HD ja Full-HD-kosketusnäyttö. Lähtöhinta on n. 2 000 euroa (alv 0 %).

* Suunniteltu MIL-STD810H-standardin mukaisesti. Testataan riippumattomassa laboratoriossa MIL-STD810H-vaatimusten mukaisesti vuoden 2019 jälkipuoliskolla.
** Testattu Panasonicin tehtaalla.

Ota yhteyttä

Kauko Oy

Rakennamme älykkäitä laite-, sovellus- ja palvelukokonaisuuksia, jotka varmistavat työntekijöiden arjen sujumisen tehokkaasti ja saumattomasti vaativimmissa työskentelyolosuhteissa. Koska monimutkaisimpia haasteita ei ratkota yksin, olemme verkostoituneet alan parhaimpien toimijoiden kanssa. Yhdessä kehitämme uusia, kestäviä työntekotapoja eri alojen huippuammattilaisille. Saamme laitteet, sovellukset ja palvelut puhumaan tavoitteellisen ja tehokkaan työnteon kieltä.

Background element