hyvää joulua Kaukolta ja Signal Partnersilta

Joulu on jo ovella - miten pukin ja tonttujen arjesta tehdään sujuva?

Tiedemiehet ja muut jouluihmiset ympäri maailman ovat pohtineet joulupukin mahdotonta tehtävää: kuinka jakaa lahjat kaikille maailman kilteille lapsille reilussa vuorokaudessa? On tehty tarkkojakin laskelmia siitä, miten tehokkaasti aika täytyy käyttää, jotta yksikään lahja ei jää jakamatta.

Maailman 8 miljardista ihmisestä noin 2 miljardia on lapsia. Se, kuinka suuri osa näistä lapsista on tänä vuonna pukin kilttien kirjoissa, on tiedossa vain pukin ahkerilla apulaisilla. Joulupukin pajalla pitää kuitenkin kiirettä jo pitkään ennen aattoa, kun tontut pitävät kirjaa lasten lahjatoiveista ja huolehtivat lahjojen valmistuksesta.

Lahjojen valmistaminen näin suurelle joukolle on valtava tehtävä: raaka-aineiden tilaukset, valmistuksen aikatauluttaminen, valmiiden tuotteiden varastointi ja lopulta rekeen pakkaaminen kuljetuksia varten on suorastaan mahdoton tehtävä ilman pikkutarkkaa suunnittelua ja osaavaa tonttukuntaa.

Miten pukin ja tonttujen kiireisestä arjesta voi tehdä sujuvampaa?

 

Jaetaan tonttujen osaamista toisilleen helposti

Valaistuksen lisäksi pukin kannattaa tehdä havaintoja työnteon sujuvuudesta. Tonttupuuhien yhteydessä voi nousta esiin monenlaista ongelmaa, joihin löytyy valmis vastaus toiselta tontulta - mutta kuinka tontut tehokkaimmin auttavat toisiaan, kun kaikki huhkivat kiireisinä pajalla?

Perinteisesti radiopuhelimet tai muut langattoman viestinnän ratkaisut toimivat nopeissa kysymyksissä kentällä, ja niitä tontut pajallaan jo varmasti hyödyntävät. Joskus on kuitenkin helpointa, kun voi näyttää asian videona kaverille ja kysyä neuvoa ikään kuin kaveri olisi vieressä tutkimassa tilannetta. 

Tähän auttaa puettava älylaitteemme, jonka videoyhteyden turvin tontut voivat kommunikoida toisilleen äänikomentojen turvin. Näin käsiä ei tarvitse sitoa laitteen pitelyyn ja käyttöön, vaan ne ovat jatkuvasti vapaina samanaikaista työntekoa varten.

Puettava älylaite sopii hyvin myös tonttulakin päälle, ja lakin tupsun tai kulkusen voi kiinnittää turvaan pääpannan alle, jotta se ei haittaa näkyvyyttä.

 

Huolehditaan tonttujen työergonomiasta ja työtehosta 

Kun valmistus etenee paketointi- ja varastointivaiheeseen saakka, on tontuilla edessään tarkkuutta vaativa tehtävä: jokaisen paketin täytyy löytää paikkansa oikeasta varastohyllystä, jotta reen pakkaamisvaiheessa ei tule ongelmia pakettien löytymisen kanssa. 

Tarkkaavaiset tontut ovat varmasti hyviä työssään ilman sen kummempia apuvälineitä, mutta virheiden minimoinnista ei ole pukin pajallakaan haittaa. Siksi puettava viivakoodinlukija olisi oiva apuväline tonttujen varastointi- ja hyllytysarkeen.

Näytöllinen ProGlove-skanneri opastaa näet tontun viemään oikean paketin oikeaan hyllypaikkaan, ja vielä vahvistaa lopuksi, että tehtävä on suoritettu onnistuneesti. Sen lisäksi että paketti löytää oikeaan osoitteeseen, tonttu saa palautteen työstään ja voi iloiten lähteä hakemaan seuraavaa erää hyllytettäviä.

Kuten asiakkaamme Veljekset Keskinen on todennut, ProGlove kulkee jatkuvasti mukana tontun kämmenselässä, eikä estä esimerkiksi pakettien kantamista tai trukilla ajoa. Myös työergonomia ja käytön loogisuus on ovat saaneet Keskisen hyllyttäjiltä kiitosta.

Samalla, kun tontut hyödyntävät skannereita työssään, niiden taustaohjelmisto kerää dataa muun muassa työn onnistumisesta ja kuljetuista matkoista. Datan avulla työnjohtotontut voivat arvioida esimerkiksi työssä otettuja askelia, siitä aiheutuvaa ylimääräistä huopatossujen kulumaa ja tehostaa toimintaa sekä hyllypaikkojen käyttöä seuraavan vuoden lahjarumbaan.

 

Tekoäly tunnistaa ja ilmiantaa luvattomat vierailijat lahjavarastolla

Koska lahjoja on ihan valtavasti ja Korvatunturin sijainti ei varsinaisesti ole salaisuus, ovat joulupukin pajan varastotilat vaarassa joutua rötöstelyn kohteeksi. Siksi pukki ottaa varaston turvallisuuden tosissaan ja on varmasti jo panostanut muun muassa ajantasaiseen kulunhallintaan ja paloturvallisuuteen.

Nykypäivänä myös uhkien ennakointi on osa aktiivista turvallisuudesta huolehtimista. Pukki voi esimerkiksi tekoälykameroiden avulla tunnistaa merkit tulipaloa enteilevästä savusta ja hälyttää paikalle tonttupalokunnan apua ennen kuin palo ehtii levitä laajalle.

Samaiset kamerat auttavat myös valvomaan varastoon kulkua: vain tekoälyn tunnistamat, varastointihommiin valtuutetut tontut päästetään sisälle varastoon ja muilta pääsy evätään.

Valvontakameroita voi lahjaturvallisuuden valvonnan lisäksi hyödyntää myös tunnistamaan prosessiongelmia valmistuksessa tai paketoinnissa. Esimerkiksi nimettömiksi jääneet paketit voidaan tunnistaa ennen kuin ne päätyvät varastointikuljetukseen saakka. Näin voidaan vähentää ylimääräistä työtä lahjojen kuljetuksessa.

 

Autetaan pukkia navigoimaan ja toimittamaan lahjat perille

Kaikki tonttujen tekemä taustatyö auttaa pukkia selviytymään mahdottomasta lahjanjakotehtävästään, ja viemään paketit oikeille ihmisille oikeaan osoitteeseen. Vaikka Petteri on mainio rekiporo, tarvitsee pukki lisäksi luotettavaa navigaattoria pikamatkalleen.

Mutta mikä navigaattori kestää reellä pakkasessa, helteessä ja yläilmojen turbulenssissa lentelyn, sekä savupiipuista pukin vaatteisiin tarrautuvan noen?

Toughbook tietenkin. Se on käynyt niin aavalla merellä, aavikoilla kuin jäätiköilläkin yhtä mahdottomien reissujen kestävänä luottokumppanina. Sillä hoituvat niin navigointi, reititys, tehtävälistojen kuittaus kuin videoterveisten lähettäminenkin matkalta ympäri maailman. 

Eikä akunkesto koidu ongelmaksi, kun mukana on hotswap-akkuja, jotka voi vaihtaa matkalla kesken käytön ilman, että hommiin tulee stoppi.

 

Mitä sujuvinta joulunaikaa sinulle ja läheisillesi

Fiksut teknologiat ja ammattitaitoiset tontut kaverinaan pukki kotiutuu matkaltaan ja lahjat on saatu jaettua onnistuneesti ympäri maailman!

Tämän tarinan myötä haluamme toivottaa mitä sujuvinta ja parhainta joulua sinulle ja läheisillesi! 

t. Kaukon ja Signal Partnersin tontut

hyvää joulua Kaukolta ja Signal Partnersilta

Pssst. Muun muassa toimiston osoitteemme ja vaihteen numeromme tulevat muuttumaan 1.1.2023 alkaen. Varaston ja huollon osoitteemme pysyvät ennallaan. Löydät ajantasaiset yhteystiedot verkkosivuiltamme.

Uusi vaihteemme numero 1.1.2023 alkaen: 020 743 1655

Uusi osoitteemme 1.1.2023 alkaen: Tiilitie 10, 01720 Vantaa

Kauko Oy

Rakennamme älykkäitä laite-, sovellus- ja palvelukokonaisuuksia, jotka varmistavat työntekijöiden arjen sujumisen tehokkaasti ja saumattomasti vaativimmissa työskentelyolosuhteissa. Koska monimutkaisimpia haasteita ei ratkota yksin, olemme verkostoituneet alan parhaimpien toimijoiden kanssa. Yhdessä kehitämme uusia, kestäviä työntekotapoja eri alojen huippuammattilaisille. Saamme laitteet, sovellukset ja palvelut puhumaan tavoitteellisen ja tehokkaan työnteon kieltä.

Background element