terveellisiä työ- ja asiointiympäristöjä Kuva Mikko törmänen

Terveellisiä työ- ja asiointiympäristöjä

Esimerkiksi sisäilmaongelmat, siitepölykaudet, kausiflunssat sekä huono työergonomia heikentävät työ- ja asiointiympäristöjen terveellisyyttä. Hyvällä suunnittelulla ja valmistautumisella erilaiset terveydelliset haasteet voidaan ratkoa ja tiloista tehdä sopivat erilaisten ihmisten tarpeisiin.

Luo terveellinen ympäristö kanssamme 

terveellinen työympäristö sopii monenlaisten ihmisten tarpeisiin Kuva Mikko Törmänen

 


Näin teet työ- ja asiointiympäristöistä terveellisiä

Pidä huolta työntekijöiden ja asiakkaiden terveydestä luomalla terveellinen ympäristö muun muassa desinfioivalla ja hyvinvointia parantavalla valaistuksella, puhtalla sisäilmalla sekä valvomalla ja viestimällä ympäristön tilasta ja muutoksista ihmisille.

Terveellinen ympäristö parantaa työhyvinvointia sekä työtehoa

Terveellisessä ympäristössä keho ja mieli voivat hyvin, jolloin työkin on tehokasta. Parempaan työhyvinvointiin ja ympäristön terveyteen vaikutat muun muassa puhtaalla hengitysilmalla, kehon luonnollista vuorokausirytmiä tukevalla ja bakteereja sekä viruksia tuhoavalla valaistuksella sekä työergonomian huomioinnilla.

Ympäristön automatisoitu valvonta opastaa toimimaan oikein ja pitää pinnat puhtaina

Automatisoitu valvonta ja viestintä tukevat ihmisten omaa toimintaa ympäristön terveellisyyden ylläpitämiseksi. Seuraa esimerkiksi tilassa olevaa henkilömäärää ja rajoita tarvittaessa kulkemista viestimällä sallittujen määrien ylittymisestä. UVC-valon automaattinen sytyttäminen tilojen tyhjennyttyä puhdistaa pinnat ennen seuraavaa tulijaa.

Kokonaisvaltaisia ratkaisuja terveellisen työ- ja asiointiympäristön rakentamiseen

Yhdistämme turvatekniikan, terveysteknologian, mobiiliteknologian, tekoälyn, digitalisaation sekä PRO AV:n kokemuksemme ja osaamisemme organisaatiollenne sopivan ratkaisun rakentamisessa. Samalla monialaisella kokemuksella etsimme jatkuvasti uusia tapoja toteuttaa terveellisempiä ympäristöjä - haasta meidät oman kehitysprojektisi kanssa!

kokonaisvaltaisia ratkaisuja terveellisiin työymparistöihin Kuva Mikko Törmänen

 


Näin eri toimialat hyötyvät työ- ja asiointiympäristöjen terveellisyydestä

Kun työ- ja asiointiympäristö on terveellinen, se ottaa huomioon muun muassa työergonomian, ihmisten erilaiset vuorokausirytmit ja työvuorot, sekä mahdolliset allergia- ja astmaoireet. 

Tehokkuutta ja hyvinvointia toimistoihin ja etätyöhön

Toimistotyössä konttorilla ja kotona haasteena voivat olla esimerkiksi erilaiset vuorokausirytmit sekä huono sisäilma. Ihmisen biologiseen rytmiin vastaavalla valaistuksella sekä sisäilman puhdistamisella voidaan vaikuttaa muun muassa yöunen laatuun sekä poistaa allergia- ja astmaoireita, ja parantaa näin työhyvinvointia ja työtehoa. Automaattinen henkilömäärien seuranta auttaa pitämään huolta kokoontumisrajoitteiden noudattamisesta.

Työhyvinvointia ja nopeampaa parantumista terveydenhuoltoon

Terveydenhuollon ympäristöissä terveellisyys on elinehto: esimerkiksi sisäilman puhdistus, kokonaisvaltaisempi hygieenisyydestä huolehtiminen ja paremmin eri vuorokaudenaikoihin ja työvuoroihin suunniteltu valaistus vaikuttavat potilaiden nopeampaan paranemiseen, auttavat vähentämään ilmateitse tarttuvien sairauksien leviämistä sekä vähentävät henkilöstön sairaspoissaoloja. 

Ergonomiaa ja hyvinvointia logistiikkaan ja teollisuuteen

Liikkuvassa työssä logistiikassa ja teollisuudessa hyvä ergonomia parantaa niin laitteiden käytettävyyttä kuin työtehoa ja puettava teknologia vapauttaa kädet työntekoon. Ilmanpuhdistus auttaa vähentämään esimerkiksi ilmassa leijuvien pölyhiukkasten aiheuttamia allergiaoireita. Henkilömäärien automaattinen seuranta ja määristä viestiminen pitää huolta kokoontumisrajoitteiden noudattamisesta.

Työtehoa ja parempaa hyvinvointia palvelualoille

Palvelualojen työntekijät tekevät vuorotyötä, jossa vireystaso ja tarkkaavaisuus voivat vaihdella päivän kulun myötä. Työvuorojen ja työn tarpeisiin säätyvä valaistus auttaa pysymään valppaana ja pitää yllä luontaista vuorokausirytmiä. Ilmanpuhdistus vähentää allergia- ja astmaoireita ja pintojen puhdistus vähentää esimerkiksi kausiflunssien tartuntariskiä.

Haasta meidät tekemään työ- ja asiointiympäristöstänne terveellinen!

Etkö löytänyt valmiista ratkaisuistamme etsimääsi? Etsimme jatkuvasti uudenlaisia teknologioita ja tapoja toteuttaa asiakkaidemme tarpeita - ota siis yhteyttä niin jutellaan toiveistasi lisää!
 
Ota yhteyttä
Juha Alanen

Sales Manager

Terveysteknologiat, Healthtech

+358 40 922 9142

LinkedIn

Juha Alanen Kauko Oy