esimerkiksi huoltotyö onnistuu helpommin puettavan teknologian avustuksella Kuva Mikko Törmänen Keksi Agency

Puettavat teknologiat helpottavat tiedonjakoa, viestintää ja työntekoa

Puettava teknologia tarkoittaa helposti käyttäjänsä mukana kulkevaa älylaitetta, jonka käyttämiseen ja kantamiseen ei tarvita käsiä.

Puettavien laitteiden avulla työpäivistä poistuu turhia siirtymiä: työntekoon tarvittavat laitteet ja viestintämahdollisuudet ovat aina mukana paikasta riippumatta. 

Puettavat teknologiat tuovat mobiililaitteiden kaltaisia tapoja tiedonvaihtoon, mutta mukautuvat paremmin työn arkeen ja tarpeisiin ja tekevät työstä sekä tiedonjaosta tehokkaampaa.

Lue lisää

ProGlove MARK Display forklift

 

Millaisia puettavat laitteet ovat ja mihin työtehtäviin ne sopivat?

Markkinoilta löytyy vaihtoehtoja niin päähän kuin muualle kehoon kiinnitettävistä tai puettavista laitteista. Tältä sivulta löydät tietoa muun muassa:

Miten puettava teknologia vaikuttaa työn tehokkuuteen ja turvallisuuteen?

Niin puettavissa teknologioissa hyödynnettävät tekniset ratkaisut kuin laitteisiin yhdistetyt sovelluksetkin auttavat tekemään työstä tehokkaampaa ja turvallisempaa:

  • kädet vapautuvat laitteen pitelystä työntekoon 
  • matkustus- ja liikkumistarve vähenevät monipuolisten etäneuvonnan mahdollisuuksien myötä
  • työn laatu paranee ketterämmällä perehdyttämisellä ja helposti hyödynnettävillä tarkistuslistoilla
  • toiminnan kustannustehokkuus paranee nopeamman reagoinnin myötä

Lue lisää puettavan teknologian tehokkuus- ja turvallisuushyödyistä

puettava teknologia tekee työnteosta turvallisempaa ja tehokkaampaa Kuva Canva

 

Kerro tarpeistasi puettavan teknologian käyttöön - kasataan toimiva kokonaisuus yhdessä!

 


Puettavat teknologiat tuovat käyttöön äänikomennot ja erilaiset etäyhteistyön sekä lisätyn todellisuuden mahdollisuudet

Puettavien laitteiden ja niistä löytyvien sovellusten ohjaus tapahtuu enenevässä määrin äänikomennoilla, mutta osa malleista hyödyntää kosketuslevyjä tai nappeja, tai seuraa käsien ja silmien liikkeitä. Ne tuovat työympäristöön normaalien etäyhteistyön ja läsnäolon sovellusten lisäksi lisätyn todellisuuden tarjoamia mahdollisuuksia.

Äänikomennot sovelluksille ja toiminnoille

äänikomennot auttavat ohjaamaan laitteita ja sovelluksia Kuva Shutterstock

Äänikomennoilla ohjaaminen vapauttaa kädet nappien painelusta työntekoon. Puheohjauksen avulla on mahdollista avata esimerkiksi erilaisia sovelluksia tai dokumentteja älylaseilta, ottaa valokuvia tai kuvata videota ja suorittaa laitteelta löytyviä toimintoja kuten viivakoodinlukua.

Viestintää ja etäyhteistyön ja etäläsnäolon sovelluksia

puettavalla teknologialla on vastaavat viestintämahdollisuudet kuin mobiililaitteilla Kuva Shutterstock

Puettavan teknologian viestintämahdollisuudet ovat vastaavanlaisia kuin mobiililaitteilla. Useimmiten puettava teknologia tukee vähintään ääniviestien lähetystä, mutta esimerkiksi älylasit toimivat myös Teams, Zoom, Telepresenz, Ubimax ja Pointr -yhteistyöalustoilla. 

Lisätyn todellisuuden mahdollisuuksia päätöksentekoon

Close up of businesswoman holding graphs in hand

Älylasit tuovat myös mahdollisuuksia tiedonjakoon lisätyn todellisuuden elementeillä: käyttäjän näkökenttään voidaan tuoda tärkeää tietoa esimerkiksi ympäröivistä laitteista tai ympäristön olosuhteista. 


Pääpantakiinnitteinen tabletti esittää ja tallentaa tietoa

RealWear-HMT-1-älylasit-kiinnitettynä-suojakypärään

 

Pääpantakiinnitteiset teollisuustabletit tuovat toisen silmän eteen pienen näytön, jolla voi esittää käyttäjän näkökentässä tärkeää tietoa rajoittamatta näkyvyyttä ympäristöön.

Puettavalla älylaitteella voi näyttää käyttäjälle myös kuvia, opastaa työn etenemisvaiheesta toiseen, tai tallentaa tietoa ympäröivästä todellisuudesta esimerkiksi kameran, lämpötila- tai paikkatietoanturin, mikrofonien tai laitteeseen liitettyjen tietokoneiden avulla.

Käyttäjät voivat hakea tietoa, nauhoittaa, tallentaa ja lähettää toisilleen ääni- ja videotiedostoja, soittaa puheluita tai järjestää kokouksia esimerkiksi Teamsilla, Skypellä tai Zoomilla langattomien tiedonsiirtoyhteyksien yli.

Tutustu puettavaan RealWear-älylaitteeseen


Headsetit ja kuulonsuojaimet reaaliaikaiseen langattomaan viestintään

Radioverkkoja hyödyntävät headsetit ja kuulonsuojaimet vievät ääniviestit perille nopeasti ja varmasti, ja suojaavat kuuloa ympäröiviltä meluääniltä. Radioverkon yli lähetetyn viestin vastaanottamista ei voi estää, vaan se toistetaan jokaisen vastaanottajan laitteessa heti viestin perille tullessa. Tämä tuo turvaa etenkin hätäviestinnässä.

Kun kuulosuojaimeen on sisäänrakennettu radiopuhelin, viestintä onnistuu myös meluisissa ja muissa haastavissa olosuhteissa. Joissain headseteissä on melutasoon mukautuva kuunteluominaisuus, joka auttaa havainnoimaan myös ympäristön ääniä paremmin samalla, kun kuulo on suojattu haitallisilta ääniltä.

kuulonsuojaimet ja headsetit tekevät viestinnästä helppoa liikkuvassa työssä Kuva Mikko Törmänen

 

Lisää kuulosuojaimista ja headseteistä


Puettava viivakoodinlukija vapauttaa kädet keräilyyn ja tehostaa työtä

ProGlove-viivakoodinlukijahanska tehostaa keräilytyötä nopeuttamalla skannauksia Kuva ProGlove

 

Tehokkaampaan viivakoodinlukuun kehitetyt skannerihanskat tekevät keräilytyöstä ergonomisempaa: skanneria ei tarvitse pidellä käsissä vaan se on kiinnitetty kämmenselän puolelle, ja viivakoodinluku onnistuu vaikka pakettia kantaessa. 

Puettava viivakoodinlukija kulkee kätevästi mukana estämättä työntekoa tai trukilla ajoa. Se voi myös antaa käyttäjälleen palautetta onnistuneista skannauksista ja opastaa seuraavan hyllypaikan luo. 

Viivakoodinlukijan keräämää prosessi- tai työpistekohtaista tietoa voi hyödyntää esimerkiksi työvoiman resursointiin sekä toiminnan kehittämiseen.

Tutustu ProGlove-viivakoodinlukijaan


Kehokamerat kuvaavat ja dokumentoivat ympäristöä ja tapahtumia

Kehokamerat ovat rintapieleen, napinläpeen tai korvan taakse kiinnitettäviä mobiileja valvontakameroita. Ne auttavat lähettämään reaaliaikaista videokuvaa esimerkiksi onnettomuuspaikoilta tai uhkaavista tilanteista täysin handsfreenä ja helpottavat tapahtumien dokumentointia. 

Kehokamerat turvaavat muun muassa liikkuvaa työtä ja auttavat kattamaan perinteisemmän videovalvonnan katvealueita. Napinläpikamerat ja rintapieleen kiinnitettävät kamerat kuvaavat suoraan eteenpäin, kun korvakoukkukameroilla voi kuvata sinne, minne katsoo. 

kehokamerat liikkuvaan työhön Kuvat Kedacom ja Zepcam

Lue erilaisista kehokameroista


Kannettavat mobiilitulostimet kulkevat mukana vyöllä tai olalla

Mobiilitulostimet header

Kevyet mobiilitulostimet on suunniteltu kulkemaan mukana liikkuvassa tietotyössä, ja ne kiinnittyvät vyölle tai olkahihnaan. Mobiilitulostimien avulla esimerkiksi eri kokoisten kuittien, tarrojen, etikettien, ohjelappujen tai lomakkeiden tulostaminen onnistuu suoraan siellä, missä tarvekin ilmenee.

Tulostusmahdollisuuksien lisääminen kannettavilla tulostimilla auttaa parantamaan prosessien tehokkuutta ja tietoturvaa. Kun tulosteita ei tarvitse hakea pitkän matkan päästä, aikaa kuluu vähemmän siirtymiin ja dokumentit eivät vahingossa joudu ulkopuolisten käsiin. 

Lisää mobiilitulostimista


Puettavia teknologioita reaaliaikaiseen tiedonsiirtoon ja viestintään

Puettavia teknologioita löytyy erilaisiin työn tarpeisiin ja työympäristöihin. Autamme valitsemaan tarpeisiisi sopivat teknologiat ja tekemään niistä saumattoman osan työntekoa!


Anna asiantuntijamme auttaa löytämään sopivat teknologiat!

Sovi esittely asiantuntijamme kanssa - jutellaan lisää tarpeistanne!

tietotyon-teknologiat-sovi-esittely-janne-kolu-kauko-oy-cta-banner