Kartoita radioverkon kuuluvuus ja varmista korkeatasoinen signaali koko kuuluvuusalueella

Jokainen radioverkon asennuspaikka on radiosignaalin kuuluvuuden kannalta erilainen.

Seinät, telineet, isot metalliesineet ja muut paikan ominaisuudet voivat häiritä ja heijastaa signaalia monella tavalla. Tämä voi johtaa katvealueisiin pienelläkin alueella, jos radioverkon kokoonpanoa ei ole suunniteltu sopimaan paikan tarpeisiin.

Tutkimalla kuuluvuusalueen ja suunnittelemalla antennin optimaalisen sijainnin varmistat korkeatasoisen signaalin laadun ja radiopuhelinten kuuluvuuden koko alueella.

Lue lisää

Kuva: Shutterstock

Selvitä signaalin kattavuus, kuuluvuuden laatu, tukiasemien määrä ja antennien sijoitus

Kuva: Shutterstock

Kuuluvuuskartoituksessa alueella tehdään visuaalisia havaintoja ja mitataan radiosignaalin voimakkuutta. Mittauksen tarkoituksena on selvittää radioverkon signaalin kattavuus, kuuluvuuden laatu, tarvittavien tukiasemien määrä sekä antennien paras sijoitus. Kartoitus tehdään digitaalisella spektrianalysaattorilla, jolla pystytään mm. mittaamaan ja analysoimaan UHF- ja VHF-taajuuksilla ilmeneviä häiriöitä.

Lisäksi järjestelmällä voidaan todentaa katvealueet, kartoittaa signaalihäviöt, löytää optimaaliset tukiasemien sijainnit, kartoittaa kanavien optimaalinen käyttö, määritellä vierekkäisten tukiasemien vaikutus toisiinsa sekä visualisoida tukiasemien kuuluvuusalueiden päällekkäisyydet.

Tilaa radioverkon kuuluvuuskartoitus

Kuuluvuuskartoituksessa ajamme autolla suunnitellun reitin ja merkitsemme karttaan mahdolliset katvealueet. Kartoituksesta kirjoitamme raportin, josta selviävät mahdolliset onnettomuus- ja vaaratilanteet, sekä onnettomuuksien estämiseksi tehtävät toimenpiteet.

Luomme kuuluvuuskartan, johon piirtyvät tukiasemat ja niiden peittoalueet, sekä signaalin vaihtelut sijainnin mukaan. Vertaamme mitattuja arvoja suositeltaviin ja määräysten mukaisiin arvoihin, jotka näkyvät myös kartoituslomakkeesta.

Käyttöpaikkatutkimuksen pohjalta teemme analyysin, jonka perusteella saat suosituksen käytettävistä laitteista ja järjestelmästä, sekä ymmärrät kokonaisratkaisun mahdollisuudet organisaationne kannalta. 

Kuva: Shutterstock

Kuuluvuuskartoituksemme perustuu seuraaviin toimiin:

  • Tukiaseman mittaus
  • Antennin suuntaus
  • Antennipaikan mittaus spektrianalysaattorilla

Kartoituspalvelun hinta alkaen 1 875 euroa + alv, sis. kartoituksen, analyysin ja loppuraportin (1 pv noin 10 h ajoineen). Hinta sisältää työtunnit, ajot & kilometrit, päivärahat ja valmistautumisen.

Voit hyödyntää raporttia myös langattoman viestintäjärjestelmän tarvemääritykseen. Hyvitämme kuuluvuuskartoituksen hinnasta puolet, mikäli hankkitte ehdotetun ratkaisun Kaukolta.

Pyydä kartoitusta


Viestintäverkon katselmus

Kuva: Shutterstock

Jos haluat arvion viestintäverkkosi kehityskohteista ilman radioverkon mittausta, varaa meiltä yleisluontoisempi katselmus! Tutustumme verkkosi toimivuuteen ja teemme ehdotuksen sen parantamiseksi. 

Katselmuksesta emme kirjoita erillistä raporttia.

Tilaa katselmus

Hyödynnä testauspalvelumme!

Tulemme veloituksetta luoksenne esittelemään uusia laiteratkaisuja toimintanne kehittämiseksi. Pääsette testaamaan laitteita omassa ympäristössänne. 
 

Langattoman viestinnän laitteet haastaviin olosuhteisiin - radiopuhelimet, kuulosuojaimet ja headsetit

Kaikki laitteemme on tehty kestämään haastavia olosuhteita. Saat kauttamme käsiradiot, autoradiot ja kiinteät radiot, kuulonsuojainheadsetit, kevyet headsetit ja erikoisheadsetit, tarvikkeet, kuten välijohdot, huolto-osat ja antennit, järjestelmät, kuten radioverkot niiden suunnittelusta valvontaan, ohjelmoinnit ja erikoisratkaisut (evakuointi, eri verkkojen liitokset) sekä näihin liittyvät palvelut joko kuukausihinnoiteltuna tai kerta- tai osamaksulla.

Millainen langaton viestintäkokonaisuus teille rakennetaan? 

Rakennamme ehdotuksen radioviestinnän laitteiden, kuuluvuuden, huoltojen sekä muiden palveluiden hoitamisesta joko kuukausihinnoiteltuna palveluna tai kerta- tai osamaksuna käyttötarpeesi mukaisesti.


Ota yhteyttä!
Janne Kolu | Kauko Oy
Janne Kolu

Head of Sales

050 598 6001
janne.kolu@kauko.com

Logistiikka & kauppa
Kommunikaatio ja kuulosuojaus

Ota yhteyttä

LinkedIn
Sami Rahikainen | Kauko Oy
Sami Rahikainen

Head of Sales

040 716 3149
sami.rahikainen@kauko.com

Viranomaiset
Kommunikaatio ja kuulonsuojaus

Ota yhteyttä

LinkedIn

Suunnitellaan yhdessä tarpeisiinne sopiva ja luotettava langattoman viestinnän ratkaisu - jätä meille viesti ja kerro tarpeistanne lisää!