Liikkuvan tietotyön tuottavuus syntyy sujuvasta arjesta Kuva Mikko Törmänen

Liikkuvan tietotyön tuottavuus syntyy sujuvasta arjesta

Liikkuvaa tietotyötä on kaikki työ, jota tehdään kentällä asiakkaiden parissa: asennus-, huolto- tai korjaustyöt, päivystyskäynnit, hoiva- ja turvapalvelut tai vaikka pakettien jakelu. Liikkuvassa tietotyössä työtehtäviä hoidetaan tabletin, kannettavan tietokoneen tai muun mobiililaitteen avulla.

Laitteilta ja käyttöliittymiltä vaaditaan häiriöttömiä yhteyksiä, kykyä reaaliaikaiseen seurantaan, sekä pääsyä kriittisiin järjestelmiin. Niiden tulee kestää ympärivuorokautista käyttöä, iskuja, tärinää ja äärilämpötiloja, olla helposti kiinnitettävissä ajoneuvojen telakointiasemin ja otettavissa nopeasti mukaan.

Lue lisää

Panasonic Toughbook S1 Android-tabletti käytössä rakennusalalla

 


Suunnittele työarki tekijälleen sopivaksi

Usein liikkuvan tietotyön prosessit on rakennettu vanhan “paperi ja lehtiö”-työtavan pohjalta. Kun prosessit digitalisoidaan suoraan paperilta verkkoon, jää työntekoon turhia välivaiheita tai ongelmia, jotka olisi käyttäjäkokemussuunnittelun avulla helppo pudottaa pois tuottavuutta nakertamasta:

 • Työtä tehdään esimerkiksi monella laitteella, kun yksikin hyvin valikoitu laite riittäisi.
 • Uusi laite ei kestäkään ulkotyön olosuhteita, kuten kuviteltiin.
 • Työntekijä tallentaa verkosta löytyvää tietoa paikallisesti omalle laitteelleen, kun ei voi luottaa, että pääsee tarvittavaan tietoon käsiksi kentältä.

Kun liikkuvan tietotyön tekotavat ja prosessit on rakennettu alusta lähtien tekijänsä näkökulmasta, työ on mahdollisimman sujuvaa ja tehokasta.

Lue käyttäjäkokemuksen haasteista

3

Sujuva arki parantaa tuottavuutta ja tehokkuutta

Kuinka tiedät, onko liikkuvan tietotyön organisaatiosi niin tehokas ja tuottava kuin se voisi olla? Pohdi työn sujuvuutta seuraavien mittareiden avulla ja ota yhteyttä liikkuvan tietotyön tiimiimme haasteiden ratkaisemiseksi:

Liikkuvan työn tuottavuuden mittareita
 • Tuotto per asiakaskäynti
 • Liikevaihto alueittain
 • Palvelukäynnit per henkilö per kuukausi
 • Keskimääräinen resurssien käyttöaste
 • Toteutunut liikevaihto vs. suunniteltu
 • Tehtyjen työtilausten onnistumisprosentti huomioiden palvelutasosopimukset ja asiakaslupaus
Liikkuvan työn tehokkuuden mittareita
 • Matka-ajan osuus koko palveluajasta
 • Keskimääräinen vastausaika palveluluokan mukaan
 • Palvelulupausten pysyminen
 • Ylitöiden kokonaiskustannukset
 • Keskimääräainen kustannus palvelupyyntötyyppien mukaan

 

Ota yhteyttä

sujuva arki parantaa liikkuvan tietotyöläisen tehokkuutta Kuva Mikko Törmänen

 


Tee liikkuvasta tietotyöstä sujuvaa
Työvälineet ja sovellukset kuntoon

Kuluttajalaitteiden ja -sovellusten kehittyessä ja monipuolistuessa kasvavat myös työntekijöiden ja asiakkaiden vaatimukset. Työvälineiden ja käyttöliittymien on oltava moderneja ja helppokäyttöisiä. 

Työvälineet ja parhaat sovellukset voivat auttaa sinua saavuttamaan sellaista tehoa ja tuottavuutta, jota kilpailijoilla ei ole. Meiltä saat liikkuvaan työhön soveltuvan teknologian ja laitteet.

Käyttöönotto ja koulutus

Tuottavuuden ja tehokkuuden kannalta on tärkeää, että löydät sovelluksista juuri sinun yrityksesi tarvitsemat toiminnallisuudet. Autamme laitteiden ja sovellusten käyttöönotossa sekä koulutuksessa.

Voimme tuoda ensimmäiseen versioon mukaan vain ominaisuudet, joiden avulla ratkot ydinliiketoimintasi tärkeimmät tehtävät. Näin käyttöönottoprojektin kesto ei karkaa käsistä ja pääset ottamaan uuden ratkaisusi nopeammin käyttöön.

Tuki, ylläpito ja huolto

Saat meiltä ratkaisun käyttöönoton jälkeen myös apua sovellusten tukeen ja ylläpitoon. Ylläpidämme ratkaisua ja autamme sen jatkokehityksessä. Laitehuoltomme tukee sinua laitteisiin liittyvissä kysymyksissä ja ongelmatilanteissa. 

FZ-G1_usage_image_Panasonic_smiling_man

 

Työn sujuvuus vaikuttaa myös asiakaskokemukseen

Oli liikkuvan tietotyön asiakkaasi yrityksesi palveluita käyttävä organisaatio tai oman organisaatiosi työntekijä, toimiva tietotyön "kenttätyökalupakki" säästää asiakkaan aikaa ja lisää asiakastyytyväisyyttä. Siksi valittaviin työvälineisiin ja niiden käytettävyyteen sekä toimintavarmuuteen kannattaa panostaa ja kiinnittää huomiota jo hyvissä ajoin ennen varsinaista hankintaa. 

Aina ei tarvita isoja, erillisiä kehitysprojekteja: tuomme sinulle liikkuvaa tietotyötä varten kehitettyjä sovelluksia, joista löytyy valmiita elementtejä parhaan asiakaskokemuksen tarjoamiseen. Autamme kartoittamaan asiakaskokemuksen kipupisteet ja tuomme niihin uusia ratkaisuja. Pilvipohjaisten ratkaisujen avulla voit skaalata palveluitasi helposti ja ottaa ne käyttöön millä tahansa päätelaitteella ja käyttöjärjestelmällä (iOS, Windows, Android). Maksat vain niistä lisensseistä, joita kulloinkin käytät.

 

Ota yhteyttä


Hyvä asiakaskokemus syntyy mutkattomasta palvelusta

73% asiakkaista kokee, että heidän aikansa säästäminen ja kunnioittaminen on parasta asiakaspalvelua (Forrester Research’s Trends 2016: The Future Of Customer Service). Mitä tämä tarkoittaa työn sujuvuuden näkökulmasta?

Ongelmanratkaisu

Palvelukäynnillä saadaan asiat yhdellä kertaa kuntoon, eikä jatkokäyntejä tarvita. Huoltotyöntekijällä on oikea osaaminen, hyvät huolto-ohjeet, reittiohjeet, sekä tarvittavat varaosat mukanaan.

Asiakasviestintä

Asiakas saa reaaliaikaista tietoa palvelun tilasta ja etenemisestä.

Ennakoiva palvelu

Ongelmia ratkotaan jo ennen kuin ne toteutuvat. 

Ota yhteyttä

"Kiitos nopsasta toiminnasta. Ootte te parhaita kyllä!"

...tätä mieltä meistä oli eräs liikkuvan tietotyön asiakkaamme. Miten voisimme auttaa sinua liikkuvan tietotyön sujuvoittamisessa? Jutellaan lisää!

Ota yhteyttä

 


Liikkuvan työn käyttäjäkokemuksen yleisimmät haasteet

Liikkuvan työn luonteesta riippuen työntekijät voivat törmätä hyvin erilaisiin ongelmiin kentällä työtä tehdessään. Tekijöiden aikaa ja energiaa voi kulua päivän aikana laitteiden vaihtamiseen, sovelluksiin kirjautumisiin, tai tyhjänpäiväiseen odotteluun vikatilanteiden ilmaantuessa verkkoyhteyksiin tai laitteisiin.

Käyttäjäkokemusta kannattaa käydä tarkkailemassa kentällä itse: monesti työntekijät ovat niin tottuneita kiertämään ongelmia arjessaan, etteivät enää havaitse niitä, eivätkä osaa välttämättä vaatia niiden korjausta. Tarkkaile siis, törmäävätkö työntekijät seuraaviin haasteisiin, ja tutustu vinkkeihimme niiden ratkaisemiseksi.

Jaamme seuraavissa artikkeleissa havaitsemamme yleisimmät merkit siitä, että liikkuvan työnteon käyttäjäkokemuksessa on parantamisen varaa, sekä autamme voittamaan käytettävyyttä nakertavat haasteet.


Liikkuvan tietotyön sovellukset ja ohjelmistot sujuvaan arkeen ja työn tuottavuuteen

Kirjautumishaasteita, päivitysongelmia, liian monta laitetta, huono käytettävyys, työn hitaus, lyhyt akun kesto, huono työergonomia, laiterikot, tulostusongelmat, huonot yhteydet kentällä...

Liikkuvan tietotyön arjen sujumista hankaloittavat suuresti sovellusten ongelmallinen käyttö, järjestelmien yhteentoimimattomuus ja mm. laitteiden hallinnan ja päivityksen haasteellisuus. Kun arki ei suju, kärsii myös työn tuottavuus.

Kun sovellukset, järjestelmät ja laitteet toimivat saumattomasti yhdessä, työnteko on sujuvaa ja tuottavaa. Me kaukolaiset autamme etsimään tai rakentamaan laitteet, ohjelmistot ja sovellukset, jotka tukevat taustajärjestelmien vaatimuksia ja tehostavat käyttäjiensä työtä.

Tällä videolla esittelemme, miten eri ohjelmistoilla ja sovelluksilla voidaan helpottaa laitteiden käyttöönottoa ja ylläpitoa, ja mitä työprosesseja parantavia käyttöliittymiä ja uusia teknologioita tarjoamme tehostamaan työntekoa toimistolla ja erilaisissa vaativissakin olosuhteissa:

 

 

Löysitkö ratkaisun liikkuvan tietotyön haasteeseesi?

Jos et löytänyt etsimääsi, eipä hätää! Joskus paras ratkaisu löytyy laatikon (tai meidän verkkosivujen) ulkopuolelta. Osaamisemme ja ratkaisumme eivät rajoitu sivuillamme esiteltyihin teknologioihin.

Ota siis yhteyttä, asiantuntijamme auttavat sinua löytämään ja rakentamaan tarpeisiisi sopivan ratkaisun.

Ota yhteyttä

Background element