Laitteiden käyttöönotto- ja asennuspalvelut

Kuinka usein tietotekniikkalaitteiden hankinta aiheuttaa harmaita hiuksia niihin liittyvien vakiointien, asennusten määrittelyn ja toteutuksen monimutkaisuuden takia? Saako liikkuvan työn tekijä työvälineet käyttövalmiina heti ensimmäisellä kerralla kentälle mukaansa vai vaatiiko käyttöönotto useita käyntejä toimistolla?

Meillä on pitkä kokemus erityisesti vaativaan liikkuvaan tietotyöhön toimitettujen päätelaitteiden eritasoisista käyttöönotto- ja asennuspalveluista. Tavoitteenamme on loppukäyttäjän mahdollisimman hyvä käyttökokemus. Se on motivoituneen ja tehokkaan työnteon edellytys.
TOUGHBOOK 20 - inVehicle-newcamera

Konfigurointi- ja asennuspalvelut

VR Group otti Kaukon tuella käyttöön 1 300 tablettia

 

Laitteiden, käyttöjärjestelmien ja sovellusten saattaminen työn tekemisen edellyttämään kuntoon vaatii eritasoisia asennus- ja asetustoimenpiteitä. Näitä toimenpiteitä tekevät yleensä IT-osastot ja IT-kumppanit luomalla vakiointeja eri menetelmillä. Näitä vakiointeja otetaan sitten käyttöön päätelaitteissa eri tavoin.

Kokemuksemme asiakasprojekteistamme on osoittanut, että liikkuvan tietotyön asennukset ja vakioinnit poikkeavat normaaliin toimisto- ja sisäverkkomalliin toteutettavista ratkaisuista. Liikkuvan tietotyön ratkaisuissa päätelaitteiden asetusten ja tietoliikenteen täytyy tukea työntekoa parhaalla mahdollisella tavalla ja sovellusten tulee olla helppokäyttöisiä. Myös laitteiden fyysinen konfigurointi tulee olla oikeanlainen.

Laitteiden konfigurointi
 • Kytkinten, luukkujen, valitsimien asentojen asetus
 • Kynien yms. lisälaitteiden kytkentä ja liittäminen
 • Kantolaukkujen yms. paikalleen laitto
 • SIM-korttien asennus
Käyttöjärjestelmien esiasennus päätelaitteelle
 • Asennuksen määrittely: asetukset, sovellukset, yhteydet
 • Laiteajureiden määrittely ja asennus
 • Käyttäjäkohtaiset määrittelyt ja asetukset
 • Laitteen yhdistäminen yrityksesi verkkoon tietoturvallisesti
Sovellusten asentaminen ja asetusten muokkaus
 • Automatisoidut asennukset
 • Asetusten muokkaus jopa käyttäjäkohtaisesti
 • Sovellusten toiminnan testaus

Varmista tietoliikenneyhteyksien toiminta vaativissakin olosuhteissa

Toimivat, oikein valitut ja oikein määritetyt verkkoyhteydet ratkaisevat usein sen, kuinka tehokas kenttätyöntekijän työpäivä on.

Kokemuksemme mukaan tietoliikenteen suunnittelua on hyvä käsitellä toimivana kokonaisuutena erillisten palasten sijaan.

Yhteystapojen ja laitteiden, sekä liikenteen kohteena olevien palvelujen väliin jäävä osuus on parasta toteuttaa tavalla, joka sitoo molemmat päät hallittavaksi kokonaisuudeksi.

INTERNET CONTROL low res 1

 

Luotettavat yhteydet kentällä liikkuvan henkilöstön laitteisiin

Meillä on pitkä kokemus erilaisista langattomista tiedonsiirtotavoista päätelaitteiden yhteyksistä monimutkaisiin radiopuhelinjärjestelmiin. Päämiehemme ovat langattoman tiedonsiirron osalta oman toimialansa parhaimmistoa. Voimmekin tarjota varmasti luotettavia yhteyksiä kentällä liikkuville työntekijöille.

Tuomme tämän osaamisen käyttöösi, kun olet valitsemassa ja miettimässä laiteratkaisuja, joilla saat parhaan tuoton sijoituksellesi ja kun haluat varmistaa tietoliikenneyhteyksien luotettavan toiminnan.

Palveluitamme tietoliikenteen laitteiden osalta
 • Verkko-olosuhteiden arviointi
 • Laitteiden toiminnallisuuden arviointi käyttökohteessa ja tarpeeseen
 • Laitetarpeen kartoitus ja ratkaisujen etsintä
 • Laitteiden asennus ja asetusten muokkaaminen laitetoimituksissa ja kentällä
 • Ongelmatilanteiden ratkonta
Paranna sovelluksilla tietoliikenneyhteyksien laatua

Laitteisto on vain yksi osa tietoliikenteen ketjua. Toinen tärkeä osa-alue ovat sovellukset. Sopivalla sovelluksella voi parantaa tietoliikenneyhteyksien laatua ja luotettavuutta huomattavasti, monesti ilman suuria investointeja infrastruktuurin parantamiseen.

Erilaisten tietoliikenneyhteyksien saumaton käyttö samanaikaisesti, sekä yhteyksien hallinta sellaisissa verkoissa, joihin normaalisti ei ole mitään näkyvyyttä, tuottaa suoraa tehokkuutta työn tehostumisen ja ongelmien vähenemisen myötä.

Palveluitamme tietoliikenteen sovellusten osalta
 • NetMotion-sovellukset ja niiden asennukset ja määrittely
 • Ongelmien selvittely ja räätälöityjen sovellusten määrittely

Laitetoimitukset ja ohjelmistoasennukset

Kuva Panasonic

 

Päätelaitteiden toimittaminen varsinkin eri puolille kenttää hajautetuille organisaatioille vaatii tarkkaa suunnittelua ja ennakointia, jotta valitun ratkaisun käyttöönotto toimii ongelmitta.

Pakkaamme halutessanne käyttäjäkohtaisen laitekokonaisuuden ohjelmistoineen käyttövalmiiksi asennettuna. Näin laitteet voi ottaa suoraan käyttöön ilman ihmettelyä ja asennuksiin kuluvaa aikaa.


Laitetoimitukset vaikka useampaan kohteeseen

Esimerkiksi ajoneuvoasennuksissa käyttövalmis laitekokonaisuus säästää aikaa ja rahaa, kun arvokasta asennusaikaa ei mene laitteiden purkamiseen paketeista ja laitteiden liikutteluun asennuskeskuksen ja asentajien välillä.

Toimitamme laitekokonaisuuden tarvittaessa useampaan eri kohteeseen yksilöidysti pakattuna ja käyttäjäkohtaisesti merkittynä. Toteutamme myös laitteiden turvamerkinnät.

UPS-toimitus Kuva Panasonic

 

Räätälöidyt laite- ja sovellusratkaisut

CF-53_image_gallery_268

 

Yhteistyömme eri laitevalmistajien kanssa mahdollistaa laitteiden asiakaskohtaisen konfiguroinnin kulloiseenkin tarpeeseen soveltuen. Oli kyse sitten ruggeroitujen tietokoneiden BIOS-asetuksien muokkaamisesta tai radiopuhelinten ja langattomien ratkaisujen ohjelmoinnista, voimme tarjota asiantuntevia ratkaisuja erilaisiin käyttökohteisiin.

Toteutamme myös sovellusratkaisuja tukemaan asiakkaan liikkuvan tietotyön arkea, erityisesti päätelaitteiden toiminnan tehostamisessa ja työn ohjauksessa. Tavoittelemme mahdollisimman sujuvaa ja helppoa loppukäyttäjäkokemusta.

Räätälöidyt asennukset laitteisiin
 • Käyttöjärjestelmä- ja sovellusasennukset, sekä käyttöönottopalvelut
 • BIOS -asetusten kustomointi
 • Kiinnitysratkaisut, erilaiset kaapelit ja kantoratkaisut
 • Räätälöidyt mekaaniset ja elektroniset ratkaisut
Radiopuhelimien langattomat yhteydet
 • Tukiasemien ja radiopuhelinten ohjelmoinnit
 • Ratkaisujen etsiminen asiakkaan tarpeisiin
Räätälöidyt sovellusratkaisut
 • Räätälöidyt sovellukset käyttäjäkokemuksen parantamiseksi

Kaipaatko muuta apua laitteiden, käyttöjärjestelmien ja sovellusten käyttöönotossa?

Jos et löytänyt etsimääsi käyttöönotto- tai asennuspalvelua, eipä hätää! Joskus paras ratkaisu löytyy laatikon (tai meidän verkkosivujen) ulkopuolelta. Osaamisemme ja ratkaisumme eivät rajoitu sivuillamme esiteltyihin teknologioihin.

Ota siis yhteyttä, asiantuntijamme auttavat sinua löytämään ja rakentamaan tarpeisiisi sopivan ratkaisun.

Ota yhteyttä

Background element