Kauko_VR_5.jpg

VR uudisti huoltopäätteensä ja niiden käyttämät sovellukset


VR Groupin kunnossapitoyksikkö uudisti ja yhdenmukaisti huoltopäätteensä eri toimipisteissään. Kauko valittiin kumppaniksi tähän projektiin, jossa uusittiin laitteet, lisätarvikkeet ja ylläpidon tarvitsemat huoltosovellukset. Kunnossapito valitsi käyttöönsä vahvennetut Panasonicin Toughbook-kannettavat ja niihin Windows10-käyttöjärjestelmän. 120 huoltosovelluksen yhteensovittamisen lisäksi projektikokonaisuuteen kuuluivat sekä laitteet, kaapelit että adapterit. Kaikki yhdessä paketissa.

Kauko_VR_5.jpg

Toistasataa huoltosovellusta yhden käyttöliittymän kautta


VR:n kunnossapito toimii seitsemässä eri toimipisteessä ympäri Suomen. Näissä huolletaan ja korjataan rautatiekalustoa tavarajunista henkilöjuniin vajaan tuhannen henkilön voimin. Tsekkaa videomme VR:n casesta! Videolla haastatellaan VR Groupin IT Service Manager Markus Moilasta ja teknistä asiantuntijaa Anssi Iso-Heikoa.

Räätälöity ja nimikoitu reppu laitteelle, adaptereille ja kaapeleille

Kunnossapidon käytössä on toistasataa erilaista huolto-ohjelmistoa. Näiden yhteensovittaminen asettaa omat vaatimuksensa laitteiden, kaapeleiden ja adaptereiden lisäksi myös käyttöjärjestelmälle. VR Group valitsi käyttöönsä lujat, kenttätyön käyttöä hyvin kestävät Panasonicin Toughbook-kannettavat ja niihin Windows 10-käyttöjärjestelmän.

Yhdelle koneelle saatiin "virtualisoinnin" avulla toimimaan vanhatkin käyttöjärjestelmät. Toughbookeja kuljetetaan huollon toimenpiteissä ergonomisesti repuissa.  Reppuihin räätälöitiin mukaan myös adapterit ja kaapelit, jotka kulkevat aina mukana. 120 huoltosovellusta pyörivät nyt yhden käyttöliittymän kautta. 

Kauko_VR_7.jpg

Käyttöliittymä opastaa huoltotoimia suorittavaa henkilöä siinä, mitä sovellusta käytetään missäkin kalustossa ja mitä kaapelia tai adapteria tarvitaan, jotta sovellus ja yhteys toimisi sujuvasti. 

Kauko vastasi projektissa laitteiden asennuksesta, tietoturvasta ja lisäksi myös ylläpidosta. 


Kysy lisää VR:n casesta ja Kaukon ratkaisuista huoltoliiketoimintaan:

Kyösti Ollila
Product Solutions Director
Puh. 09 521 5333
kyosti.ollila(at)kauko.com

 


 

Kauko Oy

Rakennamme älykkäitä laite-, sovellus- ja palvelukokonaisuuksia, jotka varmistavat työntekijöiden arjen sujumisen tehokkaasti ja saumattomasti vaativimmissa työskentelyolosuhteissa. Koska monimutkaisimpia haasteita ei ratkota yksin, olemme verkostoituneet alan parhaimpien toimijoiden kanssa. Yhdessä kehitämme uusia, kestäviä työntekotapoja eri alojen huippuammattilaisille. Saamme laitteet, sovellukset ja palvelut puhumaan tavoitteellisen ja tehokkaan työnteon kieltä.

Background element