Mitä tarkoittaa täysruggeroitu, semi-ruggeroitu business-ruggeroitu tietokone?

Meiltä usein kysytään mitä ruggeroitu tarkoittaa. Toimialaslangia, valitan. Suomeksi ruggeroitu taipuu muotoon lujitettu tai vahvennettu tietokone. Tietokone, mikä kestää kovaa käyttöä. Ruggeroitu tarkoittaa siis, että tietokone on normaalia lujarakenteisempi.
 
Ruggeroituja laitteita luokitellaan kolmeen eri tasoon rakenteiden vahvennuksien osalta: täysin-ruggeroitu, semi-ruggeroitu ja business-ruggeroitu.

fully-rugged_tabletti.jpg

Täysin-ruggeroitu on tunnetuin ruggeroinnin taso ja on USA:n armeijan laatima ja käyttämä MIL-STD-810G –standardi. Tämän MIL-standardin vaatimuksissa testiolosuhteissa simuloidaan armeijan toimintaympäristöissä mahdollisia rikkoutumisen aiheuttavia riskejä, kuten putoaminen määritellyltä korkeudelta, veden roiskuminen, tärinä ajoneuvossa tai laitteeseen kohdistuvat iskut.

semi-rugged.jpg

Semi-rugged eli osin vahvennetut laitteet ovat kestävyydeltään kevennettyjä versioita täysin vahvennetuista laitteista ja ovat erinomaisia valintoja helpompiin kenttä- ja työskentelyolosuhteisiin, kuten logistiikan tarpeisiin. Osin vahvennetuissa laitteissa on normaaleja laitteita kestävämpi rakenne kolhuja vastaan, mutta ei samanlaista pudotuskestävyyttä ja sääolosuhteiden sietoa kuin täysin vahvennetuilla laitteilla.


Business-ruggeroidut ovat kaikista kevyimmin vahvennettuja, mutta silti rungoltaan kestävämpiä kuin tavalliset tietokoneet. Business-ruggeroidut laitteet kestävät mekaanista rasitusta ja niissä on optimoitu keveys ja akun kestävyys. Business-ruggeroidut tietokoneet ovat liikkuvan toimistotyöskentelijän valinta.


Vahvennettujen tietokoneiden ja tablettien tarve on kasvanut jatkuvasti samalla kun kentällä työskentelevien tietotyön määrä on lisääntynyt. Pelkkä vahvennus eli ruggerointi ei riitä, vaan laitteen täytyy myös tukea työntekoa. Yhdessä vahvennettu rakenne ja tarvittavat toiminnallisuudet tukevat työskentelyä ja parantavat tuottavuutta.

Kova työ vaatii kovat työkalut - tutustu Panasonic Toughbookeihin!

 

Vahvennetut tietokoneet kaikkiin ääriolosuhteisiin - Panasonic Toughbook

Kauko Oy

Rakennamme älykkäitä laite-, sovellus- ja palvelukokonaisuuksia, jotka varmistavat työntekijöiden arjen sujumisen tehokkaasti ja saumattomasti vaativimmissa työskentelyolosuhteissa. Koska monimutkaisimpia haasteita ei ratkota yksin, olemme verkostoituneet alan parhaimpien toimijoiden kanssa. Yhdessä kehitämme uusia, kestäviä työntekotapoja eri alojen huippuammattilaisille. Saamme laitteet, sovellukset ja palvelut puhumaan tavoitteellisen ja tehokkaan työnteon kieltä.

Background element