Ruggeroituja laitteita luokitellaan kolmeen eri tasoon rakenteiden vahvennuksien osalta: täysin-ruggeroitu, semi-ruggeroitu ja business-ruggeroitu.
Täysin-ruggeroitu on tunnetuin ruggeroinnin taso ja on USA:n armeijan laatima ja käyttämä MIL-STD-810G –standardi. Tämän MIL-standardin vaatimuksissa testiolosuhteissa simuloidaan armeijan toimintaympäristöissä mahdollisia rikkoutumisen aiheuttavia riskejä, kuten putoaminen määritellyltä korkeudelta, veden roiskuminen, tärinä ajoneuvossa tai laitteeseen kohdistuvat iskut.
Semi-rugged eli osin vahvennetut laitteet ovat kestävyydeltään kevennettyjä versioita täysin vahvennetuista laitteista ja ovat erinomaisia valintoja helpompiin kenttä- ja työskentelyolosuhteisiin, kuten logistiikan tarpeisiin. Osin vahvennetuissa laitteissa on normaaleja laitteita kestävämpi rakenne kolhuja vastaan, mutta ei samanlaista pudotuskestävyyttä ja sääolosuhteiden sietoa kuin täysin vahvennetuilla laitteilla.
Business-ruggeroidut ovat kaikista kevyimmin vahvennettuja, mutta silti rungoltaan kestävämpiä kuin tavalliset tietokoneet. Business-ruggeroidut laitteet kestävät mekaanista rasitusta ja niissä on optimoitu keveys ja akun kestävyys. Business-ruggeroidut tietokoneet ovat liikkuvan toimistotyöskentelijän valinta.
Vahvennettujen tietokoneiden ja tablettien tarve on kasvanut jatkuvasti samalla kun kentällä työskentelevien tietotyön määrä on lisääntynyt. Pelkkä vahvennus eli ruggerointi ei riitä, vaan laitteen täytyy myös tukea työntekoa. Yhdessä vahvennettu rakenne ja tarvittavat toiminnallisuudet tukevat työskentelyä ja parantavat tuottavuutta.
Kova työ vaatii kovat työkalut - tutustu Panasonic Toughbookeihin!