käsi koskettaa säkenöivää valopalloa Credit: Ramon Salinero Unsplash

Kun käyttäjän tarpeet ja IT-infra kohtasivat

Oletko miettinyt, miten valtavasti energiaa käytät tarpeisiisi vastaavan teknologian etsimiseen? Mitä isommalle organisaatiolle ratkaisua etsit, sitä monimutkaisempaa työ on: täytyy ottaa huomioon laitteet, sovellukset, yhteydet, taustajärjestelmät, ja niin edelleen.

Etsiminen syö työaikaa itse arjen ongelmien ratkaisulta - työaikaa, joka olisi helppo ulkoistaa meille, jotka jo työksemme maailmalla reissaamme uusia ratkaisuja etsien. 

Kaukolaiset mielletään kentällä yhä laitetoimittajiksi, mutta meillä on halu auttaa asiakkaitamme laajemminkin. Laitteita emme valitse vain johdolle raportointia varten, vaan näkövinkkelimme on aina käyttäjässä: haluamme helpottaa ja parantaa työntekijän elämää. 

 

ihminen tekee suunnittelutyötä taulun edessä Credit: Startae Team UnsplashKuva: Startaê Team, Unsplash

 

Teemme työtä, jotta käyttäjä saa itselleen mahdollisimman valmiin työkalun. Kasaamme asennuspaketit ja sovellukset käyttäjäkohtaisesti laitteille, teemme päivitykset helpoksi ja niin edelleen. Homman täytyy toimia myös tien päällä: ylläpito täytyy voida hoitaa ilman työhön aiheutuvia katkoksia ja odottelua. 

 

Olosuhteet tuovat haasteita voitettaviksi

Laitepuolen syväosaajina tiedämme, millaiset laitteet sopivat mihinkin käyttöympäristöön ja IT-ympäristöön. Esimerkiksi Valion maitorekkoihin etsimme ajoneuvopäätelaitteet, joita maitokuskit käyttävät tietojen kirjaamiseen maidonkeräilyreissuillaan.

Rekat ajavat noin 21,7 tuntia päivässä ja 365 päivää vuodessa, joten matkan varrella on sade- ja aurinkopäiviä, pakkasta sekä hellettä, ja Suomen teillä tasaista sekä tärinää. Katso tästä Kaukokatse-videokeskustelu, jossa keskustelen Valion kehityspäällikkö Petteri Tahvanaisen kanssa aiheesta!

Maidonkeräilyrekoissa on perusrakenteiden ja säiliöiden lisäksi imukone maidon keräämiseen ja mittauslaitteet erikoistietokoneineen. Tietokone on yhteydessä rekassa olevaan 4G/LTE-reitittimeen, jonka kautta tiedot keräyslaitteesta siirtyvät Toughpad-tietokoneelle ja sieltä taustajärjestelmiin. Tieto Oyj:n rakentamasta sovelluksesta löytyvät myös paikannus- ja reititystiedot kuljetusten suunnittelijoilta. 

 

soratie ja lato aamu-usvassa Credit: Carlos Grury Santos UnsplashSuomen luonnon ja tiestön vaihtelevat olosuhteet tuovat omat haasteensa maitorekan laitteiden käyttöön. Kuva: Carlos "Grury" Santos, Unsplash

 

Tieto on käyttäjänsä käsissä

Valion hanke oli aikanaan Suomessa yksi ensimmäisiä Windows 8.0 tabletin hankintoja. Olimme tukena kokonaislaiteratkaisun suunnittelussa Valion ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa, sekä sovelluskehityksen yhteydessä tukena toimittamiimme Toughpadeihin liittyvissä asioissa. Toimitimme ja asensimme myös telakointiasemat ja laturit autoihin. 

Osaava tiimimme huomioi maitorekan työskentely-ympäristön tabletin valinnassa ja sen käytössä: tieto on kuljettajan käytettävissä niin kirkkaassa auringonpaisteessa kuin paukkupakkasessakin, telakassa tai ilman.

Pari vuotta sitten uudistimme laitteet ja pystyimme hyödyntämään vanhoja telakoita. Infraa ei siis tarvinnut uudistaa ja vaihto pystyttiin tekemään kustannustehokkaasti ilman mekaanista asennustyötä. 

 

Tiivis yhteistyö tuo paremman ymmärryksen

Meille sydäntä lähellä ovat haasteiden ratkaisu ja uusien sovellutusten etsiminen. Mitä syvemmin ymmärrämme koko organisaation teknologia- ja ohjelmistomaailmaa, sen takana olevaa infraa ja tulevaisuuden vaatimuksia, sitä paremmin voimme olla apuna: suosittelemme mieluummin monitoimilaitteita läpi liiketoimintojen kuin joka tarpeeseen eri vimpainta.

Kun uudistuksia tarvitaan, opastamme tarvittavissa järjestelmäpäivityksissä, jotta suorituskyky säilyy myös muutosten jälkeen. 

 

ihminen tuijottaa värikkäälle tähtitaivaalle Credit: Greg Rakozy UnsplashKuva: Greg Rakozy, Unsplash

 

Panostamme jatkossa yhä enemmän siihen, että meille voi antaa haasteita ratkaistavaksi: kuuntelemme tarpeet ja puramme kanssanne yhdessä liiketoimintatarpeiden ja teknologian liittoa. Näin syntyy parempi ymmärrys todellisesta tarpeesta, siihen kytkeytyvistä datavirroista ja ihmisistä.

Etsimme huutoonne vastaavia teknologioita maailmalta, auditoimme ne ja tuomme pöytään vain sellaiset, joissa laatu on priimaa. Parhaimmillaan tiivis yhteistyö poikii kustannustehokkuusinnovaatioita, jotka eivät pelkästään helpota arkea vaan myös talousjohtajan pääkipua. 

Missä voisimme auttaa sinua? Heitä meille haaste ratkottavaksi!

 

Juha Rytkönen

Rytkönen toimi Kauko Oy:n toimitusjohtajana vuosina 2019-2022. Hänen aikanaan Kauko uudisti strategiaansa kohti kestävämpiä, asiakastarpeeseen kehitettyjä kokonaisratkaisuja. Tämä tapa toimia tunnetaan yhä nimellä #kaukokatse.

Background element