CF-25.png

Panasonicin lujitetut Toughbookit viettävät 20-vuotisjuhlaa


Panasonicin lujitetut laitteet täyttävät 26. syyskuuta 20 vuotta, ja juhlan kunniaksi joku ensimmäisten sukupolvien Toughbook-laitteen omistajista voittaa elämänsä matkan Japaniin.

Toughbook-tuoteperhe sai alkunsa vuonna 1996 CF-25 mallilla
Toughbookien historia ulottuu liki 30 vuoden taakse, vuoteen 1987, jolloin Panasonic ryhtyi valmistamaan kannettavia tietokoneita. Jo hyvin aikaisessa vaiheessa kävi ilmi, että markkinoille kaivataan lujitettuja ja omistuskustannuksiltaan edullisia laitteita ammattilaiskäyttöön. Lopulta Panasonic perusti Japanin Kobeen oman tehtaan juuri tällaisten laitteiden valmistusta varten.


Kaksikymmentä vuotta myöhemmin tutkimusyhtiö VDC Researchin uusin analyysi kertoo Panasonicin hallitsevan Euroopan lujitettujen kannettavien ja tablettien myyntitilastoja. Toughbook- ja Toughpad-laitteita myytiin vuonna 2015 enemmän kuin muita lujitettuja kannettavia ja tabletteja yhteensä.

Panasonic Toughbook -tuoteperhe on aina ollut edelläkävijä, sillä yhtiössä on kuunneltu asiakkaita ja panostettu niin tutkimukseen, kehitystyöhön, testaamiseen, valmistukseen kuin markkinointiinkin.Viimeiseen pariin vuosikymmeneen mahtuu monta merkkipaalua:

1994: CF-41
Maailman ensimmäinen kannettava CD-ROM-asemalla

1996: Toughbook CF-25
Toughbook-tuoteperhe saa alkunsa

1999: Toughbook CF-27
Ensimmäisenä maailmassa GSM- ja WAN-tuki sekä kosketusnäyttö

2001: Toughbook CF-07
Innovatiivinen lujitettu mini-PC, jossa erillinen näyttö

2008: Toughbook CF-U1
Maailman ensimmäinen Ultra Mobile PC, joka yhdisti kannettavan ja käsimikron

2012: Panasonic Toughpad
Lujitetut Toughpad-tabletit lanseerataan

2016: Toughbook CF-20
Ensimmäinen lujitettu hybridilaite


”Panasonicin Toughbook- ja Toughpad-tuoteperheet jatkavat kasvuaan, vastaten etenkin liikkuvan myynnin ja maksamisen tarpeisiin. Lisäksi kehitämme telakkaratkaisuja ja laajennamme toimintaamme lujitettujen kädessä pidettävien laitteiden puolella”, kertoo tulevaisuuden näkymistä Panasonic Computer Product Solutions Europen toimitusjohtaja Kevin Jones.

”Oma visiomme ja strategiamme käy yksiin Panasonicin Toughbook tuotelinjan kehityksen kanssa. Haluamme molemmat tarjota parhaat mobiilituotteet ja tuottavuuden uuteen mobiili- ja pilvimaailmaan”, sanoo Microsoftin OEM-divisioonan johtaja Nick Parker.

”Toughbookin 20 vuoden kehityksen aikana Panasonicin suunnittelijat ovat loistavasti hyödyntäneet Intelin suorittimien tehoa ja luotettavuutta kehittäessään maailman luotettavimpia lujitettuja tietokoneita. Toivomme yhteistyömme jatkuvan pitkälle tulevaisuuteen”, sanoo Intelin Client Computing Groupin johtaja Navin Shenoy.

Ensimmäinen Panasonic Toughbook -kannettava tietokone julkaistiin 20 vuotta sitten.


 

Kauko Oy

Rakennamme älykkäitä laite-, sovellus- ja palvelukokonaisuuksia, jotka varmistavat työntekijöiden arjen sujumisen tehokkaasti ja saumattomasti vaativimmissa työskentelyolosuhteissa. Koska monimutkaisimpia haasteita ei ratkota yksin, olemme verkostoituneet alan parhaimpien toimijoiden kanssa. Yhdessä kehitämme uusia, kestäviä työntekotapoja eri alojen huippuammattilaisille. Saamme laitteet, sovellukset ja palvelut puhumaan tavoitteellisen ja tehokkaan työnteon kieltä.

Background element