puettava ProGlove-viivakoodinlukija pitää kädet vapaana ja tehostaa keräilytyötä Kuva ProGlove

Puettava viivakoodinlukija tehostaa keräilytyötä ja vähentää virheitä

Keräilijä skannaa jopa tuhansia viivakoodeja päivässä. Perinteisesti koodin skannaaminen sitoo toisen käden lukijan käyttämiseen, vaikka keräilytyössä tehokkainta on käyttää molempia käsiä. Entä jos skanneri puettaisiin käteen kuten työhanska, se kulkisi aina mukana kämmenselässä, eikä sitä tarvitsisi erikseen kantaa tai laskea käsistä työn aikana?

ProGloven puettava viivakoodinlukija auttaa vähentämään keräilyyn kuluvaa aikaa vapauttamalla kädet skannerin käytöstä työntekoon. Skannausaika lyhenee jopa 4 sekunnilla ja samalla virheskannaukset vähenevät asiakaskokemusten mukaan jopa 75 %. Tämä tuo mittavia säästöjä etenkin suurten skannausvolyymien ympäristöissä.

 

Katso asiantuntijamme Janne Kolun esittelyvideo puettavasta viivakoodinlukijasta niin opit lisää sen hyödyistä keräilytyössä.

 

Puettava skanneriteknologia vähentää työn kuormittavuutta ja laiterikkoja

Kevyt ja sujuvakäyttöinen skanneri vähentää työn kuormittavuutta ja rasitusvammoja: kättä ei tarvitse ojentaa tai kääntää esimerkiksi pistoolikahvan vaatimaan asentoon. Skannaukseen riittää, kun kättä osoittaa paketin tai viivakoodin suuntaan ja painaa hanskan nappia. Hyvä ergonomia ja sujuva käyttö lisäävät työn mielekkyyttä ja työtyytyväisyyttä.

ProGlove puetaan käteen esimerkiksi työhanskan päälle. Kun lukija on kämmenselässä, siihen kohdistuu vähemmän iskuja ja kolhuja sekä likaa. Putoamisvaaraa ei ole, joten laiterikkojen aiheuttamat työn keskeytykset vähenevät ja lukijan elinkaari pitenee.

Uusin pidike tuo lisää turvallisuutta ja mukavuutta skannerin käyttöön: se jättää kämmenen vapaaksi, mikä vähentää hiostavuutta ja pitää käden tuntoaistimuksen luonnollisena esimerkiksi työkalujen käytössä tai tavaroiden kantamisessa.

 

Videolla asiantuntijamme Janne Kolu esittelee ProGloven LEO-skanneria ja sen kevyttä pidikettä.

 

Skannerin taustajärjestelmä auttaa hyödyntämään resurssit tehokkaammin keräilyssä

Skannerin antama palaute ohjaa työtekijän toimintaa ja työn laatua: kun skannaus onnistuu, skanneri kertoo siitä merkkiäänellä, -valolla tai värinällä. Puettavan skannerin taustajärjestelmä auttaa seuraamaan työtehoa ja skannausmääriä sekä optimoimaan käytössä olevia resursseja. Skannausmääristä kerättävää tietoa voisi myös hyödyntää keräilijöiden provisiopalkkauksessa.

Järjestelmä tuo läpinäkyvyyttä skannaustyöhön kertomalla akkujen lataustasosta, laitteiden käyttöasteista, skannauspaikoista ja -alueista. Järjestelmän hallintaportaalista voi myös muuttaa lukijoiden asetuksia sekä asentaa skannereihin uusimmat päivitykset.

 

Katso videolta asiantuntijamme Janne Kolun esittely ProGlove-skannereiden hallintaportaalista.

 

Erilaisia puettavia viivakoodinlukijoita työympäristöjen ja käyttäjien tarpeisiin

Viivakoodinlukijoista löytyy eri versioita jokaisen käyttäjän tarpeisiin. Lukijan valintaan vaikuttavat muun muassa skannausmäärät ja lukuetäisyys, sekä tehtävien vaatima huolellisuusaste.

Esimerkiksi käyttäjää opastava näyttö helpottaa perehdytystä ja keräystyötä: tiedon ja tuotteiden etsimiseen kuluva työaika sekä väärien tuotteiden keräys vähenevät, kun lukija opastaa käyttäjälleen kerättävän tuotteen, hyllyn ja hyllypaikan. Näytöllisellä lukijalla voi ottaa myös valokuvan esimerkiksi vioittuneesta viivakoodista tai paketista poikkeamaraporttia varten.

 

ProGlove MARK Display forkliftProGloven näytöllinen lukija opastaa käyttäjäänsä kertomalla seuraavan kerättävän tuotteen, hyllyn ja hyllypaikan. Kuva: ProGlove

 

ProGlove maksaa itsensä takaisin jopa 8 viikossa

Laskimme suomalaisen logistiikka-alan asiakkaamme lajittelualueen datalla esimerkin, kuinka paljon ProGlove säästää työvoimakuluissa vuoden aikana. Laskelmassamme on huomioitu hankintaan ja ylläpitoon liittyvät kulut, kun työtä tehdään arkena yhdessä vuorossa ja jokaisella työntekijällä on oma viivakoodinlukijansa.

Kun työntekijöitä on neljä, luettuja viivakoodeja vuoron aikana 750 ja jokaisen skannauksen aikasäästö on 4 sekuntia, ProGlove-investoinnin takaisinmaksuaika on vain 8 viikkoa. Skannausaikasäästö tuo työvoimakuluissa säästöä vuodessa noin kahden henkilötyövuoden verran.

esimerkkilaskelma-proglove-kaytossa-lajittelualueella

Säästöt riippuvat hankittavasta teknologiasta, oletetuista aikasäästöistä skannauksissa, sekä työntekijöiden ja työvuorojen määrästä. Kun haluat laskea esimerkin omalla datallasi, ota yhteyttä

 

Pitkä akunkesto skannereissa mahdollistaa monivuorotyön ilman keskeytyksiä

ProGlove-lukijat mahdollistavat keskeytyksettömän monivuorotyön pitkien akunkestojensa myötä - yksi lataus riittää jopa 10 000 skannaukseen. ProGlovella skannaustyön aloittaminen on helppoa: päätelaitteeseen yhdistämiseen riittää QR-koodin skannaus.

Jos päätelaitteessa ei ole Bluetooth-yhteyttä tai yhteen päätelaitteeseen halutaan liittää useampi lukija, löytyy ProGlovelta monipuolisia lisävarusteita yhteyden luomiseksi.

Autamme oikeanlaisen viivakoodinlukijan valinnassa ja järjestelmien taustamäärityksissä, jotta lukijoista tulee sujuva osa keräilytyön arkea - pyydä meiltä henkilökohtainen esittely ProGlovesta!

Varaa henkilökohtainen esittelyaika

Janne Kolu

Kun asiakastarve ja teknologia kohtaavat, ratkaisu on aidosti kestävä vuosiksi eteenpäin. Innostun laitteista ja sovelluksista, joilla voin tehostaa asiakkaideni arkea. Autan kehittämään vihreämpää logistiikan ja kaupan alan toimintaa.

Background element