PAN1223-Registration-header-banner_945x300

Panasonic Integration Tech Days tutustutti vaikuttaviin uutuuksiin

Panasonic Integration Tech Days järjestettiin 19.11. Helsingin Finlandia-talolla ja 21.11. Jyväskylän Paviljongissa. Kävijät pääsivät tutustumaan tapahtuma- ja esitystekniikan sekä sähköisen lavastuksen uutuuksiin. Luennot ja tietoiskut opastivat kamera-, projisointi-, tallennus- ja striimausteknologioiden saloihin. Tapahtuma tarjosi mahdollisuuksia nähdä kollegankin työpöydälle ja tutustua uusiin teknologioihin kädestä pitäen. 

“Kun eri osaamisalueiden asiantuntijat kokoontuvat vaihtamaan ajatuksia ja päivittämään osaamistaan, syntyy uusia ideoita ja mielenkiintoisia yhteistyömahdollisuuksia. Myös laitevalmistajaosapuoli saa uusia ajatuksia aktiivisilta osallistujilta, keskustelu hyödyttää meitä kaikkia“, kertoo Kaukon AV-teknologiamyyntipäällikkö Juha Lindqvist.

 

IMG_1907Uutuustuotteita pääsi testaamaan käytännössä.

 

Koulutusta ja tietoiskuja

Tapahtumassa käytiin läpi tuotteiden teknistä koulutusta ja uusiin laitteisiin tutustumista. Tietoiskut kertoivat myös Panasonicin laitteiden rekisteröinnistä ja laitehuollosta, Kaukon paikallisesta huollosta ja sijaislaitepalvelusta. Lisäksi käytiin läpi laitteiden kestävyyttä sekä elinkaarikustannuksia, ja oikean tekniikan valitsemista oikeaan paikkaan ja käyttötarkoitukseen. 

Workshopeissa sai täsmätietoa muun muassa UST-lähiprojisoinnin projisointikulmien ja valotehon kirkkauden laskemisesta sekä panoraamaprojisoinnin blend-alueen automaattisesta kalibroinnista Panasonicin Ben Mitchellin johdolla. Auto trackingia PTZ- ja robottikameroilla, kasvojentunnistusta, valvontakameroita ja Video Insight -kameranhallintaohjelmaa käytiin läpi Kaukon Juhani Kartanon ja Juha Rothin johdolla, sekä DNP-erikoisvalkokankaiden vaikutusta projisoinnin lopputulokseen Valkokangas.netin Dimitri Duhovin johdolla. 

 

DLE020-UST-lens-PanasonicUST-linssin käyttökohteita. Kuva: Panasonic

 

Näkökulmaa laitevalintojen elinkaarikuluihin

Huoltorastilla oli projektori purettuna auki ja osat levitettynä pöydälle. Rastilla opeteltiin tuntemaan muun muassa DLP- ja LCD-projektoreiden rakennetta. "Eri laitevalmistajien tuotteissa on isojakin eroja pölyn muodostumisessa koneiden sisärakenteisiin. Pöly heikentää kuvanlaatua sekä vaikuttaa koneen käyntilämpötilaan, joten säännöllinen puhdistus on tarpeen. Tämä on hyvä huomioida laitevalintojen elinkaarikustannusten arvioinnissa”, Lindqvist toteaa.

Rastilla esiteltiin muun muassa Panasonic PT-RZ120/970 ja RCQ10/80 1DLP -laserprojektorisarjat, joiden optiset blokit on pölyumpioitu sekä nestejäähdytetty, eikä näiden mallisarjojen projektoreissa ole filttereitä lainkaan. Esillä oli myös Panasonicin uusi PT-MZ16/13/10 LCD -laserprojektorisarja: ensimmäinen LCD-teknologiaa hyödyntävä suurtehoprojektorisarja, jossa LCD-kennosto on nestejäähdytetyn suojakuoren sisällä. Panasonic PT-MZ16/13/10 LCD-projektoreissa on 20 000 tuntia kestävä ECO-filtteri.

 

Panasonic PT-MZ16 seriesPanasonicin uutuusprojektori PT-MZ16 on ensimmäinen LCD-suurtehoprojektori, jonka LCD-kennosto on nestejäähdytetyn suojakuoren sisällä. Kuva: Panasonic

 

"Esimerkiksi noin 16 000 ANSIn LCD-laserprojektorille joutuu sen valonlähteen elinkaaren aikana tekemään 5-20 puhdistushuoltoa laitevalinnasta riippuen. Kaikille projektoreille kannattaa budjetoida yksi vuosittainen ylläpitohuoltokäynti, jossa testataan AV-järjestelmän liityntäkaapelit ja koko toiminnallisuus, pyyhitään projektorin objektiivin etupinta asianmukaisella puhdistusliinalla, sekä imuroidaan laitteen päälle ja ilmanottoaukkojen ulkopuolelle kerääntynyt pöly", Lindqvist neuvoo.

 

Vaikuttavuutta mediaservereillä

Analog Wayn Petteri Partisen esitys Picturall Pro -mediaservereistä auttoi hahmottamaan, miten esityksiin voi lisätä vaikuttavuutta ja elämyksellisyyttä. “Mediaservereitä tarvitsee, kun kahdella tai useammalla projektorilla haluaa tehdä panoraamaprojisointia. Esityksiin voi rakentaa storyboardin, jonka sisällöt ohjataan manuaalisesti tai automaattisesti projektoreihin ja näyttöihin. PPT-esityksen ulkopuolelle voi esimerkiksi heijastaa keskusteluikkunoita, videota tai muuta sisältöä osallistujia varten”, toteaa Lindqvist.

 

Analog Way Aquilon RS2 Picturall TWIN Vio 4K ja Pulse2 toteutus ThaimaassaAnalog Wayn esittelemät Aquilon RS2 -videoprosessori, Picturall TWIN -mediaserveri, Vio4K-skaalain ja Pulse2-kuvamikserit asiakaskäytössä Thaimaassa. Kuva: Analog Way

 

Kiitos kävijöille

Lindqvist on kiitollinen aktiivisesta osallistumisesta ja toivoo, että mahdollisimman moni pääsisi jatkamaan inspiroitumistaan Kauko-päivään.

“Kauko-päivässä käydään läpi samoja teemoja ja vähän enemmänkin. Meidän eri toimialojen tietoiskuista saa varmasti lisää ideoita omiin toteutuksiin. Uusi Flavouriumin 6th Sense -tapahtumatilakin kannattaa tulla kokemaan paikan päälle, se on makee paikka”, hän kehoittaa.

 

Juha Lindqvist | Kauko Oy

Kaukon AV-teknologian asiantuntijat ovat palveluksessasi kaikissa vaativien ympäristöjen Pro-AV / Visual / Broadcast -asioissa. Ota yhteyttä, esittelemme tarkemmin paikan päällä tämän päivän vaihtoehtoja ja mahdollisuuksia! 

Ota yhteyttä

 

 

 

Kauko Oy

Rakennamme älykkäitä laite-, sovellus- ja palvelukokonaisuuksia, jotka varmistavat työntekijöiden arjen sujumisen tehokkaasti ja saumattomasti vaativimmissa työskentelyolosuhteissa. Koska monimutkaisimpia haasteita ei ratkota yksin, olemme verkostoituneet alan parhaimpien toimijoiden kanssa. Yhdessä kehitämme uusia, kestäviä työntekotapoja eri alojen huippuammattilaisille. Saamme laitteet, sovellukset ja palvelut puhumaan tavoitteellisen ja tehokkaan työnteon kieltä.

Background element