kaukolaiset rakentavat teknologiaratkaisuja yhdessä asiakastarpeeseen Kuva Mikko Törmänen

Kaukaa viisas tekee teknologiahankinnat harkiten - mitä se tarkoittaa?

Olet varmaan joskus kuullut termin ”kaukaa viisas”. Eri tilanteissa tämä voi tarkoittaa hyvin erilaisia asioita, mutta tausta-ajatus on sama: kaukaa viisas osaa ennakoida ja varautua tulevaan. Helpommin sanottu kuin tehty?

Teknologiaratkaisujen näkökulmasta kaukaa viisaus tarkoittaa, että organisaatio osaa yhdistää ekologisuuden, kehittyvän tulevaisuuden ja kestävän teknologian. Kaukona missiomme on tehdä asiakkaidemme kanssa juuri tätä: pohtia, miten hankinnat tehdään kestävästi ja fiksusti tulevaisuudenkin tarpeita palvellen.

Tarjoan tässä blogissa muutamia ajatuksia pureskeltavaksi - peilaa seuraavia esimerkkejä omiin teknologiahankintoihisi ja mieti, miten voisit kehittää hankintojesi ekologisuutta jatkossa. 

 

Keskiössä asiakastyytyväisyys, kestävyys sekä kannattavuus - kuinka tämä kaikki vaikuttaa teknologioiden ekologisuuteen ja budjettiin?

Kaukokatseisesti hankittu teknologia on ennen muuta tarkoitukseensa sopiva ja käytettävä. Laitteita ei hankita vain hankkimisen vuoksi: niiden täytyy toimia käyttöympäristössään ja palvella työn tarpeita. Jos työnteko oleellisesti muuttuu, käytettävyyden täytyy jalostua työn mukana.

Miksi ostaa jotain, mikä säilyy vain hetken hyvänä, ennen kuin sen joutuu päivittämään jälleen parempaan?

”Kaukaa viisas” ajattelu vaikuttaa pitkälle. Kun laitteisto toimii moitteitta jopa vuosikymmeniä, vaikutetaan näinkin yksinkertaisella toimella jo moneen asiaan: hankintabudjettien pienentämiseen, tietotekniikan kuluttamiseen eli tavarapaljouden vähentämiseen maapallolla ja näiden kautta myös ympäristöystävällisyyteen sekä vihreämpään tulevaisuuteen.

Näin kestäviä teknologiahankintoja sanoittivat meidän Juhana ja Janne - katso heidän #teknologiatulkki-video!

 

Millainen on kestävä teknologiahankinta ja miten se rakennetaan? Asiaa videolla käsittelevät Kaukon asiantuntijat Juhana Nyman ja Janne Kolu. Video: Kaukon YouTube-kanava

 

Parhaimmillaan kaukaa viisas teknologiahankinta tarkoittaa, että käyttöön liittyvät huolet ja fyysisen teknologian päivitystarpeet ovat vasta vuosien tai vuosikymmenten päästä hankinnasta.

Myös henkilöstö on hymyissä suin, kun järjestelmiä ja tietokoneita ei tarvitse päivitellä vuosittain tuntemattomiin ja uusiin. Eivätkä uusien järjestelmien ja koneiden koulutusbudjetitkaan enää hivo pilviä, kun käyttöliittymät ovat ennestään tuttuja.

 

Maailmanlaajuinen myllerrys, komponenttipula sekä eri maailmanosien tilanteet huomioon teknologiahankinnoissa

Jatkuvassa maailman myllerryksessä olemme myös tilanteessa, jossa joudumme kärsimään koko maailman kattavasta komponenttipulasta. Tämä tulee varmasti vaikuttamaan meidän jokaisen arkeen.

Nyt kannattaakin reagoida hyvissä ajoin ja tilata tai kartoittaa mahdolliset tulevat tarpeet ajoissa. Oletko esimerkiksi jo pohtinut ensi vuoden hankintoja?

Meidän asiantuntijat auttavat teitä pohtimaan, kuinka yrityksenne voisi välttää komponenttipulan aiheuttamat haasteet. Aina ei tarvitse investoida isosti, jotta työn sujuvuus paranee. Haluamme auttaa ja kertoa parhaat ratkaisut juuri teidän toimenkuvaanne ja toimintaympäristöänne koskien: suunnittelemme teknologiaratkaisut juuri teidän tarpeisiinne.

Heräsikö ajatuksia omien hankintojen tekemisestä pitkäjänteisemmin ja vastuullisemmin? Ole yhteydessä asiantuntijoihimme niin kehitetään kestävämpiä ja ympäristöystävällisempiä hankintoja!

Ota yhteyttä

Mia Luomi

Haluan inspiroida ja auttaa ihmisiä sekä yrityksiä löytämään itselleen juuri ne oikeat ratkaisut, joiden kautta vaikuttaa menestykseen. Itseäni inspiroi rajojakin rikkovat ratkaisut ja out-of-the-box-ideat, jotka auttavat ratkomaan pulmia ja onnistumaan työssä. Innostun teknologian kehityksestä, mihin kaikkeen sillä pystyy, kuinka sillä voi aidosti auttaa, vaikuttaa ja onnistua.

Background element