Oodi-Helsinki-yleiskuva-Kuvio

Helppous ja ennakoitavuus teemoina Oodin projektori- ja kameravalinnoissa

Joulukuussa 2018 ovensa avannut Helsingin keskustakirjasto Oodi viihdytti ensimmäisenä vuonnaan yli kolmea miljoonaa kävijää. Kaupunkilaisten uudeksi olohuoneeksikin kutsuttu kohtauspaikka tarjoaa ajanviettomahdollisuuksia kaikenikäisille. Oodin tilat ja laitteet ovat vuokrattavissa kirjastokortilla ja tilojen suunnitteluun ovat päässeet osallistumaan myös kaupunkilaiset itse.

Taidetta, tapahtumia ja elämyksiä

Kirjaston tiloihin hankittujen Panasonic-projektoreiden ja -kameroiden teknisenä neuvonantajana toimi Kaukon AV-asiantuntija Juha Lindqvist. "Oodin AV-tekniikasta vastaava ICT-asiantuntija Urpo Nylander teki merkittävää työtä kerätessään mitä erilaisimmilta käyttäjätahoilta tarpeita eri tilojen AV-ratkaisuille. Esimerkiksi mediataide on päässyt isoon rooliin Oodissa. Sitä heijastetaan seinille Panasonic-laserprojektoreilla", kertoo Lindqvist.

 

Oodin pääsisäänkäynnin yläpuolella Panasonic-projektorit suurtaideprojisoinnissaOodin pääsisäänkäynnin yläpuolella sijaitsevia PT-RZ31K 3DLP™ -projektoreita käytetään suurtaideprojisointeihin.

 

Kamera- ja projektorivalinnoissa painoivat teknisten vaatimusten lisäksi laitteiden elinkaarikustannusten ennakoitavuus, vähäiset huoltotarpeet ja helppokäyttöisyys. Tilakohtaiset projisointitarpeet, minimivalotehot ja muut tekniset vaatimukset toteutettiin kahdella mallisarjalla, mikä helpottaa projektorien ja kameroiden käyttöä ja käyttökoulutuksia.

 

Moneen tilaan sopivia laitteita

Panasonic-kameroita ja -laserprojektoreita löytyy Oodin sisääntuloaulasta, elokuvateatteri Kino Reginasta, Maijansalista, lasten monitoimitilasta sekä useista neuvotteluhuoneista. Oodissa on yhteensä 31 Panasonic-laserprojektoria, joista 14 hyödyntää UST-lähiprojisointilinssejä (Ultra Short Throw), seitsemän Panasonic-4K-robottikameraa, kaksi kuvamikseriä, yksi kameroiden ohjauspaneeli ja yksi 360-asteen 4K-kamera.

 

Oodin Kuutio-immersiivitilan älylasiseinät joissa läpinäkyvä projisointikalvo ja kosketusominaisuusKuution älylasiseinät on päällystetty läpinäkyvillä projisointikalvoilla, ja seinissä on kosketusominaisuus. Kapealla käytävällä seitsemän PT-RZ970 1DLP™ -projektoria heijastaa kuvaa älylasiseinille ET-DLE030-UST-linsseillä.

 

Kuutio-immersiivitila on Oodin erikoisuus: tilan kaksi seinää on tehty älylasielementeistä, joista löytyy kosketusominaisuus. Lasielementtien pinnoilla on läpinäkyvää projisointikalvoa, jolle heijastetaan videokuvaa tilan ulkopuolella sijaitsevilla, UST-linsseillä varustetuilla laserprojektoreilla. Tilaa voi käyttää digitaalisten alustojen testaukseen ja tuotekehitykseen. 

Lindqvist toimi Panasonic-ratkaisujen teknisenä neuvonantajana kohteen AV-suunnittelijoille, -urakoitsijoille ja kaupungin hanketiimille. Hän auttoi muun muassa projektorien asennuskulmien, heittosuhteiden ja sijoituspisteiden määrittelyssä, sekä neuvoi laitteiden elinkaarikustannusten ja virrankulutuksen laskemisessa.

 

Tilaaja: Helsingin kaupunki
Tilaajan AV/IT-tekninen asiantuntija: Helsingin kaupunki / Urpo Nylander
AV-suunnittelija: Granlund Oy / Timo Muurinen
AV-urakoitsija: Studiotec Oy / Aaro Suopelto
Panasonic-tuotteet: Kauko Oy / Juha Lindqvist

 

Lue koko asiakastarina ja tutustu muihin upeisiin kohdekuviin! Tarinan löydät englanniksi Panasonicin sivuilta.

Kauko Oy

Rakennamme älykkäitä laite-, sovellus- ja palvelukokonaisuuksia, jotka varmistavat työntekijöiden arjen sujumisen tehokkaasti ja saumattomasti vaativimmissa työskentelyolosuhteissa. Koska monimutkaisimpia haasteita ei ratkota yksin, olemme verkostoituneet alan parhaimpien toimijoiden kanssa. Yhdessä kehitämme uusia, kestäviä työntekotapoja eri alojen huippuammattilaisille. Saamme laitteet, sovellukset ja palvelut puhumaan tavoitteellisen ja tehokkaan työnteon kieltä.

Background element