käsi joka pitelee kellonaikaa heijastavaa lasipalloa Credit: Jossuha Theophile Unsplash

Työn tuottavuus paranee sujuvalla arjella

Kaukolaisena olemisessa on ainutlaatuista, kuinka mielenkiintoisiin paikkoihin pääsemme asiakashankkeiden myötä: kaivoksiin, lentoaseman syövereihin, paloasemille, metsäkoneisiin, tehtaisiin tai muuten vain mukaan liikkuvan työntekijän työpäivään. Näemme aika monenlaisia työympäristöjä, niihin valittuja laitteita ja sovelluksia, ja näiden yhteispeliä työntekijöiden arjessa. Se on antoisaa ja opettaa meitä kehittämään työprosesseja nykyistä paremmiksi ja arkea sujuvammaksi. Tämä tarkoittaa eri teknologioiden yhdistelemistä työnkulun ja työntekijöiden tarpeita vastaaviksi kokonaisuuksiksi. 

Kaukolaisille asiakkaiden työarjen sujuvuus on sydämen asia. Tämä voi kuulostaa vähäpätöiseltä, mutta työn sujuvuudella on suuri merkitys organisaation tuottavuudelle. Mitä enemmän työnteko tökkii, sitä enemmän työn tuottavuus kärsii. Vastaavasti mitä lähemmin työ liittyy yrityksen ansaintakeinoihin, sitä isompia tappioita työn tökkiminen arjessa tarkoittaa. 

 

Kehitys vaatii näkemysten yhdistämistä

Kiireisen arjen keskellä ei usein ehditä tai osata kehittää työtapoja, -välineitä tai sovelluksia. Joskus organisaation sisällä olisi kyllä osaamista ja aikaakin, mutta osaaminen ja kehitystarve yrityksessä eivät kohtaa. Tämä johtuu muun muassa siitä, että osaaminen on siiloutunut organisaation eri osien sisälle.

 

päätään-raapiva-mies-kiireisessä-ympäristössä-unsplash-fabrizio-verrechiaKiireinen mieli ei ehdi kehittää. Kuva: Fabrizio Verrecchia, Unsplash

 

Jos mustavalkoisesti ajatellaan: IT-osastolla ymmärretään uusien laitteiden ja sovellusten mahdollisuudet, otetaan huomioon kehittyvän tekniikan haasteet ja IT:n suuret linjat. HR-osasto ymmärtää ergonomian kehittämiseen liittyvät tarpeet ja haasteet. Esimiehiä kiinnostaa työn tehostaminen, ja jokainen työntekijä taas on paras huomioimaan oman työnkulkunsa mahdollisuudet ja ongelmakohdat. 

Näitä osaamisia on vaikea yhdistää, kun toimintatapoja kehitetään. Vaikka ihmiset saataisiin saman pöydän ääreen keskustelemaan (ja ymmärtämään) toisiaan, homma voi jäädä kiinni esimerkiksi budjetista, kaikkiin tarpeisiin sopivan kompromissin löytymisestä, tai siitä, ettei lopulta ymmärretä mikä teknologia tarpeet ratkaisee. Toisaalta jokainen organisaation osa on liian kiinni omassa arjessaan tunnistaakseen yhteiset kehitysmahdollisuudet toiminnan sujuvoittamiseksi. 

 

Laitteen täytyy sykkiä työn tahtiin

Usein isot linjat IT-hankkeissa on toteutettu hyvin, mutta toimintaprosessin osat ovat jääneet vähemmälle huomiolle, tai joitain työsovelluksen toiminnallisuuksia ei ole saatu haluttuun kuntoon. Toisaalta tieto uusien teknologioiden mahdollisuuksista ei välttämättä tavoita yrityksiä, tai niiden käyttöönottoon ei löydy osaamista tai resursseja.

Meidät kaukolaiset tunnetaan kentällä perinteisesti laitemyyjinä, jotka säästävät asiakkaidensa rahaa oikeilla laitevalinnoilla. Laitteissa on meidän DNA - mitä vaativampi ympäristö, sitä kotoisampi se on meille. Hyvä laite ei kuitenkaan riitä, vaan sen täytyy myös sykkiä työn tahtiin. Vasta kun koko työympäristö palvelee työnkulun ja -tekijän tarpeita, on työ sujuvaa ja tuottavaa.

 

Panasonic-FZ-N1-handheld-used-by-courier

Arjessa hyvin toimiva laite vastaa muuttuviinkin työn tarpeisiin. Kuva: Panasonic

 

Kaukolaisten roolina onkin toimia linkkinä, joka yhdistää eri osastojen näkemykset organisaation tarpeista. Tehtävänämme on etsiä sopiva laitteiden ja sovellusten yhdistelmä työn tehostamiseksi ja arjen sujuvoittamiseksi niin, että liikkuvan työntekijän tarpeet tulevat huomioiduksi mahdollisimman hyvin. Kun meidät päästää tutustumaan työn arkeen, näemme mahdollisuuksia kehittää toimintaa uusilla teknologioilla ja turhia työvaiheita poistamalla.

 

Sujuva arki on nopeampaa ja fiksumpaa työntekoa

Esimerkiksi toimitusketjun hallintaan mahtuu monta vaihetta, joista löytyy usein kehitettävää. Tarjoamiimme mobiilikäyttöliittymiin rakennamme asiakkaan työnkulkuun räätälöidyt toiminnallisuudet kiinteään hintaan. Meiltä löytyy myös valmis mobiiliratkaisu työnohjaukseen ja varastoprosesseihin SAP-ympäristössä. Nämä saa käyttöön muutamassa viikossa tai jopa muutamassa päivässä. Jos siis jossain työprosessissanne on ongelmia, voi ratkaisu löytyä nopeammin kuin luuletkaan.

2BM-SAP-mobile-work-order-start-screen-view-on-Panasonic-Toughbook-FZ-L1-tablet-from-rightKun kaikki työhön tarvittavat ohjelmistot kulkevat mukana, työn tehokkuus paranee. Kuva: 2BM 

 

Varastoissa kameroita on useimmiten valvontatarkoituksissa, mutta kameratekniikkaa voisi hyödyntää monella muullakin tavoin. Toimituksiin menevien laatikoiden manuaalisen tai silmämääräisen mittaamisen voi digitalisoida 3D-kameroiden mittauskykyä hyödyntämällä. Jo 10 % parannus mittatarkkuudessa manuaalisesti otettuihin mitta-arvioihin verrattuna voi tuoda merkittäviä säästöjä rahtikustannuksissa. Digitaalista mittatietoa voisi lisäksi hyödyntää varastotilan tai kuljetuskapasiteetin optimoinnissa. Paljonko 10 % lisäys auton täyttöasteeseen toisi säästöjä logistiikkakuluissa?

Nykyaikaisen valvontakameran tai tabletin kameran valjastaminen tekoälyn työpariksi tuo dataa, jonka avulla voi syntyä lukematon määrä käyttösovelluksia toimitusketjujen ja logistiikan alueilla. Meillä on mielettömiä ideoita, joista emme halua julkisesti kertoa, mutta kahden kesken niistä mielellään kerromme.

Kutsu meidät kylään, niin etsitään keinot tehdä teidänkin liikkuvasta työstänne tuottavaa!

Ota yhteyttä

Kyösti Ollila

Pitkän työuran aikana huomaa, kuinka maailma ympärillä muuttuu ja tarjoaa uusia haasteita ja mahdollisuuksia. On upeaa olla aitiopaikalla mukana! Päämiesten kanssa luottamusta luovat samat arvot vastuullisuudesta ja kumppanuudesta. Parasta on, kun pääsee toteuttamaan hankkeita, kokeilemaan rohkeasti uutta ja innostamaan asiakkaita tiimissä, jossa on eri alojen osaajia ja kansainvälisyyttä.

Background element