MCL Mobility Platform mobiilisovellusten kehitykseen, jakeluun ja laitehallintaan

Yritysten käyttämä kirjo tietokantoja, erikoistyökaluja, käyttöjärjestelmiä ja päätelaitteita tekee mobiilisovellusten ylläpidosta ja käytöstä haastavaa. MCL Mobility Platformilla otat käyttöön, hallinnoit ja pyörität yrityksesi työprosesseille kehitettyjä mobiilisovelluksia eri laitteilla ja käyttöjärjestelmillä mutkattomasti. Sovellukset räätälöidään työnkulkuun sopiviksi ja saat ne käyttöösi muutamassa päivässä. Ne kehittyvät käyttämiesi järjestelmien ja laiteympäristön mukana, ja päivitysten jako käyttäjille onnistuu automaation avulla. 

FZ-N1-FZ-F1_MUBL5176

technologies-available-MCL-Mobility-Platform

 

Sovellus, joka tukee työprosessia

MCL-ohjelmistolla sovellukset rakennetaan valmiiksi kehitetyistä ja testatuista toiminnallisuuksista, käyttöliittymäelementeistä ja tietojärjestelmäyhteyksistä. Ne hyödyntävät valmiita tiedonkeruutapoja, kuten viivakoodinlukua, RFID:tä, GPS-paikkatietoa, valokuvausta, sähköisen allekirjoituksen tallentamista näytöltä sekä äänikomentoja. Käyttöliittymän voi samanaikaisesti kehittää sekä käsipäätteelle että tablet-laitteelle.

Toiminnot määritetään suoritettavaksi sovelluksessa siinä järjestyksessä kuin työntekijä niitä tarvitsee, jotta työnteko on mahdollisimman sujuvaa. Valmiiksi suunnitelluissa käyttöliittymäelementeissä on huomioitu helppokäyttöisyys, ergonomia ja näkyvyys, eikä niiden kehitys vaadi koodausta. Voit hyödyntää sovelluksessa myös puheohjausta ilman erillislaitteita ja vapauttaa työntekijän kädet laitteen käytöstä.

Sovelluksia voi käyttää WiFi-, Ethernet- ja 3G/4G-tietoliikenneverkoissa. Jos yhteys pätkii, laite tallentaa väliaikaisesti tietoa omaan muistiinsa ja synkronoi tiedot pilveen, kun yhteys palautuu - käyttäjän ei tarvitse edes tietää yhteysongelmista.

Jos aiemmin sovelluskehitykseen meni viikkoja, kuukausia tai jopa kauemmin, MCL:llä sovellus valmistuu päivissä tai jopa tunneissa.

 

Eri käyttöjärjestelmille, eri kielille

Sovelluksen voi kehittää yhdellä kertaa eri käyttöjärjestelmille (Android & Windows), ja se toimii myös laitteilla, joissa on käyttäjän määrittämiä räätälöintejä. Valitse siis yksi tai useita erilaisia päätelaitteita, jotka palvelevat parhaiten yrityksesi liikkuvaa työtä ja työprosesseja. MCL:n oma alustakehitys takaa, että sovelluksesi kehittyy myös tulevaisuuden laite- ja käyttöjärjestelmäversioille.

MCL-ohjelmisto dokumentoi sovelluksen kehitystyön automaattisesti, joten ajantasaisten käyttöohjeiden luonti dokumentoinnin pohjalta on helppoa. Käyttöliittymän voi kääntää usealle eri kielelle ja luoda niitä vastaavat käyttöohjeet kaikille versioille.

fast2market_MCL-Mobility-Platform

 

integration-MCL-Mobility-Platform

 

Vain tarpeellinen tieto käyttäjälle

MCL:n avulla voit viedä mobiilikäyttäjillesi eri tietojärjestelmistä tai varastonhallintajärjestelmistä vain sen määrän tietoa, mitä he työssään tarvitsevat. Ottamalla käyttöön vain osan tiedosta, työntekijän aikaa ei kulu turhaan tiedonhakuun, eikä sovellus vaadi laitteilta niin suurta muistikapasiteettia. 

Voit määritellä, kuinka päätelaitteessa hyödynnettävä tieto päivitetään taustajärjestelmään: sovellus voi keskustella suoraan taustajärjestelmän kanssa tai hyödyntää "Edge Computing"-ominaisuutta, jolloin vain oleellinen tieto päivitetään taustajärjestelmiin ja loput tallennetaan laitteen paikalliseen tietokantaan. Voit päättää, mitä tietoja laitteelle tallennetaan ja milloin ne poistetaan. 

Jakele sovellukset käyttäjille helposti ja tehokkaasti

MCL-alustan avulla jakelet sekä sille kehitetyt sovellukset että muut käytettävät ohjelmat ja niiden päivitykset eri laitteille oman sovelluskaupan kautta. Voit määrittää mobiililaitteille valmiiksi asetukset, kuten käyttäjäprofiilit ja -tilit, virranhallinta-asetukset ja käytettävät verkkoyhteydet. Voit jakaa sovelluksen yksittäiselle laitteelle tai tuhansille päätelaitteille ympäri maailmaa - aikaa prosessiin kuluu vain joitakin minuutteja.

Käyttäjäprofiilien avulla jaat työntekijöille käyttöön vain tarvittavat sovellukset ja niiden oikeat kieliversiot. Uudet sovellustoiminnallisuudet ja päivitykset jaat myös haluamillesi laitteille minuuteissa. Voit automatisoida prosessin, jolla yrityksesi laitteille latautuvat automaattisesti oikeat ja uusimmat sovellusversiot ja ominaisuudet silloin, kun laitteet eivät ole aktiivisessa käytössä.

enterpriseappstore-MCL-Mobility-Platform

 

managedevice-MCL-Mobility-Platform

Keskitetty hallinta laitteille, sovelluksille ja käyttäjille

MCL-ohjelmistolla hallitset käytännössä kaikkea laitteisiin, sovelluksiin ja käyttäjiin liittyvää tietoa keskitetyllä hallintakonsolilla. Voit automatisoida sovellusten versiopäivitykset ja jakelun, ja soveltaa niihin erilaisia sääntöjä. Voit ohjelmiston avulla myös paikantaa, lukita tai uudelleenasentaa laitteita. Ongelmatilanteissa IT-tukesi voi hyödyntää etähallintatoimintoa laitteisiin liittyvien haasteiden ratkaisuun, tai tutkia ja verrata päätelaitteiden yleistä kuntoa selkeän raportointinäkymän avulla.

Parempi tieto laitteista auttaa myös niiden elinkaaren hallinnassa: Tiedät ajoissa, milloin laitekannan päivitys on aiheellista, näet jos akuissa on ongelmia tai kentällä on laite- tai käyttäjäkohtaisia haasteita. Jos päätelaite täytyy poistaa käytöstä, sen voi helposti pyyhkiä tyhjäksi, poistaa järjestelmästä, ja siirtää ohjelmiston käyttöoikeuden uudelle laitteelle.


Huolehdi yhdellä työkalulla koko mobiiliympäristön elinkaaresta
Reagoit muuttuviin tarpeisiin

Sovellusten kehittäminen valmiita toiminnallisuuksia hyödyntäen on nopeaa, joten reagoit helposti käyttäjien muuttuviin tarpeisiin.

Laitteiden elinkaari pitenee

Sovellukset ovat keveitä käyttää, eivätkä vaadi laitteelta suuria tehoja. Laitekantaa ei tarvitse uudistaa niin usein, ja laitteiden käytettävyys paranee.

Hyödynnät eri verkkoyhteyksiä

Sovellukset toimivat myös offline-tilassa ja voit käyttää huoletta erilaisia verkkoyhteyksiä (WiFi, Ethernet, 3G/4G).

Laitehallinta samassa työkalussa

Saat hoidettua laitehallinnan samalla työkalulla, joten et tarvitse erillistä MDM- tai EMM-sovellusta.


Testaa MCL:n käyttöönottonopeus ja helppous

Jos haluat uudistaa johonkin työprosessiin liittyvää sovellusta tai järjestelmää ja uudistus tuntuu haasteelliselta tai hitaalta, ota MCL testiin. Luomme tarpeisiisi räätälöidyn testisovelluksen ilmaiseksi, jotta voit testata, kuinka paljon aikaa säästät työnkulkuusi sopivalla sovelluksella. Testikäytön jälkeen suunnittelemme sovelluksen jatkokäytön kanssasi käyttäjäpalautteiden perusteella.

Testisovelluksen rakennamme vaikka vain yhtä laitetta varten - ole siis epäröimättä yhteydessä meihin, jos joku sovelluksistasi kaipaa nopeaa uudistusta. 

Pyydä testikäyttöä


Ota yhteyttä
Arto Luukkainen

Working for improved mobility

+358 40 5067484
arto.luukkainen@kauko.com

Etsitkö uusia ratkaisuja työympäristön kehittämiseen?

Ota yhteyttä, niin asiantuntijamme voivat auttaa sinua.

Ota yhteyttä

Background element