ToughPad-10.jpg

Norran lentokoneisiin Toughpad-tabletit

ASPO Oyj / Kauko Oy Lehdistötiedote                                    11.10.2017


Jakelu:
Keskeiset tiedotusvälineet
www.kauko.com
www.aspo.fi

Norra digitalisoi lentokoneiden ohjaamot Toughpad-tableteilla

Suomalainen Nordic Regional Airlines tehosti toimintaansa hankkimalla lentäjilleen Panasonicin vahvistetut Toughpad FZ-G1 -kannettavat. Vahvistetut kannettavat pidentävät laitteiden elinkaarta ja vähentävät niiden huoltotoimenpiteistä koituvia kuluja. 

Lentokoneiden ohjaamot digitalisoituvat vauhdilla. Toughpadien käyttöönotto on Norran ensimmäinen mittava laitekannan päivitysprojekti. ”Käytimme aiemmin tavallisia kannettavia, mutta niihin tuli runsaasti mekaanisia vaurioita, sillä työ on hyvin liikkuvaa ja lentokoneiden ahtaissa tiloissa laitteet saivat usein iskuja”, sanoo operoinnin tukiosaston johtaja Norran Jarno Ruotsalainen.

”Meillä on 24 lentokonetta, joista jokaisessa on kaksi Toughpadia, yksi kummallekin lentäjälle. He hyödyntävät niiden avulla muun muassa karttoja, yhtiön käsikirjoja ja muita operatiivisia tietoja, sekä käyttävät muutamaa työssä vaadittavaa sovellusta. Tällä on ollut todella iso positiivinen vaikutus lentäjien arkeen sekä muuhun työhömme”, Ruotsalainen toteaa.

Ilmailumääräykset asettavat rajoitteita

Kansainväliset ilmailumääräykset asettavat omia vaatimuksiaan lentokoneissa käytettävälle tietotekniikalle ja sen ylläpidolle. Jos laitteilla ja järjestelmillä ei ole kansainvälistä hyväksyntää, voi sen hankkiminen olla jopa vuoden prosessi. Panasonicin laitteet ovat läpäisseet hyväksyntää varten vaadittavat testit. 

Toughpadien ylläpito on määräysten mukaisesti Norran omissa käsissä. Yhtiön henkilöstöön kuuluu tietotekniikan asiantuntijoita, jotka pitävät huolen laitteiden toimintakunnosta ja määräystenmukaisuudesta.

Eroon paperisista lentoasiakirjoista

Kaikkiaan Norralla on käytössään noin sata Toughpadia, joista valtaosa on lentäjien käytössä. Tämän lisäksi Toughpadeja on esimerkiksi kehitystyössä ja varalaitteina.

”Toughpadeilla lentäjät tekevät lentoonlähtölaskelmia ja suunnittelevat mahdollisimman tehokkaan ja taloudellisen lennon. Koko ajan menemme siihen suuntaan, ettei lentäjien tarvitse kantaa mukanaan paperidokumentaatiota”, Ruotsalainen sanoo.

Norran Toughpadit on varustettu Windows 10 -käyttöjärjestelmällä. Valintaa puolsi sen tablettikäyttöön optimoitu käyttöliittymä, sekä järjestelmälle luvattu pitkä elinkaari.

”Tärkeintä meille on helppokäyttöisyys. Koneessa on sen verran tärinää lennon aikana, ettei perinteinen pieniin kuvakkeisiin ja hiireen perustuva käyttöliittymä ole paras mahdollinen. Windows 10 toimii ongelmitta sekä sormella että kynällä”, Ruotsalainen sanoo.


Yhteystiedot:

Kyösti Ollila
Kauko Oy
kyosti.ollila(at)kauko.com 
0400 448 947

Jarno Ruotsalainen
Nordic Regional Airlines Oy
040 837 4898
jarno.ruotsalainen(at)flynorra.com 


Kuvia:
https://kaikuhelsinki.kuvat.fi/kuvat/Kauko/Norra/

Kuvatekstit:
Norra-Toughpad-1: Embraer 190:n kapteeni Sami Helin hyödyntää Toughpadia suunnitellessaan laskeutumista.
Norra-Toughpad-2 ja 3: Lentäjät voivat seurata lennon etenemistä Toughpadin näytöltä. 


Kauko
Kun tietotyötä on tehtävä ajasta ja paikasta riippumatta, Kauko innovoi ja luo saumattomasti toimivat laitteet ja ohjelmistot huippuammattilaisille. Olemme erikoistuneet kenttätyöhön ja kriittisiin toimintoihin räätälöityihin ratkaisuihin mm. terveydenhoitoalalle, kaupan ja logistiikan tehtäviin, teollisuuteen, sekä turvallisuusalalle ja viranomaisten käyttöön. Yhtiö on myös energiaratkaisujen toimittaja. Kauko on osa monialayhtiö Aspoa. www.kauko.com

Aspo on monialayhtiö, joka omistaa ja kehittää liiketoimintoja Pohjois-Euroopan lisäksi idän kasvumarkkinoilla keskittyen vaativiin B-to-B -asiakkaisiin. Vahvojen yritysbrändien, ESL Shippingin, Leipurin, Telkon ja Kaukon tavoitteena on olla toimialojensa markkinajohtajia. www.aspo.fi

Panasonic
Panasonic Corporation on yksi maailman johtavista kuluttajille, yrityksille tai teollisuudelle tarkoitettujen teknisten laitteiden valmistajista. Yrityksen pääkonttori on Japanin Osakassa. Panasonic noteerataan mm. Tokion, Osakan, Nagoyan ja New Yorkin (NYSE) pörsseissä. Panasonicin valmistamat kestävät Toughbook- ja Toughpad-laitteet ovat Euroopan eniten myytyjä lujitettuja sylimikroja ja tabletteja. www.toughbook.eu. 

Nordic Regional Airlines
Nordic Regional Airlines, eli NORRA (entinen Flybe Finland) on suomalainen lentoyhtiö. Yhtiön ydintehtävänä on tuottaa turvallista, korkealuokkaista ja laadukasta alueellista lentotoimintaa muille lentoyhtiöille ketterästi, ekologisesti ja kustannustehokkaasti. NORRA on Finnairin preferoima kumppani ja operoi merkittävää osaa Finnairin kotimaan ja Euroopan liikenteestä. Yhtiö operoi vuosittain yli 50 000 lentoa.

Yhtiön pääkonttori ja operatiivinen keskus sijaitsee Helsinki-Vantaalla ja taloushallinto Seinäjoella. Lentoyhtiö on merkittävä työnantaja kotimaan ilmailualalla työllistäen noin 600 henkilöä Suomessa. Yhtiön omistavat Staffpoint Holding Oy (45%), Kilco Oy (15%) ja Finnair Oyj (40%).
 

Kauko Oy

Rakennamme älykkäitä laite-, sovellus- ja palvelukokonaisuuksia, jotka varmistavat työntekijöiden arjen sujumisen tehokkaasti ja saumattomasti vaativimmissa työskentelyolosuhteissa. Koska monimutkaisimpia haasteita ei ratkota yksin, olemme verkostoituneet alan parhaimpien toimijoiden kanssa. Yhdessä kehitämme uusia, kestäviä työntekotapoja eri alojen huippuammattilaisille. Saamme laitteet, sovellukset ja palvelut puhumaan tavoitteellisen ja tehokkaan työnteon kieltä.

Background element