3D-mittaussovellus tien kuoppien korjaukseen

Kuluneisiin tienpintoihin syntyvät kuopat voivat aiheuttaa autoihin vaurioita, jotka tuovat ylimääräisiä kustannuksia sekä tien käyttäjille että ylläpitäjille. Teiden kunnon arviointi perustuu säännöllisiin palvelutasomittauksiin, inventointeihin sekä teiden kuntoluokituksiin. Perinteisesti kuoppien syvyyttä ja leveyttä käydään mittaamassa käsin tai silmämääräisesti paikan päällä, mikä on hidasta työtä.

Lue lisää
pothole-ui

Eroon kalliista käsin mittauksista

Esimerkiksi Ison-Britannian tiestössä on joidenkin arvioiden mukaan yli kaksi miljoonaa kuoppaa ja niiden korjaustarvetta on vaikea priorisoida. Nyt käytössä olevilla resursseilla työ veisi 24 vuotta ja työn hallinnointi olisi kallista tutkimustyön hitauden takia. Autojen vikaantuminen kuoppien johdosta aiheuttaa jatkuvasti enemmän oikeuskäsittelyjä. Tällä hetkellä reklamaatioita käsitellään 72 miljoonan punnan arvosta. 

3D-mittaus tien kunto

3D-mittaus tien kunto 1

Kuoppien 3D-mittaus nopeuttaa teiden korjaussuunnittelua

Tien kunnon seurantaan kehitetty 3D-mittaussovelluksemme auttaa mittaamaan tien kuoppia nopeasti, tarkasti ja johdonmukaisesti. Mittaamiseen tarvitset vain sovellusta pyörittävän tietokoneen ja 3D-kameran. Sovellus laskee kuoppien tilavuuden valokuvasta automaattisesti ja tallentaa kuopan mitat sekä GPS-paikannustiedon pilvipalveluun. Samalla sovelluksella voit mitata myös betonin halkeamia ja sillankorjaustarvetta. Voit yhdistää sen lennokkikameraan, jotta voit mitata tien kuntoa menemättä paikan päälle.

Kuoppien korjauksen priorisointi tapahtuu sovelluksessa automaattisesti kuopan vakavuuden mukaan, joten et tarvitse enää ihmistyövoimaa arviointiin. Tämä helpottaa kohteiden korjaussuunnittelua. Kun käsityö mittaamisessa jää pois, resurssitarpeet ja mittaamiskulut pienenevät.

Sovellus laskee määrän, ihminen levittää sementin

ART Concrete Solutions hyödyntää sovellusta tien kuoppien nopeassa korjauksessa. Sovellukseen otetaan kuva korjattavasta kohteesta ja kuvaan piirretään alue, joka halutaan täyttää sementillä. Tämän jälkeen sovellus laskee kuopan täyttämiseen tarvittavan sementin määrän. Sovelluksen käyttämiseen ei tarvita alan kokemusta, vaan sovellus hoitaa mittaus- ja laskutyön - ihmisten täytyy vain levittää sementti paikalleen:

 

Mitä tarvitsen tien kuoppien 3D-mittaukseen?

Sovellus vaatii käyttöjärjestelmäksi Windows 10:ä ja Intel® RealSense™ Stereo Depth -kameraa. Voit hankkia kameran joko tietokoneeseen tai tablettiin integroituna, tai kytkeä ulkoisen kameran koneeseen USB-piuhalla. Suosittelemme kameran hankkimista Panasonicin ruggeroituun tietokoneeseen asennettuna, sillä ulkoiset kamerat hajoavat helposti käytössä. Jos mittaaminen täytyy tehdä liikkeessä, Panasonicin tablettitietokoneet toimivat erinomaisesti Intelin kameroiden kanssa.

Asennamme sovelluksen laitteisiin puolestasi ja opastamme sovelluksen käyttöön. Tarvitset vain yhden lisenssin laitetta kohden. Jos laitteella on useampi käyttäjä tai tarvitset useamman laitteen mittausten tekoon, teemme mielellämme tarjouksen useammasta.


Ota yhteyttä

Edustamme GPC Systemsin 3D-mittaussovelluksia.

Kysy lisää myynti@kauko.com

Ota yhteyttä, niin asiantuntijamme voivat auttaa sinua.

Ota yhteyttä

Oletko verkkokaupan rekisteröitynyt käyttäjä?

Tutustu sovelluksen kaverina toimiviin Panasonic Toughbook -tietokoneisiin tarkemmin verkkokaupassa.

Siirry verkkokauppaan