Kauko esitteli työtä tehostavia teknologioita Logistiikka-messuilla

Työtä tehostavat teknologiat innostavat logistiikan asiantuntijoita

Tapahtumarikas syksy on ollut antoisia keskusteluja täynnä. Konttorityön ohella olen päässyt jututtamaan asiantuntijoita muun muassa ständillämme Logistiikka-messuilla syyskuun puolivälissä.

Millaisista teemoista loppuvuonna on kuhistu ja mitkä teknologiat innostavat oman työnsä kehittämisestä kiinnostuneita ammattilaisia? 

Puettava skanneri keräilytyön tehokkuuden ja turvallisuuden kehittäjänä

Eniten mielenkiintoa läpi vuoden on herättänyt puettava viivakoodinlukija, josta kiinnostuvat niin keräilytyötä tekevät kuin kehittävätkin henkilöt. Logistiikka-messuilla osa kävijöistä oli jo tutun asian ääressä: aikaisemmin hankitut lukijat olivat toimineet niin hyvin, että uudempien mallien hankinta houkutti.

Puettavaa ProGlove-skanneria vertaillaan muun muassa kokemuksiin sormilukijasta, joka menee helposti rikki työssä, jää kiinni lavojen kaulusreunoihin ja voi satuttaa sormia näin tehdessään. ProGlovea pidetään pienempänä ja kevyempänä ja kiinnostus testata sitä on suuri.

Ykkösjuttu on nimenomaan laitteen käytettävyys ja helppokäyttöisyys: kun skanneri kulkee aina helposti matkassa mukana, se on myös aina tarpeen tullen käytettävissä. Lue vaikka asiakastarinamme puettavan skannerin näppäryydestä hyllytyksessä.

Tällä videolla esittelen näppärää lukijaa tarkemmin - tutustu!

 

Miten puettava skanneri tehostaa keräilytyötä? Katso lyhyt esittelyvideo puettavan ProGlove-skannerin käytöstä! Video: Kauko Oy YouTube-kanava

 

Työympäristöstä kerätty data ja kestävät ratkaisut kiinnostavat

Myös skannereista tietoa keräävä sovellus kiinnostaa: työpäivän aikana tehtyjä skannausmääriä, niiden kehittymistä ja alueittaisia eroja skannausmäärissä olisi mielenkiintoista päästä tutkimaan. Tiedon pohjalta haluttaan kehittää omaa toimintaa ja ymmärtää syitä eri tasoisten työsuoritusten tai vaihtelevien työpäivien taustalla.

Jos tiedonkeruu keräilystä tai muusta skannaustyöstä kiinnostaa sinuakin, katso videolta lisätietoja siitä, millaista tietoa sovellus kerää ja mihin tietoa pystyy hyödyntämään!

 

Millaista tietoa puettavan viivakoodinlukijan hallintaohjelmisto kerää? Katso esittelyvideo ProGlove Insightista työn tehostajana! Video: Kauko Oy YouTube-kanava

 

Skannausratkaisuina innostavat myös ProGlove-lukijat yhdistettynä vahvennettuihin Toughbook-tabletteihin. Parivaljakosta löytyy ratkaisuja muun muassa varastonhallintatyön helpottamiseen: lähtevien ja saapuvien tuotteiden tai pakettien skannauksiin sekä inventaarioihin.

 

Kestävät, muokattavat Toughbookit ulkokäyttöön ja toimistokoneiksi

Panasonic Toughbookit ovat oiva valinta myös ulkokäyttöön tuleviksi tietokoneiksi hyvien kiinnitysratkaisuidensa sekä kestävyytensä ansiosta. Monelle kestävät tietokoneet ovat jo tuttu konsepti: näyttö on kirkas auringonpaisteessakin, kosketusnäyttö toimii vaikka hanskat kädessä ja pakkanen tai sadekaan eivät estä käyttöä.

Toughbookeissa on paljon uniikkiakin muihin vahvennettuihin verrattuna. Niiden käyttö on monipuolista niin ulkona kuin toimistokoneena, kantokahvallisuus helpottaa liikkuvassa työssä, ja koneen kokoonpano on muokattavissa: akun tilalle voi vaihtaa toimikortinlukijan tai porttipaikkoja, tai viivakoodinlukijan lisätä koneeseen jälkikäteen.

Kollegani Juhana käy tällä videolla tarkemmin läpi vahvennettua tietotekniikkaa ja Toughbook-ideologiaa - tutustu!

 

Miksi Toughbookit kestävät niin pitkään kenttätyössä? Katso video vahvennetuista tietokoneista! Video: Kauko Oy YouTube-kanava

 

3D-mittaus ja kamerajärjestelmät herättivät ideoita varastotyön helpottamiseen 

Pakettien ja rahdin mittausta helpottamaan kehitetty 3D-mittaus herättää kiinnostusta niin isojen lavojen kuin pienempien pakettien mittausratkaisuna.

Kiinteästi asennettava mittauspiste auttaa luopumaan käsimittauksista ja silmämääräisestä koon arvioinnista, pitämään kuljetuskustannukset realistisina ja tehostamaan muun muassa varastotilan ja kuljetustilan käyttöä. Käyn 3D-mittauksen mahdollisuuksia läpi tällä videolla - tutustu!

 

Mihin käyttöön 3D-mittausratkaisut sopivat? Katso lyhyt esittelyvideo 3D-mittauksesta toiminnan tehostajana! Video: Kauko Oy YouTube-kanava

 

Valvontakamerat kiinnostavat niin varastokiinteistöjen kuin prosessienkin valvonnan näkökulmasta. Ideoimme hyödyntämistä niin tavaravirtojen kuin lähtevän tavarankin tarkkailuun, lähetyslistan puutteiden kartoittamiseen, sekä toimitilaturvallisuuden lisäämiseen.

Haalarikamerat tuovat ideoita jakeluliiketoiminnan työturvallisuuden lisäämiseen: toimitusten dokumentointi, varkauksien esto ja epäselvyyksien taklaaminen jakelussa kiinnostivat. Myös yksintyöskentelyn turvaaminen elintarvikelaitoksilla on herättänyt keskustelua bodycameihin liittyen.

Kollegani Jussi käy monenlaisia kehokameroita läpi tällä videolla - katso!

 

Mihin puettava valvontakamera sopii? Katso Jussin esittelyvideo kehokameroista! Video: Kauko Oy YouTube-kanava

 

Vastuulliset, arkea helpottavat teknologiavalinnat lähellä sydäntä

Omaan työhön tulee aina uudenlaista draivia, kun pääsee jeesaamaan vastuullisissa ja arkea helpottavissa teknologiavalinnoissa - jatketaan siis hyviä keskusteluja loppuvuonnakin!

Ota yhteyttä, kun joku teemoista pohdituttaa niin autan sinut eteenpäin!

New call-to-action

Psst. Pidin kollegani Matin kanssa Logistiikka-messuilla esityksen puettavista teknologioista. Lue täältä, millaisiin tehtäviin puettavat laitteet ovat omiaan ja miksi!

Janne Kolu

Kun asiakastarve ja teknologia kohtaavat, ratkaisu on aidosti kestävä vuosiksi eteenpäin. Innostun laitteista ja sovelluksista, joilla voin tehostaa asiakkaideni arkea. Autan kehittämään vihreämpää logistiikan ja kaupan alan toimintaa.

Background element