puettava viivakoodinlukija on omiaan monenlaisiin logistiikan työtehtäviin Kuva ProGlove

Millaisiin logistiikan työtehtäviin puettavat teknologiat sopivat?

Logistiikan maailma automatisoituu kovaa vauhtia automaattivarastojen ja tietoteknisten ratkaisujen vallatessa alaa. Ihmiset ovat kuitenkin yhä ratkaisevassa roolissa esimerkiksi kuljetuksen palveluissa, teollisuuden asennus- ja kunnossapitotyössä sekä kokoonpanolinjoilla. Myös käsin keräilyä tehdään yhä paljon.

Automatisoitujen ympäristöjen lisäksi digitaaliset innovaatiot, kuten puettavat teknologiat, ovat tuoneet apua työn tekemiseen tehokkaammin, turvallisemmin ja sujuvammin: ne eivät sido käsiä laitteiden käyttämiseen tai työohjeiden etsimiseen, vaan pitävät ne vapaina työntekoa varten. 

Asiantuntijapuheenvuorossa Logistiikka-messuilla 2022 kävin läpi puettavia teknologioita logistiikassa, kaupan alalla ja teollisuudessa. Tässä ajatuksiani pähkinänkuoressa.

 

Puettava viivakoodinlukija tuo suurimmat edut jatkuvassa skannaustyössä

Niin kuljetus-, asennus- kuin kokoonpanotyössäkin luetaan paljon viivakoodeja. Puettavat skannerit ovat tulleet helpottamaan työtä: enää ei tarvitse erikseen hakea lukijaa päästäkseen skannaamaan. Puettava viivakoodinlukija kulkee aina mukana kämmenselässä ja on käyttövalmis koko työvuoron ajan. 

Suurin hyöty puettavuudesta on lajittelussa ja pienkeräilyssä, joissa viivakoodien lukeminen on ihan jatkuvaa. Silloin pieni ja kätevä laite helpottaa arkea: pieni ranteen ojennus ja napin painallus niin koodi on luettu. Tällä videolla esittelen lukijan käyttöä tarkemmin - tutustu!

 

Miten puettava skanneri tehostaa työtä? Katso lyhyt esittelyvideo puettavan ProGlove-skannerin käytöstä! Video: Kauko Oy YouTube-kanava

 

ProGloven lukija on markkinoiden pienikokoisin, kevyin ja helppokäyttöisin laite. Se kertoo käyttäjälleen äänellä, valolla ja värinällä lukemisen onnistumisesta. Uusimmalla ProGlove-lukijalla saa skannattua 12 000 koodia yhdellä akun latauksella.

Vuoden aikana korviini kulkeutuneet käyttökokemukset ovat kehuneet ProGloven ergonomiaa ja keveyttä todella paljon. Tutustu vaikka hyllytyksestä kertovaan puettavien skannereiden asiakastarinaamme.

Lisäksi ProGlove-skanneri on älyttömän helppo ottaa käyttöön mihin tahansa järjestelmään: hyödyntäminen onnistuu Windows-laitteissa, Linux-järjestelmässä, Android ja Applekin ovat tuettuja. Käyttö vaatii vain Bluetooth-parituksen ja oman pienen applikaation päätelaitteeseen.

 

Tietoa keräävä skannerisovellus tukena työn kehittämisessä

Lukijan helppokäyttöisyyden lisäksi siitä on muutakin hyötyä: lukijoihin yhdistetyllä sovelluksella voidaan seurata laitteiden ja niiden akkujen tilaa, sekä päivittää isonkin lukijamäärän käyttöjärjestelmäversiot kerralla. 

Sovelluksella voi seurata aika tarkkaan, missä laitteita käytetään. Tiedon avulla voi optimoida ihmisten reittejä sekä vertailla keräilijöiden käyttämiä askelmääriä päivän aikana.

Skannausmääriä seuraamalla voi tehostaa työtä hiljaisempina aikoina ja siirtää lisää keräilijöitä sesonki- ja ruuhka-aikoihin. Pystymme jopa tehostamaan yksittäisen työntekijän toimintaa tiedolla.

Videolla kerron lisätietoja siitä, millaista tietoa sovellus kerää ja mihin tietoa pystyy hyödyntämään - tutustu!

 

Millaista tietoa puettavan viivakoodinlukijan hallintaohjelmisto kerää? Katso esittelyvideo ProGlove Insightista työn tehostajana! Video: Kauko Oy YouTube-kanava

 

Puettava älylaite tukee perehdyttämistä ja opastamista työn ohella

Puhuimme esityksessä myös puettavasta älylaitteesta, joka on alun perin kehitetty teollisuuskäyttöön. Erilaisia hyödyntämismahdollisuuksia on nykypäivänä paljon niin itse työn tekemiseen kuin siinä opastamiseenkin.

Alla olevalla videolla käydään läpi perustietoja puettavasta älylaitteesta ja sen hyödyntämisestä opastamisessa ja perehdytyksessä - katso erityisesti, jos aihe on vielä vieras!

 

Miten puettava älylaite tukee kenttätyössä onnistumista ja perehdytystä? Katso lyhyt esittelyvideo puettavan älylaitteen käytöstä! Video: Kauko Oy YouTube-kanava

 

Käytännössä puettava RealWear-älylaite on Android-tietokone, jota ohjataan puheella. Kun henkilö on etulinjassa esimerkiksi suorittamassa tuotantolaitoksen kunnossapitotehtäviä, hänen kätensä pysyvät vapaina. Tämä on turvallisuusasia, mutta takaa myös laitteen käytettävyyden kaikenlaisissa tilanteissa.

Käyttöliittymä on hyvin intuitiivinen, sillä ohjauskäskyt löytyvät valmiina vaihtoehtoina näytöltä: kaikki, mitä haluat laitteen tekevän, näkyy ruudulla edessäsi ja halutun toiminnon valinta tapahtuu rallienglantia lausumalla.

Laitteen sisältä löytyvän gyroskoopin ansiosta ohjelmien selaaminen onnistuu myös päätä kääntelemällä. RealWear-älylaite on vahvennettu, joten se kestää käyttöä ja pudotuksia kriittisissäkin ympäristöissä. 

 

Monipuoliset yhteysmahdollisuudet helpottavat liikkumista sisällä ja ulkona

RealWear tuo modernin tietotekniikan helposti käytettäväksi kaikenlaisiin työtehtäviin. Kun tietokoneen ottaa laatikosta, sitä voi käyttää suoraan esimerkiksi videomuotoisten työohjeiden katsomiseen muistikortilta. 

Kolmannen osapuolen tarjoamat tietojärjestelmät tuovat kyvykkyydet vaikka mihin: jo yli 200 softayritystä kehittää sovelluksia puettavalle älylaitteelle. Laitteeseen ja sen näkymiin voidaan integroida kaikkea Microsoft Teamsista aina automaatiotietojärjestelmiin. Myös etähallinta ja pilvipalvelut ovat osa ekosysteemiä.

Noin 95-98 % käyttäjistä lähtee kuitenkin liikkeelle videoavusteisella etätuella. Se antaa kyvykkyydet moderniin mestari-kisälliasetelmaan ja tekee osaamisen siirrosta helppoa kaikenlaisissa työympäristöissä.

Tällä videolla käydään puettavan älylaitteen käyttötapauksia läpi tarkemmin - tutustu! 

 

Millaisissa käyttötilanteissa RealWear loistaa helppokäyttöisyydellään? Katso esittely puettavan älylaitteen käyttötilanteista! Video: Kauko Oy YouTube-kanava

 

RealWear toimii WLAN-verkoissa, siitä löytyvät GPS-navigaattori ja kompassi, ja sisätilanavigoinnissa voi hyödyntää Bluetooth-majakoita. Näin esimerkiksi keräilijä voidaan ohjata oikealle hyllypaikalle.

 

Ota puettavat teknologiat työsi tueksi - ideoidaan käyttöä yhdessä

Mitä sinä haluaisit tehostaa puettavien teknologioiden avulla? Ota yhteyttä niin ideoidaan käyttöä yhdessä!

Janne Kolu Kauko Oy Janne Kolu
Head of Sales
Logistiikka & kauppa
Mobiiliteknologia, sensori- ja visualisointiteknologiat

Lue lisää: Puettavat viivakoodinlukijat
Janne Kolu

Kun asiakastarve ja teknologia kohtaavat, ratkaisu on aidosti kestävä vuosiksi eteenpäin. Innostun laitteista ja sovelluksista, joilla voin tehostaa asiakkaideni arkea. Autan kehittämään vihreämpää logistiikan ja kaupan alan toimintaa.

Background element