Toughpad tukee kiertotaloutta 3 Step IT:n logistiikkakeskuksessa

Varaston pitkät ja korkeat hyllyt näyttävät olevan täynnä mappeja. Tarkempi vilkaisu paljastaa pystyyn rivitetyt esineet käytetyiksi ja huolletuiksi läppäreiksi, jotka odottavat matkaa uudelle omistajalleen.

Vantaalla 3 Step IT:n suurimmassa logistiikkakeskuksessa käsitellään vuodessa 155 000 laitetta, kuten puhelimia, palvelimia ja pöytäkoneita. Peräti 95 prosenttia yritysten ja organisaatioiden leasing-tavaroista saa täällä uuden elämän.


Kestävää kehitystä tukee nyt kestävä työkalu, Panasonicin 5-tuumainen Toughpad FZ-X1. Kuvassa Mikko Kulmala ja Anne-Maria Hauhio sekä Panasonic Toughpad FZ-X1

 


”Tarjoamme sellaisen prosessin, että kaikki laitteet pysyvät tallessa ja ne käsitellään tietoturvallisesti”, sanoo IT- johtaja Mikko Kulmala.

Kestävää kehitystä tukee nyt uusi kestävä työkalu, Panasonicin 5-tuumainen Toughpad FZ-X1. Logistiikkakeskus alkoi keväällä etsiä korvaajaa vanhoille luentapäätteille, ja Kulmala törmäsi Kaukon Toughpad-esittelyyn ICTexpossa.

”Täytyy sanoa, että olin ihan myyty jo silloin. Ulkonäkö ja toiminnallisuudet vakuuttivat, ja halusin näitä heti testaukseen”, Kulmala tunnustaa.

Lähtökohta oli se, että oman selainpohjaisen logistiikanhallintaohjelmiston pitää toimia. Testivaiheen jälkeen valittiin Android-malli, koska Windows-käyttöjärjestelmässä viivakoodinlukija ei vielä toiminut yhtä aikaa selaimen kanssa.

Lisää ominaisuuksia ja työtehoa

Kaupan ja logistiikan käsipäätteissä on usein pienet näytöt, olemattomat näppäimet ja rajoittunut suorituskyky. Ne pyörittävät yhtä ohjelmaa ja soveltuvat vain yhteen tehtävään.

”Tämä ei ole tyhmä pääte, vaan täysverinen tabletti, joka tukee muutakin työtä kuin selainohjelman käyttämistä”, Kulmala kiittää.

Varsinkin Skype for Business on auttanut 3 Step IT:n työntekijöitä.

”Kun toiselle puolelle varastoa voi soittaa tai chatata, kommunikaatio paranee ja työnteko tehostuu.”

Varastosta voi ottaa yhteyttä myös vastuumyyjään tai asiakaspalvelijaan, periaatteessa mihin tahansa konsernin pisteeseen ympäri maailmaa. Kulmala pyörittelee laitetta ja kiittää sen käsituntumaa, ”ei möhkäle eikä liian pieni. ”

Kokemusten perusteella Toughpadeja hankitaan lisää. Yksi kriteeri on kestävyys.

”Vaikka meillä ei äärioloissa työskennelläkään, niin laitteiden pitää kestää syksyn tuulet ja räntäsateet.”

Kun siirrytään edestakaisin ulos ja sisään, näytölle kertyy kosteutta, jolloin akku yleensä kuluu nopeasti.

”Tässä laitteessa ei ole sitä ongelmaa, koska se lämmittää itsensä. FZ-X1 on suunniteltu erityisesti juuri kenttähuollon, logistiikan ja kaupan alalle korvaamaan vanhoja käsipäätteitä”, kertoo Kyösti Ollila Kaukosta.

Panasonic_Toughpad_FZ-X1.jpg

Toughpad FZ-X1

  • Kämmentietokone, älypuhelin ja viivakoodinlukija
  • Täysin vahvistettu rakenne, 3 m:n pudotuskestävyys
  • Kaupan, kuljetus-, logistiikka- ja turva-alan tarpeisiin
  • Toimii 20 asteen pakkasessa ja 60 asteen kuumuudessa
  • 6 200 mAh:n akku kestää 14 tuntia, voidaan vaihtaa kesken käytön
  • Android- ja Windows-versiot

Millainen ratkaisu sopisi teidän tarpeisiinne? Ota yhteyttä, etsitään yhdessä toimivin laite- ja sovellusratkaisu!

Ota yhteyttä

Kauko Oy

Rakennamme älykkäitä laite-, sovellus- ja palvelukokonaisuuksia, jotka varmistavat työntekijöiden arjen sujumisen tehokkaasti ja saumattomasti vaativimmissa työskentelyolosuhteissa. Koska monimutkaisimpia haasteita ei ratkota yksin, olemme verkostoituneet alan parhaimpien toimijoiden kanssa. Yhdessä kehitämme uusia, kestäviä työntekotapoja eri alojen huippuammattilaisille. Saamme laitteet, sovellukset ja palvelut puhumaan tavoitteellisen ja tehokkaan työnteon kieltä.

Background element