taulukko4

Android valtaa alaa yritysten mobiililaitteissa –tietoturva huolestuttaaHelsinki 7. maaliskuuta 2019 – Android-käyttöjärjestelmä valtaa alaa yritysten tableteissa ja kämmenlaitteissa, mutta tietoturva on edelleen huolenaiheena, todetaan tuoreessa tutkimuksessa.

Panasonic Businessin teettämän selvityksen mukaan 72 prosenttia tableteista ja kämmenlaitteista (pois lukien matkapuhelimet) käyttävät Android-käyttöjärjestelmää. Hankintapäätösten tekijöistä 60 prosenttia sanoo, että laitteiden määrä kasvaa yrityksessä, ja valtaosa uskoo kasvun jatkuvan seuraavien kolmen vuoden ajan.

Vastaajien mukaan Androidin kolme merkittävinä etua muihin käyttöjärjestelmiin verrattuina ovat joustavuus (59 prosenttia), turvallisuus (58 prosenttia) ja edullisuus (52 prosenttia).

Turvallisuus huolestuttaa

Yritykset katsovat, että heidän tulisi tehdä tietoturvapäivityksiä laitteisiin nykyistä enemmän; keskimäärin neljä kertaa vuodessa useammin kuin nykyisin. Turvapäivityksiä tehdään hyvin vaihtelevien käytäntöjen mukaan. IT-osastoon turvautuu 66 prosenttia, Mobile Device Management (MDM) -ratkaisuihin 38 prosenttia ja valmistajan ilmateitse tapahtuvia päivityksiä käyttää 30 prosenttia. Käyttäjän omatoimisesti tekemiin päivityksiin luottaa 23 prosenttia, ulkoistettua IT-tukipalvelua käyttää 22 prosenttia ja jälleenmyyjän palvelua 16 prosenttia.

 

Käytettävyyden vaatimukset

Mobiililaitteiden ostajat odottavat Android-laitteelta seuraavia hallinnointiominaisuuksia:

taulukko4

 Päivitysten vaatimukset

Yritykset päivittävät laitteidensa Android-käyttöjärjestelmää keskimäärin viisi kertaa vuodessa. He odottavat laitetoimittajan tukevan Androidia kolme vuotta laitteen elinkaaren päättymisen jälkeen.

Android-laitteet eritasoisia

“Androidin marssi yritysten mobiililaitteisiin jatkuu vauhdilla, mutta haasteena on IT-osastojen  kyky hallinnoida laitteita tehokkaasti ja taata niiden turvallisuus”, sanoo Panasonic Computer Product Solutionsin markkinointijohtaja Jan Kämpfer.

 ”Ostajan kannattaa huolellisesti selvittää myyjän Android-tuntemus ja hänen tarjoamansa hallinnoinnin ja tietoturvan toimivuus. IT-osasto voi säästää huomattavasti aikaa ja rahaa hankkimalla laitteet, joiden päivitykset tapahtuvat automaattisesti mobiiliverkon yli, ja joiden hallinnointi ja tietoturva toimivat ongelmitta”, Kämpfer jatkaa.

Opinion Mattersin toteuttamaan tutkimukseen vastasi 250 mobiililaitteiden ostajaa Ison-Britannian yrityksissä.

 

Android on the March Whitepaper ladattavissa:https://business.panasonic.co.uk/computer-product/android-on-the-march

Infograafeja: https://kaikuhelsinki.kuvat.fi/kuvat/Kauko/Android+Research/

 

Lisätietoja:
Juha Rytkönen
juha.rytkonen(at)Kauko.com
Puh 040 922 9128

 

 

Lehdistöyhteydet ja testilaitteet:
Ile Könönen
Viestintätoimisto Kaiku Helsinki

ile.kononen(at)kaikuhelsinki.fi
Puh 050 500 4869

Juha Rytkönen

Rytkönen toimi Kauko Oy:n toimitusjohtajana vuosina 2019-2022. Hänen aikanaan Kauko uudisti strategiaansa kohti kestävämpiä, asiakastarpeeseen kehitettyjä kokonaisratkaisuja. Tämä tapa toimia tunnetaan yhä nimellä #kaukokatse.

Background element