FZ-N1 Space.jpg

Toughpad-tabletit pudotettiin avaruudesta – ja pysyivät ehjänä!


Panasonic testasi lujitettujen tablettiensa kestävyyttä lähettämällä ne säähavaintopallolla lähiavaruuteen ja pudottamalla ne vapaapudotuksella takaisin maahan 34 000 metrin korkeudelta. 

Panasonic testaa lujitettuja Toughbook- ja Toughpad -tietokoneita ja tabletteja perusteellisesti, mutta tuorein testi on vaatimustasoltaan omaa luokkaansa. Toughpad FZ-G1- ja FZ-N1-tabletit lähetettiin säähavaintopallolla avaruuteen. Säähavaintopallo hajosi 34 kilometrin korkeudessa, missä on pakkasta -67 celciusastetta. Pallon hajottua tabletit putosivat kohti maata, parhaimmillaan jopa 400 kilometrin tuntinopeudella.

Maahan pudottuaan laitteet olivat ehjiä ja täysin toimintakuntoisia muutamia kolhuja ja naarmuja lukuun ottamatta.


FZ-G1 On Way Up.jpgFZ-N1 On Way Up.jpg

 

”Tiedämme, että laitteemme ovat kestäviä, mutta edes tekniset asiantuntijamme eivät olleet varmoja, kestävätkö Toughpadit tällaista testiä”, sanoo Panasonicin tuotepäällikkö Jon Tucker. ”Ne kestivät 34 kilometrin korkeuden, joka on kolme kertaa matkustajakoneiden lentokorkeus ja paljon yli niin sanotun Amstrongin rajan, jonka yläpuolella ihminen ei pysy hengissä ilman painepukua. Sieltä ne putosivat vapaasti maahan, ja pysyivät täysin käyttökunnossa.”

FZ-G1 Space.jpgFZ-N1 Space.jpg

Toughpadien lähettämisestä korkeuksiin vastasi SentIntoSpace- yritys, joka on erikoistunut esineiden toimittamiseen avaruuteen ja niiden kuvaamiseen siellä. Yritys valmistelee säähavaintopallon ja sen kuorman, laskee lentoradat, tekee yhteistyötä ilmailuviranomaisten kanssa ja jäljittää takaisin maahan pudonneet esineet. 

Toughpadien matka lähiavaruuteen on nähtävissä alla olevasta linkistä:

Toughpad in Space


Panasonic Toughbook-tietokoneet ja Toughpad-tabletit sekä käsitietokoneet on suunniteltu helpottamaan ja tehostamaan liikkuvien työntekijöiden työtä. Koviin olosuhteisiin tehdyt laitteet kestävät iskuja, pudotuksia, tärinää ja äärimmäisiä lämpötiloja ja ne ovat vesi- ja pölytiiviitä. Laitteita käytetään paljon mm. kuljetusalalla, teollisuudessa, huoltotöissä, pelastustoimessa ja viranomaistehtävissä. 


Lisätietoja:
Kyösti Ollila
Kauko Oy
kyosti.ollila@kauko.com
0400 448 947


Kauko Oy
Kun tietotyötä on tehtävä ajasta ja paikasta riippumatta, Kauko innovoi ja luo saumattomasti toimivat laitteet ja ohjelmistot huippuammattilaisille. Olemme erikoistuneet vaativiin kenttäolosuhteisiin ja yhteiskunnan kannalta kriittisiin toimintoihin räätälöityihin ratkaisuihin. Kauko palvelee terveydenhuoltoalalla, kaupan ja logistiikan tehtävissä, kenttätyössä ja teollisuudessa sekä turvallisuus- ja viranomaistehtävissä työskenteleviä ammattilaisia. Yhtiö on myös energiatehokkuutta parantavien ratkaisujen johtava toimittaja. Kaukon tausta on vuonna 1947 perustetussa Kaukomarkkinat-yhtiössä. Monialayhtiö Aspoon kuuluvalla Kaukolla on toimipisteet Suomessa, Saksassa ja Kiinassa. www.kauko.com

 
Panasonic
Panasonic Corporation on yksi maailman johtavista kuluttajille, yrityksille tai teollisuudelle tarkoitettujen teknisten laitteiden valmistajista. Yrityksen liikevaihto oli noin 60 miljardia euroa 31.3.2016 päättyneen liiketoimintavuoden aikana. Yrityksen pääkonttori on Japanin Osakassa. Panasonic noteerataan esimerkiksi Tokion, Osakan, Nagoyan ja New Yorkin (NYSE) pörsseissä. Panasonicin valmistamat kestävät Toughbook- ja Toughpad-laitteet ovat Euroopan eniten myytyjä lujitettuja sylimikroja ja tabletteja. www.toughbook.eu 

Kauko Oy

Rakennamme älykkäitä laite-, sovellus- ja palvelukokonaisuuksia, jotka varmistavat työntekijöiden arjen sujumisen tehokkaasti ja saumattomasti vaativimmissa työskentelyolosuhteissa. Koska monimutkaisimpia haasteita ei ratkota yksin, olemme verkostoituneet alan parhaimpien toimijoiden kanssa. Yhdessä kehitämme uusia, kestäviä työntekotapoja eri alojen huippuammattilaisille. Saamme laitteet, sovellukset ja palvelut puhumaan tavoitteellisen ja tehokkaan työnteon kieltä.

Background element