tee videotuotannosta vaivatonta Seervision-kameranohjausjärjestelmällä Kuva Seervision

Teemme videotuotannosta vaivatonta - yhteistyössä Kauko ja Seervision

Meillä on hyviä uutisia yrityksille, oppilaitoksille ja kulttuurialan toimijoille, jotka tuottavat ja striimaavat live-videoita: tuomme Suomen markkinoille Seervisionin konenäköön pohjautuvan kameraohjausjärjestelmän helpottamaan videotuotantoja. Järjestelmä hoitaa tylsät ja toistuvat tehtävät ja ihminen voi keskittyä luovaan työhön.

"Seervisionin järjestelmässä ihminen vastaa esiintymisen kokonaisuudesta, laadusta ja sisällöstä - konenäköön pohjautuvat automaatiot tekevät loput ihmisen ennalta määrittämien asetusten perusteella. Järjestelmää voivat hyödyntää niin esiintyjät itse kuin tuotannosta vastaavat ohjaajatkin esimerkiksi teattereissa, luentosaleissa, auditorioissa ja erilaisissa tapahtumissa", kertoo Kaukon toimitusjohtaja Juha Rytkönen. 

 

 

Mistä konenäköpohjaisessa videotuotannossa on kyse?

Seervisionin järjestelmä tehostaa live-tuotantoja automatisoimalla niihin liittyviä työnkulkuja: esiintymisessä havaituista tapahtumista voidaan luoda esimerkiksi automaattisia siirtymiä, zoomauksia, suuntauksia ja rajauksia, joiden pohjalta ohjelmisto tuottaa videostriimit tai -tallenteet itsenäisesti. Seervisionilla voi hallita etänä useampiakin kameroita ilman isoa tuotantotiimiä. 

"Ohjelmisto tunnistaa kuvassa liikkuvat ihmiset ja erilaiset esitysalueet. Kun ihminen kävelee esimerkiksi alueelta toiselle, ohjelmisto voi automaattisesti vaihtaa kuvaavaa kameraa, lähentää tai loitontaa kamerakuvaa tai alkaa näyttää videokuvan vieressä esittäjän tueksi rakennettua esitysmateriaalia", kertoo Seervisionin strategisten kumppanuuksien johtaja Kilian Massiah.

Älykäs kohteenseuranta tunnistaa kuvassa liikkuvat ihmiset riippumatta siitä, katsovatko he kameraan vai eivät tai vaikka kasvoilla olisi esimerkiksi maski. 

 

seervision-use-case-panel-discussionSeervision-kameranohjausjärjestelmä seuraa ihmiskohteita ja automatisoi ohjaukseen liittyviä työnkulkuja. Kuva: Seervision

 

Yhteensopiva kameranohjausjärjestelmä lähes mille tahansa AV-teknologialle

Seervisionin kameranohjausjärjestelmä on laajasti liitettävissä eri merkkisiin kameroihin, miksereihin ja muihin AV-laitteisiin: mikä tahansa olemassa oleva striimi tai tuotantoalusta asetuksineen kytketään järjestelmään rajapinnan kautta. Järjestelmän hallinta tapahtuu helppokäyttöisessä selainpohjaisessa käyttöliittymässä.

"Olemme tosi innoissamme kumppanuudesta ja Seervisionin huipputeknologian edustamisesta Suomen markkinoilla. Järjestelmän tarjoama ekosysteemi sopii kuin nakutettu strategiaamme: se helpottaa asiakkaidemme arkea uudenlaisten digitaalisten ratkaisujen myötä niin toimistoissa kuin kentällä", Rytkönen iloitsee.

"Halusimme laajentaa toimintaamme Pohjoismaissa ja onneksemme saimme Kaukon kumppaniksi. Heidän mittava kokemuksensa muun muassa Panasonicin PTZ-kameroista ja erilaisista asiakasympäristöistä tuovat näkemystä teknologiamme hyödyntämiseen monenlaisissa esitystilanteissa", kiittelee Massiah. 

 

seervision-use-case-company-updatesSeervision-kameraohjausjärjestelmä sopii erilaisiin videotuotantoihin esimerkiksi teattereissa, luentosaleissa, auditorioissa ja erilaisissa tapahtumissa. Kuva: Seervision

 

Live-tuotantojen ja videovälitteisen vuorovaikutuksen mahdollisuudet kasvavat 

Yhteistyöllään Seervision ja Kauko haluavat luoda myös uusia tapoja hoitaa sisäistä ja ulkoista viestintää, sekä kehittää niin organisaatioiden sisäistä kuin yritysten välistäkin yhteistyötä videovälitteisen viestinnän avulla.

"Seervision-teknologia sopii erityisen hyvin kulttuuri- ja opetusalan hybriditapahtumien ja -opetuksen järjestämiseen. Myös isommat organisaatiot hyötyvät teknologiasta esimerkiksi koulutus- ja tiedotustilaisuuksissaan", Rytkönen toteaa.

"On mahtavaa saada kumppaniksi yritys, jonka kanssa meillä on yhteinen visio asiakkaidemme prosessien sujuvoittamisesta, ja jonka maine henkii AV-alalla laatua ja ammattitaitoa. Yhteistyömme on ollut tähän saakka menestys - emme malta odottaa kumppanuutemme kehittymistä ja syvenemistä", Massiah toteaa.


Seervision on sveitsiläinen start-up, joka kehittää innovatiivista teknologiaa videotuotannon automatisointiin. Alun perin nauhoitettujen oppituntien parantamiseen kehitetty teknologia on kasvanut yli 30 työntekijän yritykseksi. Tänä päivänä Seervision Suite keskittyy pääasiassa yritysviestinnän, live-esiintymisten sekä koulutusten videoinnin ja striimauksen työnkulkujen automatisointiin ja videotuotantojen tehostamiseen. 

Kauko Oy

Rakennamme älykkäitä laite-, sovellus- ja palvelukokonaisuuksia, jotka varmistavat työntekijöiden arjen sujumisen tehokkaasti ja saumattomasti vaativimmissa työskentelyolosuhteissa. Koska monimutkaisimpia haasteita ei ratkota yksin, olemme verkostoituneet alan parhaimpien toimijoiden kanssa. Yhdessä kehitämme uusia, kestäviä työntekotapoja eri alojen huippuammattilaisille. Saamme laitteet, sovellukset ja palvelut puhumaan tavoitteellisen ja tehokkaan työnteon kieltä.

Background element