Tänä syksynä korviini on kantautunut erityisesti toiveita hyvinvoinnin lisäämisestä, sekä energian ja ajan säästämisestä työelämässä. Nämä teemat olivat läsnä myös Sähkö Tele Valo AV –messuilla, jotka keräsivät pitkän tauon jälkeen yli 10 000 kävijää.
On aina inspiroivaa huomata, että saamme teknologiasta innostuvat ihmiset liikkeelle ja syventämään ideoitaan kanssamme - juuri tätä varten me kaukolaiset eletään!
Mitkä teemat ovat siis puhututtaneet syksyn mittaan valon terveysvaikutuksissa ja teknologioiden tuomissa ajan- sekä energiansäästöissä, ja miten olemme voineet vastata niihin?
Kaukon Sähkömessujen ständillä teemoina olivat terveelliset työympäristöt ja sujuva arki.
Valaisevaa tietoa valon terveysvaikutuksista
Muun muassa biosentrinen valaistus on kerännyt kokonaisen spektrin erilaisia kysymyksiä valon terveysvaikutuksista.
Olemme herätelleet ihmisiä huomaamaan, kuinka vähän aikaa he viettävät luonnonvalossa ja kuinka tärkeää luonnollisen valon saanti on hyvinvoinnille. Olemme auttaneet myös ymmärtämään valon määrän vaikutusta parempaan näkemiseen.
Keskusteluissa on ollut jännä huomata, miten paljon valon terveysvaikutuksista tiedetään, vaikka osalle aihe on edelleen tosi vieras. On ilo jakaa tuoreinta tietämystä valon merkityksestä ja päästä esittelemään parempaa valaistusta livenä - koska parasta on päästä kokemaan valon vaikutusta kehoon ja mieleen ihan itse.
Aiheena valon vuorokausivaikutuksen mittaaminen ja energiansäästöt
Pidin Sähkömessuilla yhteistyökumppanimme BrainLitin valomestari Kalle Söderholmin kanssa joka päivä lyhyen tietoiskun biosentrisestä valaistuksesta. Kalle on lisäksi päässyt opastamaan muun muassa simuloidun luonnonvalon merkitystä ja mittaamista vuorokausirytmin ylläpitäjänä.
Tiesitkö esimerkiksi sitä, että valon vaikutusta hyvinvointiin ja vuorokausirytmiin tulisi mitata värilämpötilan sijaan intensiteetin, tulokulman ja aallonpituuden kautta?
Myös valaistuksen energiansäästö kiinnostaa näinä aikoina paljon.
Biosentrinen valaistus tuo säästöjä niin led-teknologiansa kuin valon intensiteetin vaihdostenkin myötä: suurinta valotehoa tarvitaan keskipäivällä, kun aurinkokin on kirkkaimmillaan, mutta aamupäivän ja myöhäisen illan pienemmät intensiteetit tuovat säästöjä verrattuna tasaisesti kuluttaviin, vanhanmallisiin valoihin.
Neuvotteluhuoneesta virtuaaliympäristö - multilocation innosti ideoimaan
Erityistä kiinnostusta on herättänyt myös multilocation-teknologia, joka muuntaa perinteiset neuvotteluhuoneet virtuaaliympäristöiksi. Multilocationin käyttöä on syksyn mittaan ideoitu muun muassa myyntitilanteisiin ja isojen koneiden luovutuksiin.
Virtuaalinen ympäristö tuo vaikuttavuutta tapahtumiin ja tapaamisiin, kun valkoiset seinät korvataan elämyksellisellä sisällöllä. Laadukkaat virtuaalikohtaamiset houkuttavat vähentämään matkustusta sekä siitä aiheutuvia päästöjä ja kustannuksia.
Tärkeä osa laadukasta kohtaamista ovat myös Panasonic-projektorimme, jotka sopivat monenlaisiin toteutuksiin aina neukkareista kulttuuritapahtumiin ja virtuaaliympäristöjen visualisointiin - asiantuntijamme auttaa valitsemaan oikean AV-laitteen oikeaan paikkaan!
Myös hybridineuvottelujen uutuusteknologia, joka yhdistää 360-asteen kamerakuvan, kaiuttimet ja mikrofonit yhdeksi kokonaisuudeksi on ollut kovassa testissä. Ei muuten helpompikäyttöistä kaiutinratkaisua löydy, vaikka yrittäisit etsiä!
Konenäköavusteinen videotuotanto on vielä suurimmalle osalle ihan uusi konsepti – osalle teknologia on jo tuttu aiemmin järjestämiemme demojen kautta. Jos aihe on sinulle vielä vieras, tutustu asiantuntijamme Arto Luukkaisen esittelyvideoon Seervisionista!
Mitä tarkoittaa tekoälyavusteinen videotuotanto? Katso asiantuntijamme Arto Luukkaisen videoesittely Seervisionista! Video: Kauko Oy YouTube-kanava
Kiitos monitasoisista kohtaamisista - jatketaan ideointia
Kiitos kaikille syksyn mittaan tapaamilleni ihmisille inspiroivista keskusteluista ja ajatusten herättelystä. Parhaat, innovatiivisimmat ideat syntyvät erilaisten syväosaajien kohtaamisissa.
Jatketaan ideointia sujuvamman arjen ja paremman työympäristön puolesta!