115098 Sustainable IT strategy whitepaper Q1_withHL.jpg

Kestävä IT tuo Euroopan yrityksille 30 prosentin säästöt mobiililaitteissa


Kannettavien, tablettien ja älypuhelinten elinkaari pitenee keskimäärin lähes kahdella vuodella.

17. tammikuuta 2017 - Eurooppalaiset yhtiöt säästävät mobiililaitteidensa kustannuksista keskimäärin 30 prosenttia vuodessa noudattamalla kestävän kehityksen strategiaa. Näin todetaan tuoreessa tutkimuksessa, jossa haastateltiin mobiililaitteiden hankinnoista vastaavia henkilöitä 1 000 yrityksessä.

115098 Sustainable IT strategy whitepaper Q1_withHL.jpg


 

Tutkimuksen teki Opinion Matters -tutkimusyhtiö Panasonicin toimeksiannosta. Haastatellut henkilöt työskentelivät Isossa-Britanniassa, Ranskassa, Espanjassa ja Ruotsissa toimivissa yrityksissä.

Kestävään kehitykseen ohjaavat voimakkaimmin taloudelliset säästöt, eivätkä esimerkiksi ympäristötekijät tai yhteiskuntavastuu. Omistamisen kokonaiskustannukset (Total Cost of Ownership) mainittiin tärkeimpänä tekijänä yritysten harkitessa kestävän kehityksen strategiaa mobiililaitteissa sekä niiden tarvikkeissa ja lisälaitteissa.

Useimmat yritykset pitivät tärkeimpänä säästöjä uusien laitteiden hankintakustannuksissa. Tämä oli tärkeintä 42 prosentille yrityksistä. Seuraavina tärkeysjärjestyksessä olivat säästöt akuissa (38%) laitteiden kierrätyksessä (37%) ja omistamisen kokonaiskustannuksissa (37%)

Yli 97 prosenttia IT-hankinnoista vastaavista sanoo, että kestävä IT on erittäin tärkeää tai tärkeää heidän yritykselleen. 95 prosenttia yrityksistä on ottanut käyttöön kestävän kehityksen strategian mobiililaitteissa, ja 64 prosenttia on tehnyt tämän viimeksi kuluneiden kolmen vuoden aikana.

 

115098 Sustainable IT strategy whitepaper Q4_withHL.jpg

 

“Eurooppalaiset yritykset ovat huomanneet, että kestävän kehityksen huomioiminen mobiililaitteiden hankinnassa tuo merkittäviä taloudellisia ja ympäristöetuja”, sanoo Panasonicin tietokoneita ja tabletteja maahantuovan Kauko Oy:n toimialajohtaja Kyösti Ollila.

“Käytännön seikat, kuten lisävarusteiden ja tarvikkeiden sopivuus useiden laitesukupolvien kanssa, helposti vaihdettavat akut, vähäinen vikaantuminen ja pitkät takuut johtavat huomattaviin säästöihin uusien laitteiden hankinnassa ja kokonaiskustannuksissa.”

“Ne yritykset, jotka eivät vielä ole ottaneet tällaista strategiaa käyttöön, menettävät keskimäärin 30 prosenttia vuosittaisesta mobiililaitteiden budjetistaan”, Ollila huomauttaa.

Tutkimustulosten tiivistelmä on ladattavissa alla olevasta linkistä:

Sustainable mobile device strategies deliver significant savings for business

 


Lisätietoja:

Kyösti Ollila
Kauko Oy
kyosti.ollila@kauko.com
0400 448 947

Kauko Oy

Kun tietotyötä on tehtävä ajasta ja paikasta riippumatta, Kauko innovoi ja luo saumattomasti toimivat laitteet ja ohjelmistot huippuammattilaisille. Olemme erikoistuneet vaativiin kenttäolosuhteisiin ja yhteiskunnan kannalta kriittisiin toimintoihin räätälöityihin ratkaisuihin. Kauko palvelee terveydenhuoltoalalla, kaupan ja logistiikan tehtävissä, kenttätyössä ja teollisuudessa sekä turvallisuus- ja viranomaistehtävissä työskenteleviä ammattilaisia. Yhtiö on myös energiatehokkuutta parantavien ratkaisujen johtava toimittaja. Kaukon tausta on vuonna 1947 perustetussa Kaukomarkkinat-yhtiössä. Monialayhtiö Aspoon kuuluvalla Kaukolla on toimipisteet Suomessa, Saksassa ja Kiinassa. www.kauko.com

Panasonic

Panasonic Corporation on yksi maailman johtavista kuluttajille, yrityksille tai teollisuudelle tarkoitettujen teknisten laitteiden valmistajista. Yrityksen liikevaihto oli noin 60 miljardia euroa 31.3.2016 päättyneen liiketoimintavuoden aikana. Yrityksen pääkonttori on Japanin Osakassa. Panasonic noteerataan esimerkiksi Tokion, Osakan, Nagoyan ja New Yorkin (NYSE) pörsseissä. Panasonicin valmistamat kestävät Toughbook- ja Toughpad-laitteet ovat Euroopan eniten myytyjä lujitettuja sylimikroja ja tabletteja. http://www.toughbook.eu 

Kauko Oy

Rakennamme älykkäitä laite-, sovellus- ja palvelukokonaisuuksia, jotka varmistavat työntekijöiden arjen sujumisen tehokkaasti ja saumattomasti vaativimmissa työskentelyolosuhteissa. Koska monimutkaisimpia haasteita ei ratkota yksin, olemme verkostoituneet alan parhaimpien toimijoiden kanssa. Yhdessä kehitämme uusia, kestäviä työntekotapoja eri alojen huippuammattilaisille. Saamme laitteet, sovellukset ja palvelut puhumaan tavoitteellisen ja tehokkaan työnteon kieltä.

Background element