Panasonic Toughpad VR veturinkuljettajien työvälineenä

VR Group siirsi veturinkuljettajat tablettiaikaan


VR Group on ottanut käyttöön 1 300 Toughpad-tablettia, jotka korvaavat veturinkuljettajien tarvitsemat paperit. Henkilöliikenteen ja tavarajunien kuljettajien tableteissa on sovellukset, jotka korvaavat paperiset aikataulut, työohjeet ja käsikirjat. 

 


VR Group on hankkinut veturinkuljettajilleen Panasonic Toughpad FZ-G1 -tabletit. Toughpad on nyt kuljettajan tärkein työväline heti veturin ja junan jälkeen

VR Groupin Toughpadeihin on räätälöitiin mm. näytön kirkkausasetuksia ja painonappien toimintaa sekä asennettu erityinen ajotila, joka estää laitteen siirtymisen lepotilaan ajon aikana.

”Emme tarvitse papereita käytännössä enää ollenkaan. Kaikki työhön liittyvä materiaali on nyt mukana sähköisenä. Toughpadilla aloitamme työvuoron ilmoittautumalla töihin, ja ohjaamossa laite on koko ajon ajan käytössä”, kertoo veturinkuljettaja Erkki Kauranen.

Veturinkuljettaja Erkki Kauranen ja ohjaamon tärkein työväline Panasonic Toughpad FZ-G1 -tabletti.

Aikataulujen lisäksi tabletissa näkyvät tilapäiset nopeusrajoitukset ja muut rataverkkoon liittyvät huomiot. Ne yhdistetään aikataulutietoon, ja veturinkuljettaja pystyy siten valvomaan oman junansa aikataulun mukaista kulkua.

VR Groupin Kuljettajapääte -projektia vetäneen projektipäällikkö Antti Vuorisen mukaan VR Groupin tavoitteena oli kuljettajien työn modernisointi, tiedonkulun tehostaminen ja ympäristön säästäminen. Jo nyt ympäristö säästyy tulostamisen vähennyttyä, ja Vuorisen mukaan kuljettajapääte on tulevaisuudessa tärkeässä asemassa myös junien energiankäytön hallinnassa.

VR Group päätyi Panasonicin Toughpadiin vuoden mittaisen laiteselvitysprojektin jälkeen. Selvityksen aikana tutkittiin ja testattiin iso joukko tabletteja. Päätöstä tehtäessä loppukäyttäjät, veturinkuljettajat olivat vahvasti mukana valinnassa. Kuljettajista oli koottu arviointiryhmä, joka testasi laitteet. Lisäksi veturinkuljettajien taukotilassa oli laitteita kenen tahansa halukkaan kokeiltavana ja arvioitavana.

VR Group valitsi Toughpadin mm. kestävyyden, haastavissa valaistusolosuhteissa toimivan näytön ja Windows-käyttöjärjestelmän ansiosta.

”Toughpad on meidän toimintaympäristöömme erittäin hyvin sopiva laite. Laitteen kestävyys, elinkaari ja toiminnallisuus tukevat veturinkuljettajan työtä”, toteaa Vuorinen


"Näissä työolosuhteissa on hyvä, että laite on ’raavaan miehen malli’. Odottelemme junaa laiturilla kovassa pakkasessa ja tabletin pitää kuitenkin olla puolessa minuutissa työkunnossa lämpimässä veturissa. Junassa on myös ajoittain melkoista tärinää.”

Ota yhteyttä, etsitään sopivin laite- ja sovellusratkaisu teidän tarpeisiinne!

Ota yhteyttä

 

Kauko Oy

Rakennamme älykkäitä laite-, sovellus- ja palvelukokonaisuuksia, jotka varmistavat työntekijöiden arjen sujumisen tehokkaasti ja saumattomasti vaativimmissa työskentelyolosuhteissa. Koska monimutkaisimpia haasteita ei ratkota yksin, olemme verkostoituneet alan parhaimpien toimijoiden kanssa. Yhdessä kehitämme uusia, kestäviä työntekotapoja eri alojen huippuammattilaisille. Saamme laitteet, sovellukset ja palvelut puhumaan tavoitteellisen ja tehokkaan työnteon kieltä.

Background element