Panasonic lujittaa asemaansa Euroopan johtavana vahvistetun mobiilitekniikan valmistajana


ASPO OYJ / KAUKO OY, LEHDISTÖTIEDOTE 9.6.2017

Panasonic lujittaa asemaansa Euroopan johtavana vahvistetun mobiilitekniikan valmistajana

Panasonic on Euroopassa vahvistettujen kannettavien tietokoneiden markkinajohtaja 67 %:n markkinaosuudella. Panasonicin vahvistettujen kämmenlaitteiden markkinoiden vuosittainen kasvu on ollut Eurooppa-tasolla jopa 176 %. Panasonicin vahvistettuja tietokoneita ja kämmenlaitteita edustaa Suomessa Aspon tytäryhtiö Kauko. 


 

115676 cf-33 time spiral image v5LR.jpg

Viimeisimmän VDC Research -tutkimuslaitoksen markkina-analyysin mukaan Panasonic laajensi asemaansa Euroopan vahvistettujen kannettavien tietokoneiden markkinajohtajana 67 prosentin markkinaosuudella vuonna 2016. Markkina-aseman kasvun takana on mm. Panasonic Toughbook -mallisto. Panasonic Toughpad -taulutietokonevalikoima jatkoi vahvistettujen taulutietokoneiden markkinoiden kärjessä 56 prosentin markkinaosuudella.

Panasonicin keskittyminen Euroopan vahvistettujen kämmenlaitteiden markkinoihin on kantanut hedelmää. Alueen vuosittainen kasvu on ollut 176 prosenttia. Kasvua ovat tuoneet esimerkiksi Panasonic Toughpad FZ-F1- ja FZ-N1-kämmentaulutietokoneet, joiden takaosan ainutlaatuinen vinosti suunnattu viivakoodinlukija suojaa rasitusvammoilta ja lisää käyttäjien tuottavuutta. Nämä laitteet ovat tehneet Panasonicista tunnetun valmistajan kuljetus-, logistiikka- ja tuotantoalalla, sekä kaupan alalla.

"Olemme keskittyneet päivittämään ja uudistamaan kaikkein menestyneimpiä vahvistettuja kannettavia laitteitamme. Lisäksi olemme tuoneet markkinoille uusia 2-in-1-laitteita. Näin olemme voineet laajentaa markkinaosuuttamme Euroopassa entistä enemmän", kertoo Panasonic Computer Products Solutions Europe -yksikön toimitusjohtaja Kevin Jones.

"Suomessa meillä on merkittävä osuus markkinasta tietyillä alueilla, kuten matkustajaliikenteessä, logistiikassa ja kenttähuollon alueilla. Näillä aloilla on ymmärretty vahvistetun laitteen edut ympärivuorokautisessa käytössä paikoissa, joissa laite on jatkuvasti käytössä ja sen toimintavarmuus on erityisen tärkeää kaikissa olosuhteissa", kertoo Kaukon myyntijohtaja Kyösti Ollila. "Uskomme näiden laitteiden löytävän vahvan paikkansa myös monella muulla toimialalla, kuten kenttämyynnissä, tarkastustoiminnassa ja kaupan alalla", jatkaa Ollila.

 Lisätietoja, sekä haastattelu- ja kuvapyynnöt:

Kyösti Ollila, myyntijohtaja, Kauko Oy
kyosti.ollila(a)kauko.com
Puh: 0400 448 947Kauko
Kun tietotyötä on tehtävä ajasta ja paikasta riippumatta, Kauko innovoi ja luo saumattomasti toimivat laitteet ja ohjelmistot huippuammattilaisille. Olemme erikoistuneet vaativiin kenttäolosuhteisiin ja yhteiskunnan kannalta kriittisiin toimintoihin räätälöityihin ratkaisuihin. Palvelemme terveydenhuoltoalalla, kaupan ja logistiikan tehtävissä, kenttätyössä ja teollisuudessa sekä turvallisuus- ja viranomaistehtävissä työskenteleviä ammattilaisia. Yhtiö on myös energiatehokkuutta parantavien ratkaisujen johtava toimittaja. Kauko on osa monialayhtiö Aspoa. www.kauko.com.

Aspo on monialayhtiö, joka omistaa ja kehittää liiketoimintoja Pohjois-Euroopan lisäksi idän kasvumarkkinoilla keskittyen vaativiin B-to-B -asiakkaisiin. Vahvojen yritysbrändien, ESL Shippingin, Leipurin, Telkon ja Kaukon tavoitteena on olla toimialojensa markkinajohtajia. www.aspo.fi

Panasonic
Panasonic Corporation on yksi maailman johtavista kuluttajille, yrityksille tai teollisuudelle tarkoitettujen teknisten laitteiden valmistajista. Yrityksen pääkonttori on Japanin Osakassa. Panasonic noteerataan mm. Tokion, Osakan, Nagoyan ja New Yorkin (NYSE) pörsseissä. Panasonicin valmistamat kestävät Toughbook- ja Toughpad-laitteet ovat Euroopan eniten myytyjä lujitettuja sylimikroja ja tabletteja. http://www.toughbook.eu.

JAKELU:
Keskeiset tiedotusvälineet
www.aspo.fi
www.kauko.com

Kyösti Ollila

Pitkän työuran aikana huomaa, kuinka maailma ympärillä muuttuu ja tarjoaa uusia haasteita ja mahdollisuuksia. On upeaa olla aitiopaikalla mukana! Päämiesten kanssa luottamusta luovat samat arvot vastuullisuudesta ja kumppanuudesta. Parasta on, kun pääsee toteuttamaan hankkeita, kokeilemaan rohkeasti uutta ja innostamaan asiakkaita tiimissä, jossa on eri alojen osaajia ja kansainvälisyyttä.

Background element