Case: GTK maaperätutkimus - GTK:n geologeille tietokoneet kenttäolosuhteisiin


Geologian tutkimuskeskus GTK:n geologit työskentelevät eri puolilla Suomea maastossa maankamaraa tutkien ja kartoittaen. Suurten tietomäärien kerääminen, analysointi ja jatkojalostus vaativissa olosuhteissa asettaa suuria vaatimuksia myös työvälineille. Panasonic Toughbook CF-18 -tietokoneiden ansiosta GTK:n geologit voivat viettää täysiä päiviä maastossa – kaikissa tilanteissa ja sääoloissa. Ääriolosuhteita kestävä rakenne, keveys, akkujen pitkä toiminta-aika, GPS-paikannus ja muut edistykselliset ominaisuudet vapauttavat aikaa ja energiaa itse tutkimustyöhön. Tämä takaa tietojen tarkkuuden ja tuo tehoa GTK:n toimintaan.


”Geologimme työskentelevät huhtikuusta lokakuuhun pääasiallisesti maastossa. Toughbookien ansiosta voimme keskittyä olennaiseen ja näemme helposti kokonaiskuvan, metsän puilta. Koneet ovat kestäneet jopa putoamisen mereen ja vastaavat myös muilta ominaisuuksiltaan tarpeitamme erinomaisesti.”

GTK maaperätutkimus
Asiakas: Geologian tutkimuskeskus     
Toteutusvuosi: 2006
Kuvaus: GTK:n geologeille tietokoneet kenttäolosuhteisiin

Kauko Oy

Rakennamme älykkäitä laite-, sovellus- ja palvelukokonaisuuksia, jotka varmistavat työntekijöiden arjen sujumisen tehokkaasti ja saumattomasti vaativimmissa työskentelyolosuhteissa. Koska monimutkaisimpia haasteita ei ratkota yksin, olemme verkostoituneet alan parhaimpien toimijoiden kanssa. Yhdessä kehitämme uusia, kestäviä työntekotapoja eri alojen huippuammattilaisille. Saamme laitteet, sovellukset ja palvelut puhumaan tavoitteellisen ja tehokkaan työnteon kieltä.

Background element