Liikkuva tietotyö

Laite- ja sovellusvalinnoilla voi parantaa liikkuvan tietotyön käyttäjäkokemusta

Liikkuvaa tietotyötä on kaikki työ, jota tehdään kentällä asiakkaiden parissa: asennus-, huolto- tai korjaustyöt, päivystyskäynnit tai vaikkapa pakettien jakelu. Liikkuvassa tietotyössä työtehtäviä hoidetaan tabletin, kannettavan tietokoneen tai muun mobiililaitteen avulla.

Laitteilta ja käyttöliittymiltä vaaditaan häiriöttömiä yhteyksiä, kykyä reaaliaikaiseen seurantaan, sekä pääsyä kriittisiin järjestelmiin. Niiden tulee kestää ympärivuorokautista käyttöä, iskuja, tärinää ja äärilämpötiloja, olla helposti kiinnitettävissä ajoneuvojen telakointiasemin ja otettavissa nopeasti mukaan.

Lue lisää

Kauko Panasonic liikkuva tietotyö

Mitä liikkuva tietotyö on?

Usein liikkuvan tietotyön prosessit on rakennettu vanhan “paperi ja lehtiö”-työtavan pohjalta. Kun prosessit digitalisoidaan suoraan paperilta verkkoon, jää työntekoon turhia välivaiheita tai ongelmia, jotka olisi käyttäjäkokemussuunnittelun avulla helppo pudottaa pois tuottavuutta nakertamasta:

  • Työtä tehdään esimerkiksi monella laitteella, kun yksikin hyvin valikoitu laite riittäisi.
  • Uusi laite ei kestäkään ulkotyön olosuhteita, kuten kuviteltiin.
  • Käyttäjä tallentaa verkosta löytyvää tietoa paikallisesti omalle laitteelleen, kun ei voi luottaa, että pääsee tarvittavaan tietoon käsiksi kentältä.

Kun liikkuvan tietotyön tekotavat ja prosessit on rakennettu alusta lähtien käyttäjän näkökulmasta, työ on mahdollisimman sujuvaa ja tehokasta.

3


Liikkuvan työn käyttäjäkokemuksen yleisimmät haasteet

Liikkuvan työn luonteesta riippuen työntekijät voivat törmätä hyvin erilaisiin ongelmiin kentällä työtä tehdessään. Tekijöiden aikaa ja energiaa voi kulua päivän aikana laitteiden vaihtamiseen, sovelluksiin kirjautumisiin, tai tyhjänpäiväiseen odotteluun vikatilanteiden ilmaantuessa verkkoyhteyksiin tai laitteisiin.

Käyttäjäkokemusta kannattaa käydä tarkkailemassa kentällä itse: monesti työntekijät ovat niin tottuneita kiertämään ongelmia arjessaan, etteivät enää havaitse niitä, eivätkä osaa välttämättä vaatia niiden korjausta. Tarkkaile siis, törmäävätkö työntekijät seuraaviin haasteisiin, ja tutustu vinkkeihimme niiden ratkaisemiseksi.

Jaamme seuraavissa artikkeleissa havaitsemamme yleisimmät merkit siitä, että liikkuvan työnteon käyttäjäkokemuksessa on parantamisen varaa, sekä autamme voittamaan käytettävyyttä nakertavat haasteet.

Verkkoyhteyden hitaus tai katkeaminen keskeyttää työnteon

Kentällä ei voi aina varmistua verkkoyhteyksien toimivuudesta.

Lue lisää

Sovelluksiin kirjautuminen ja niiden päivittäminen turhauttaa

Liikkuvan tietotyön tekijä tarvitsee usein kattavan valikoiman erilaisia sovelluksia työnsä tekemiseen.

Lue lisää

Työntekijän täytyy kantaa useita laitteita mukanaan

Kun työntekijän tehtävänkuva on laaja, saattaa hän tarvita useita työvälineitä koko toimenkuvansa hoitamiseen.

Lue lisää

Mobiililaitteen akkua täytyy ladata kesken työpäivän

Jatkuva verkon haku katvealueella tai pitkän matkan päässä tukiasemasta tyhjentää akkua nopeammin kuin akku kuluisi hyvien yhteyksien päässä.

Lue lisää

Liikkuvan työn ergonomia on huono

Työergonomia kentällä ei aina ole paras mahdollinen, etenkin jos liikkuvan työn prosessit on digitalisoitu suoraan paperilta älylaitteille.

Lue lisää

Työnteko ei onnistu laiterikkojen takia

Liikkuvassa tietotyössä laitteet kulkevat työntekijöiden mukana laukuissa tai muissa kantovälineissä.

Lue lisää


Liikkuvan tietotyön sovellukset ja ohjelmistot sujuvaan arkeen ja työn tuottavuuteen

Kirjautumishaasteita, päivitysongelmia, liian monta laitetta, huono käytettävyys, työn hitaus, lyhyt akun kesto, huono työergonomia, laiterikot, tulostusongelmat, huonot yhteydet kentällä...

Liikkuvan tietotyön arjen sujumista hankaloittavat suuresti sovellusten ongelmallinen käyttö, järjestelmien yhteentoimimattomuus ja mm. laitteiden hallinnan ja päivityksen haasteellisuus. Kun arki ei suju, kärsii myös työn tuottavuus.

Kun sovellukset, järjestelmät ja laitteet toimivat saumattomasti yhdessä, työnteko on sujuvaa ja tuottavaa. Me kaukolaiset autamme etsimään tai rakentamaan laitteet, ohjelmistot ja sovellukset, jotka tukevat taustajärjestelmien vaatimuksia ja tehostavat käyttäjiensä työtä.

Tällä videolla esittelemme, miten eri ohjelmistoilla ja sovelluksilla voidaan helpottaa laitteiden käyttöönottoa ja ylläpitoa, ja mitä työprosesseja parantavia käyttöliittymiä ja uusia teknologioita tarjoamme tehostamaan työntekoa toimistolla ja erilaisissa vaativissakin olosuhteissa:

Kauko_Sovellusvideo_1080p_Final

 

 

Etsitkö uusia ratkaisuja työympäristön kehittämiseen?

Ota yhteyttä, niin asiantuntijamme voivat auttaa sinua.

Ota yhteyttä

Background element

Suosituimmat tuotteet

FZ-G1
Toughpad FZ-G1mk5
TOUGHBOOK 55
Toughbook 55
FZ-L1
Toughbook FZ-L1
FZ-T1
Toughbook FZ-T1
FZ-A2
Toughpad FZ-A2
CF-20
Toughbook CF-20