Vahvistetut tablet-tietokoneet

Tablettien käyttö osana liikkuvaa tietotyötä kasvaa monissa yrityksissä uusien työnohjauksen tai asiakashallinnan mobiilisovellusten myötä. Sovelluksilla tavoitellaan toiminnan tehostamista, sekä parempaa kilpailukykyä ja asiakastyytyväisyyttä. Vahvennetut tietokoneet ovat luonteva valinta varmistamaan näiden tavoitteiden saavuttaminen.

PanasonicToughbook_FZ-M1_Corporate8

Sopiiko perustabletti vaativaan kenttätyöhön?

Tablettien käyttöä verrataan usein älypuhelimiin. Ovathan ne samannäköisiä, niitä käytetään usein kämmeneltä ja niissä ei ole useimmiten erillistä näppäimistöä kirjoittamiseen.

Kännyköiden tavoin myös tablettien käyttöikä on usein tietokoneita lyhyempi. Käyttötavasta johtuen ne kolhiintuvat käytössä helposti. Tavallisia tabletteja suojataankin usein erilaisilla suojakuorilla. Liittimiä niissä ei useinkaan ole latausliitintä lukuunottamatta. Akku on piilossa kuorien sisällä. Pahimmillaan toimimaton laite hankaloittaa työntekoa tai estää osin tai kokonaan työn suorittamisen. Lisäksi perustablettien ylläpito tuottaa suunnittelemattomia kustannuksia varalaitteiden logistiikan ja IT-tuen kasvavan tarpeen myötä.

CF-20 Forestry_MUBA8865-1

PanasonicToughbook_FZ-M1_Corporate6

Vahvistetut tabletit kestävät kolhut

Vahvennetut tabletit kestävät vettä ja pölyä, sekä pienet putoamiset. Tämän vuoksi niiden käyttöikä on yhtä pitkä kuin vahvennetuilla tietokoneilla. Ne ovat parhaimmillaan myös yhtä suorituskykyisiä kuin kannettavat tietokoneet. Vahvistetuissa tableteissa on myös monipuolisemmin tarpeellisia liitäntöjä kuin perustableteissa. Akut ovat vaihdettavissa ja niihin on saatavissa tehokkaampia vaihtoehtoja ja ulkoisia akkulatureita, jotka voi itsekin vaihtaa.

Tabletit ovat jo lähes korvanneet perinteiset ajoneuvotietokoneet, joissa on erillinen tietokoneyksikkö ja näyttö. Tabletissa on kompaktissa paketissa kosketusnäyttö ja tietokone, joka voidaan telakointiasemalla kiinnittää ajoneuvoon. Vahvennetun tabletin kirkas näyttö ja pieni virrankulutus, sekä monipuolisemmat käyttömahdollisuudet helpon irroitettavuuden ansiosta suosivat niitä ajoneuvoissa ja työkoneissa.

Tabletit korvaavat erilliset lukulaitteet

Monissa logistiikan ja kenttätyön sovelluksissa hyödynnetään viivakoodeja ja RFID-tunnisteita, joiden lukemiseen tarvitaan erillisiä lukulaitteita. Kun lukulaitteet integroi tablettiin, sen käyttömahdollisuudet monipuolistuvat, työ helpottuu ja mukana kannettavien laitteiden lukumäärä vähenee.

Panasonic Tablet -tietokonemallistossa löytyy laitteita pienestä 4.7-tuumaisesta kämmenelle mahtuvasta koneesta aina 12.5-tuumaiseen, teholtaan täysiveriseen ja korkearesoluutioiseen taulutietokoneeseen.

PanasonicToughbook_FZ-M1_UPS8


Vahvistetut Panasonic Toughbook Windows-tabletit

Suurin osa yritysten käytössä olevista sovelluksista toimii Windows-käyttöjärjestelmällä. Windows-tabletti on helppo ottaa käyttöön. Suorituskykyiset tabletit vastaavat teholtaan kannettavia tietokoneita, joten niillä voi joskus korvata kannettavat tietokoneet mobiilikäytössä kokonaan.

Vahvennetut Windows-tabletit liikkuvaan työhön ja toimistolle

Panasonic FZ-M1 Windows-tabletti Kuva Panasonic

Parhaimmillaan Panasonic Toughbook vahvistettua Windows-tablettia hyödynnetään sekä kentällä mobiilikäytössä että telakoituna toimistokäytössä, jolloin yhdellä laitteella hoidetaan monipuolisesti eri tehtäviä.

Panasonic-mallistostamme löydät useita Windows-tabletteja. Pienin niistä on 4.7-tuumainen FZ-F1 ja suurin 12.5-tuumainen semi-vahvennettu hybrid-tabletti FZ-Q2.

Panasonic Toughbook Windows-tablettien monipuoliset liitännät

17-01-2014_Job_12773_M1_windows

Windows-tabletin voi valita myös erilaisin liitännöin, kuten sarjaportilla, LAN-liitännällä tai toisella USB-liitännällä. Lisävarusteena saa myös 4G-modeemin (LTE), jossa antennien sijoittelu varmistaa mahdollisimman hyvän kuuluvuuden.

GPS-vastaanotin on LTE-modeemin yhteydessä ja sille on laitteessa omat antennit. Mallista riippuen on laitteisiin saatavissa myös erillinen GPS–piiri.


Vahvennetut Panasonic Toughbook Android-tabletit

Useista Panasonic-malliston Toughbook-tableteista on saatavissa Android-versio, jossa on kuluttajalaitteita monipuolisemmat liitännät ja laajennettavuus.

Android-tabletti sopii hyvin kaveriksi kevyille työsovelluksille

Panasonic Toughbook FZ-L1 tabletti Kuva Panasonic

Liikkuvassa tietotyössä monet uudet mobiilisovellukset rakentuvat Android-käyttöjärjestelmän päälle, minkä vuoksi on tärkeää, että sovelluksille on saatavilla myös tähän käyttöympäristöön soveltuvia laitteita.

Toisin kuin Windows-laitteet, Android-käyttöjärjestelmää käyttävien laitteiden laajennettavuus on rajoitetumpi ja käytettävät sovellukset kevyempiä. Toisaalta niitä käytetään yhä enemmän mobiilisti myös ammattikäytössä.

Ammattikäyttöön luodut Android-tabletit kestävät iskuja

FZ-B2_shoulderstrap_2_wp+androidscreen

Ammattikäyttöön tarkoitetuissa Android-tableteissa on luja, iskunkestävä rakenne, joten ne kestävät putoamisia ja kolhuja. Niiden kanssa voi työskennellä pakkasessa ja vesisateessa, ja kirkas näyttö näkyy myös auringonpaisteessa. Käyttäjä voi itse vaihtaa akun vaikka kesken työvuoron.

Panasonicin vahvistetuissa Android-tableteissa voi olla integroituna viivakoodinlukija, LAN-liitin tai toimikortinlukija. Lisäksi ajoneuvokäyttöön on saatavissa erilaisia telakointivaihtoehtoja.

Haluaisitko testata vahvennettuja laitteita? Tervetuloa Kauko Studioon!

Kun pohdit vahvennetun tietokoneen, ruggeroidun tabletin tai kämmentietokoneen hankintaa, tule testaamaan uusimpia laitteita Kauko Studioon! Kokeile samalla vahvennettuja älylaseja, joista on apua osaamisen ja tiedon jakamisessa vaikka maapallon puolelta toiselle. Tutustu Kauko Studion tarjontaan ja varaa esittelyaika asiantuntijamme kanssa!

Inspiroidu teknologiasta Kauko Studiossa

etäkokous- ja -esittelytila Kauko Studio Kuva Paula Ojansuu


Ota yhteyttä
Kysy lisää myynti@kauko.com

Ota yhteyttä, niin asiantuntijamme voivat auttaa sinua.

Ota yhteyttä

Oletko verkkokaupan rekisteröitynyt käyttäjä?

Tutustu malleihimme tarkemmin Kaukon verkkokaupassa.

Siirry verkkokauppaan

Löysitkö haluamasi laitteen?

Jos et löytänyt etsimääsi, eipä hätää! Joskus paras ratkaisu löytyy laatikon (tai meidän verkkosivujen) ulkopuolelta. Osaamisemme ja ratkaisumme eivät rajoitu sivuillamme esiteltyihin teknologioihin.

Ota siis yhteyttä, asiantuntijamme auttavat sinua löytämään ja rakentamaan tarpeisiisi sopivan ratkaisun.

Ota yhteyttä

Background element