työn sujuvuus tekee logistiikan arjesta tehokasta Kuva Mikko Törmänen

Työn sujuvuus tekee logistiikan arjesta tehokasta

Hektiset työpäivät ja vauhdikkaat työympäristöt varastoissa, kuljetuksissa, lastauksessa sekä lastien purussa peräänkuuluttavat tehokkuutta. Sähköiset palvelut ja automaatio lisääntyvät pakettiautomaattien ja noutopisteiden käytön kasvaessa, ja pientavarakuljetusten sekä last mile -toimitusten määrä kasvaa. Lähetyksistä kerätään jatkuvasti enemmän ja tarkempaa tietoa, mutta tämä ei saa aiheuttaa hidastuksia työhön. 

Smiling warehouse team working together on laptop in a large warehouse

Kuva: Shutterstock


Toimiva ja tehokas logistiikan arki vaatii suunnittelua ja teknologista yhteispeliä

ProGlove MARK Display Warehouse

Kuva: ProGlove

Kustannustehokkuuden vaatimuksiin ja lisääntyvään tiedonhallinnan tarpeeseen vastaaminen edellyttää, että yhteyksien täytyy toimia häiriöttömästi, laitteiden kyetä reaaliaikaiseen seurantaan sekä työntekijöiden päästä helposti käsiksi järjestelmistä löytyvään tietoon. Laitteiden, käyttöliittymien ja taustajärjestelmien sekä lähetyksiin kytkettyjen sensoreiden täytyy toimia sujuvasti yhdessä ja lisätä toiminnan läpinäkyvyyttä.

Pientoimitusten kasvun myötä puettava teknologia, kuten viivakoodinlukijahanskat, sekä äänikeräily vapauttavat kädet laitteiden käytöstä työhön ja auttavat jopa puolittamaan keräilyyn kuluvan ajan. Puettavan teknologian myötä virheskannaukset vähenevät jopa 75 % ja tuovat mittavia säästöjä etenkin suuren volyymin ympäristöissä.

Jutellaan lisää


Työergonomia, kestävyys ja turvallisuus logistiikan hankintojen kriteereinä

Laitteiden täytyy kestää ympärivuorokautista käyttöä, iskuja, tärinää ja äärilämpötiloja, niiden tulee kiinnittyä helposti ajoneuvojen telakointiasemiin sekä irrota niistä nopeasti mukaan otettaviksi.

Trukki- ja ajoneuvoasennuksissa tärkeää on työergonomian lisäksi kestävyys ja turvallisuus, jotta laitteiden käyttö on helppoa, eivätkä ne lähde helposti varkaiden matkaan.

Uusien työkalujen hankinnassa käyttäjäkokemuksen parantaminen, palvelumuotoilu ja omaa dataanne hyödyntävät prototyypit kannattaa sisällyttää osaksi suunnittelu- ja testaustyötä, jotta lopputuloksesta saadaan kehitettyä työtä aidosti tehostava kokonaisuus.

varastossa trukki jossa Panasonic-tabletti telakassa

Kuva: Panasonic


Autamme tehokkaan työympäristön suunnittelussa varasto- ja logistiikkatoimintoihin

PanasonicToughbook_FZ-M1_UPS6Kuva: Panasonic

Autamme työympäristöjen suunnittelussa ja luomme arkea tehostavia kokonaisuuksia työtä digitoivilla sovelluksilla ja ratkaisuilla, joilla hoituu liikkeellä ollessa vaikkapa tarkka pakettien ja rahdin mittaus, tiedon haku, viivakoodien luku ja mobiilimaksaminen. Kokemuksemme ja perehtymisemme haastaviinkin ajoneuvoasennuksiin takaavat turvallisen ja tehokkaan mobiilin työympäristön kuskeille. 

Tavoitteenamme on optimoida käyttäjäkokemus ja liiketoimintahyödyt rakentamalla toimivia kokonaisratkaisuja, joissa järjestelmät, laitteet ja palvelut tekevät arjesta toimivan

Suunnitellaan kokonaisuus yhdessä

Haasta meidät ratkaisemaan työn tehokkuutta nakertavat asiat!

Etkö löytänyt valmiista ratkaisuistamme etsimääsi? Meillä on innokkuutta luoda yksilöllisiä, ennennäkemättömiäkin ratkaisuja organisaationne tarpeisiin. Ota siis yhteyttä - ratkotaan työn tehokkuutta nakertavat pulmakohdat! 
 
Ota yhteyttä
Janne Kolu

Head of Sales

Logistiikka & kauppa
Mobiiliteknologia, sensori- ja visualisointiteknologiat 

+358 50 598 6001

LinkedIn

Janne Kolu Kauko Oy