Älykalvot oleskelutilan ikkunassa häikäisysuojana Kuva Älykalvot Oy

Lasipinnalle asennettava älykalvo monipuolistaa tilojen käyttöä

Kauko ja Älykalvot Oy muuntavat yhteistyössä esimerkiksi aula- ja neuvottelutilat helposti erilaisiin käyttötarkoituksiinsa sopiviksi: jälkiasennettavat älykalvot, älylasit ja harsoprojisointipinnat auttavat hyödyntämään tiloja monipuolisemmin muun muassa kokouksissa, tiedotuksessa, mainonnassa tai taiteen esittämisessä - mitä erilaisissa tilanteissa vaaditaankaan.

 

Älykalvot voi asentaa kaikenlaisille lasipinnoille, ja niihin voi lisätä ilmettä UV-painatusten avulla. Video: Älykalvot Oy YouTube-kanava 

 

Älykalvot sopivat niin sisä- kuin ulkotilojenkin lasipintoihin: neuvotteluhuoneisiin ja esittelytiloihin, avokonttoreiden tilanjakajiksi ja väliseiniksi, tuomaan nopeasti yksityisyyttä tai luomaan suuria, elämyksellisiä projisointipintoja. Jälkiasennettavat kalvot on helppo asentaa tilaan kuin tilaan ja ovat uusinta uutta älykalvomarkkinoilla.

Kalvoissa voi olla mittaviakin laatueroja, ja Älykalvot Oy on perehtynyt teknologiaan huolella. "Testasimme älykalvonäytteitä 20 eri tehtaasta, kunnes löysimme parhaan laadun ja hinnan. Leikkaamme älykalvot Sipoon tuotantoyksikössämme asiakkaan mittojen mukaan, teemme kiskot ja hoidamme testauksen. Asennuksista asiakkaiden luona vastaa kokenut lasi- ja rakennusalan ammattilaisemme Erki Kinsiveer", kertoo Älykalvot Oy:n toimitusjohtaja Laura Koger.

 

Älykalvot tekevät lasista projisointipinnan ja toimivat lämpö- ja äänieristeenä

Esimerkiksi ikkunapinnalle asennettu älykalvo voi läpinäkyvänä laskea päivänvalon sisään, mutta läpinäkymättömänä sama kalvo tarjoaa laadukkaan esityspinnan kalvolle projisoidulle kuvalle.

"Makeinta on teknologian monikäyttöisyys: älykalvo palvelee niin perinteisenä ikkunapintana kuin näkösuojana, taiteen esittäjänä, digital signage -käytössä ja missä tahansa siltä väliltä. Sillä voi pinnoittaa koko lasipinnan tai vain osan siitä ja kalvon saa halutun muotoisena", kertoo Kauko Oy:n AV-asiantuntija Juha Lindqvist.

Ulkoikkunaan asennettuna älykalvot ja älylasit auttavat myös parantamaan rakennuksen energiatehokkuutta ja nostamaan kiinteistön arvoa: älykalvo toimii eristeenä, auttaa pitämään lämmön kesällä ulkona ja talvella sisällä. Kalvo suodattaa myös 99 % auringon UV-säteilystä. Älylasi, jossa älykalvo asennettu valmiiksi kahden lasin väliin, toimii äänieristeenä ja vähentää melua 32-40 dB.

 

Älykalvot toimivat myös äänieristeenä ja auttavat esimerkiksi oppilaita keskittymään opetukseen käytävällä ohikulkevien ihmisten seuraamisen sijaan. Video: Älykalvot Oy YouTube-kanava

 

Älykalvot ja älylasit sopivat niin isoihin kuin pieniin asiakastoteutuksiin. "Pienin toteutus on tähän mennessä ollut 13 milliä leveä ja metrin korkea - ja vastaavasti olemme asentaneet älykalvoa myös suuriin, yhtenäisiin ikkunapintoihin", kertoo Älykalvot Oy:n myynti- ja markkinointijohtaja Kenneth Åhlgren. "Kalvot ovat myös helppo tapa osoittaa rakennuksesta pinta-alaa taiteen esittämiseen ja tukea näin Taiken prosenttiperiaatteen toteutumista", Lindqvist mainitsee.

 

Harsoprojisiopinnalla onnistuu kaksipuolinen ja kolmiulotteinen projisointi

Uutuutena valikoimiin on tullut mukaan harsoprojisointipinta, jonka avulla on mahdollista luoda kaksipuolisia ja kolmiulotteisia projisointeja erilaisiin tiloihin. "Esitysharso pingotetaan roikkumaan haluttuun paikkaan. Harso on 80 % läpinäkyvä, joten ympäristö erottuu harson läpi. Älykalvot Oy on ainoa suomalainen toimija, joka tuo tätä teknologiaa Eurooppaan", kertoo Åhlgren.

 

harsoprojisointipinta-elavoittaa-esimerkiksi-kulttuuritiloja-kuva-alykalvot-oyHarsoprojisointipinta elävöittää esimerkiksi kulttuuritiloja ja esityksiä. Kuva: Älykalvot Oy

 

Ählgren ja Koger kiittävät Lindqvistiä hyvin alkaneesta yhteistyöstä. "Olemme onnellisia yhteistyöstä Kaukon kanssa, sillä laadukas projisointi lisää älykalvojen ja harsoprojisoinnin käyttömahdollisuuksia niin paljon kuin mielikuvitusta riittää", toteaa Åhlgren.

Sovi esittelystä niin jutellaan lisää!

Ota yhteyttä

Kauko Oy

Rakennamme älykkäitä laite-, sovellus- ja palvelukokonaisuuksia, jotka varmistavat työntekijöiden arjen sujumisen tehokkaasti ja saumattomasti vaativimmissa työskentelyolosuhteissa. Koska monimutkaisimpia haasteita ei ratkota yksin, olemme verkostoituneet alan parhaimpien toimijoiden kanssa. Yhdessä kehitämme uusia, kestäviä työntekotapoja eri alojen huippuammattilaisille. Saamme laitteet, sovellukset ja palvelut puhumaan tavoitteellisen ja tehokkaan työnteon kieltä.

Background element