IP-palvelin

IP-palvelin on Video Insight -ohjelmiston sydän. Se viestii suoraan kameroiden kanssa - pyytää kuvia, välittää kuvia pääteohjelmille ja tallentaa ne myöhempää katselua varten. Palvelin toimii valvomattomana sovelluksena itsenäisessä laitteistossa tai virtuaalisessa ympäristössä. Suorituskykyiseksi suunnitellulla Enterprise Class -sovelluksella voidaan tukea jopa yli 300 megapikselikameraa yhtä käyttöjärjestelmää kohti.

VI Server
Kuormituksen tasapainoittaminen:

Video Insight tallentaa kaikki kameraan liittyvät asetukset Microsoft SQL Server -tietokantaan. Monipalvelinmäärityksissä yksittäistä tietokantaa voidaan käyttää kaikkien asetusten tallentamiseen.

Palvelimen käyttöönotto:

Video Insight tukee hajautettuja ja keskitettyjä käyttöönottoja. Kaistanleveyden, kytkennän ja paremman pakkauksen kasvaessa on nyt mahdollista siirtää palvelimia keskustietokeskukseen.

SQL-tietokanta:

Video Insight käyttää Microsoft SQL Server -tietokantaa järjestelmän asetusten, käyttöoikeuksien, toiminnan, hälytyksen ja järjestelmän lokien tallentamiseen.

Vikasietoisuus:

Video Insight -palvelin tukee automaattista virheenkorjausta ilman lisäkustannuksia. Kun käytät Video Insight Single Database -kokoonpanoa, fyysinen tai virtuaalinen palvelin voidaan määrittää varajärjestelmäksi.

Arkkitehtuuri- / käyttöönottovaihtoehdot:

Video Insight IP-palvelin toimii Windows-palveluna 32- tai 64-bittisissä käyttöjärjestelmissä. Kun IP-palvelin pyytää kuvaa kameroilta, se etsii kuvista liikehälytykset, tallentaa videot kansiorakenteeseen ja tallentaa kaikki konfigurointi-, liike- ja järjestelmälokit SQL-palvelintietokantaan. Pääteohjelmat hakevat tietoa IP-palvelimelta - eivät suoraan kameroilta - ja web-käyttöliittymä hyödyntää Microsoft Internet Information Server (IIS) -palvelua. Arkkitehtuurin näkökulmasta Video Insight -ohjelmassa on neljä komponenttia: palvelin, tietovarasto, SQL ja IIS - joista kukin voidaan konfiguroida useilla tavoilla käyttäjäorganisaation tarpeiden mukaisesti:

Tietovarasto:

Video Insight Server voi kirjoittaa yhdelle asemalle, useille asemille tai jokainen kamera voidaan osoittaa omalle asemalleen. Palvelin luo kansiorakenteen, joka on järjestetty IP-osoitteen, päivämäärän ja ajan mukaan. Palvelin käyttää oletusarvoisesti kaikkia käytettävissä olevia tallennustiloja määritetyllä polulla ja korvaa vanhan videon tarpeen mukaan.

Vaatimukset tietovarastolle:

Tallennustilan suuruutta määritettäessa on otettava huomioon kunkin kameran bittinopeus ja kuinka suuri osa kuvatusta videosta tallennetaan. Esimerkiksi 1,3 megapikselin kamera, joka on asetettu 10 FPS:n nopeuteen, voidaan konfiguroida lähetämään videota 1,5 megatavua sekunnissa. Jos kamera tallentaa liikettä 50 prosenttia ajasta, tarvitsee se arviolta 7 Gt tallennustilaa päivässä.

IP-palvelimen järjestelmävaatimukset:

Vähimmäisvaatimukset riippuvat suuresti kunkin yksittäisen palvelimen kokonaiskamerakuormituksesta ja kameroiden käyttämän verkon kaistanleveydestä. Ota yhteyttä Panasonicin myyjään tarkistaaksesi järjestelmävaatimukset käyttötarpeesi mukaan.


Tietovaraston suorituskyky:

Video Insight tukee kaikkia tietovarastoja, joita Windows osaa käsitellä. Tallennustilan tarpeen laskemisen lisäksi on välttämätöntä varmentaa, että tallennusjärjestelmä pystyy käsittelemään videon määrää - video ei tallennu, jos tallennustila ylikuormittuu.

Kun lasket tallennuskapasiteetin suorituskykyä, oleta, että kaikki kamerat kirjoittavat samanaikaisesti ja laske yhteen kaikkien kameroiden bittinopeudet. Useimpien tallennusjärjestelmien samanaikaisen kirjoitusnopeuden maksimiarvo ilmoitetaan megatavuina - jaa siis kameroilta tulevan tietoliikenteen kokonaismäärä 8:lla saadaksesi arvoksi megatavuja.

Oletetaan esimerkiksi, että sinulla on 100 kameraa, jotka lähettävät kuvaa 3 Mbit/s tai yhteensä 300 Mbit/s ja tallentavat videota 50 % ajasta. Tällöin tallennusjärjestelmän on kyettävä kirjoittamaan 37,5 MB/s.

Video Insight on kehittänyt tallennusnopeustestin, jotta järjestelmäsi suorituskyky pystytään varmistamaan. Lataa VI-kiintolevyn nopeustesti tästä.

serveri2


Lisätietoja:
Juhani Kartano
puh. 09-521 5057
juhani.kartano@kauko.com

 

Oletko verkkokaupan rekisteröitynyt käyttäjä?

Tutustu malleihimme tarkemmin Kaukon verkkokaupassa.

Siirry verkkokauppaan

Etsitkö uusia ratkaisuja työympäristön kehittämiseen?

Ota yhteyttä, niin asiantuntijamme voivat auttaa sinua.

Ota yhteyttä

Background element