FacePRO - i-PRO:n syväoppiva kasvontunnistusjärjestelmä

i-PRO FacePRO (ent. Panasonic FacePRO) on syväoppiva kasvontunnistusjärjestelmä, joka havaitsee ja tunnistaa kiinnostavat henkilöt videokuvasta sekä hälyttää vartijaa tai muuta turvallisuushenkilöstöä reaaliajassa. Videokuva siirtyy kameralta suoraan palvelimelle, minkä ansiosta kameran keräämä tieto on nopeasti käytettävissä myös valvomossa.

Lue lisää

Panasonic-FacePRO-face-recognition-from-the-crowd

panasonic-facepro-high-precision-face-recognition

 

Tunnistaa kääntyneet, peitetyt ja ikääntyneetkin kasvot

FacePRO tunnistaa kasvot tilanteissa, jotka ovat haastavia tavallisille videovalvontatekniikoille: kun kasvot ovat kääntyneet 45 asteen kulmassa vasemmalle tai oikealle, tai 30 astetta ylös tai alas.

Se tunnistaa myös aurinkolasien tai kasvomaskin osittain peittämät kasvot jopa 90 % tarkkuudella. FacePRO tunnistaa kasvot myös verratessaan niitä jopa kymmenen vuotta vanhaan passikuvaan.

Kasvotietokanta ja automaattiset hälytykset

Kasvojentunnistusohjelmisto kerää tietoja jokaisista havaitsemistaan kasvoista ja tallentaa tiedot tietokantaan. Voit rekisteröidä esimerkiksi myymälävarkaiden tai etsittyjen rikollisten kasvot järjestelmään etukäteen, jolloin saat automaattisesti hälytyksen heti, kun kasvot havaitaan kameran kuvassa. Jos valvottuun tilaan ei saa päästä ulkopuolisia, voit myös asettaa hälytyksen ennalta tuntemattomille kasvoille.

Kun kameran kuvaamat kasvot vastaavat järjestelmään rekisteröityjä kasvoja, annetaan reaaliaikainen hälytys ja tapahtuma näytetään hälytyslokissa. Hälytykset ilmoitetaan käyttäjälle näyttämällä ponnahdusikkunoita näytössä, lähettämällä varoitussignaaleja tai vilkuttamalla kameraa kartalla. Tallenne kyseiseltä kameralta voidaan näyttää valvomon monitorilla kaksoisnapsauttamalla hälytyslokia.

Kasvohakuja voi tehdä valokuvien perusteella myös tallenteista. Kun järjestelmään lataa uuden valokuvan, kyseistä henkilöä voi hakea kaikkien järjestelmään kytkettyjen kameroiden tallenteista. Järjestelmään ladattuja valokuvia voi jakaa myös kasvojentunnistusjärjestelmien välillä.

FacePROn deep learning -teknologia kehitettiin yhdessä Singaporen kansallisen yliopiston kanssa. Sen kasvojentunnistuskyky on jopa 500 % parempi kuin perinteisillä järjestelmillä.

Lataa whitepaper!

Paikallista henkilöiden liikkeet ja seuraa tapahtumia aikajanalla

Voit helposti seurata tiettyihin kasvoihin liittyviä tallenteita valvomo-ohjelmiston käyttöliittymän kautta. Esimerkiksi myymälässä havaittujen epäilyttävien henkilöiden kasvokuvia klikkaamalla voi heidän tietojaan seurata aikajanalla, josta selviää henkilöiden saapumisaika myymälään ja missä osastoilla tai kerroksissa he liikkuivat. Kasvontunnistukseen perustuvan FacePRO-valvontajärjestelmän avulla voit myös välittömästi tarkistaa tallenteelta, ovatko epäillyt näpistäneet ostoksensa.

Voit hakea henkilöä kaikkien järjestelmään liitettyjen kameroiden kuvista ja seurata henkilön liikkeitä kameroissa kronologisessa järjestyksessä. Järjestelmästä voit myös hakea samankaltaisia kasvoja määrittämällä hakukriteeriksi tietyn kameran tai päivämäärän. Järjestelmä näyttää hakutulokset luettelossa samankaltaisuusjärjestyksessä.

 

Automaattinen kuvanparannus

i-PRO:n kehittämän intelligent auto -toiminnon turvin kamerat tunnistavat kuvattavan näkymän ja optimoivat kameran asetukset automaattisesti kuvanlaadun parantamiseksi. Kamera havaitsee automaattisesti videokuvasta liikkuvat kohteet, liikkeen nopeuden, kasvot ja valaistuksen: päivän, yön, ajovalot tai esimerkiksi taustavalon. Kamera optimoi asetuksensa reaaliajassa ja tallentaa kohteesta parempilaatuisen videon.

Säästä vain parhaat kuvat

Ohjelmiston mukana toimitetaan Best Shot -lisenssiavain, joka voidaan asentaa i-PRO EXTREME -sarjan IP-kameroihin (myydään erikseen). Sen avulla ohjelmisto valitsee automaattisesti kasvokuvista palvelimelle lähetettäväksi vain ne, jotka on otettu henkilön ollessa kameran edessä. Näin palvelin ja verkko eivät kuormitu huonolaatuisista kuvista, eikä suurta tiedonsiirtokaistaa ja kiintolevykapasiteettia tarvita.

Riippuen kameran ohi kulkevien henkilöiden lukumäärästä ja kasvokuvien tallennusajasta, jopa 20 IP-kameraa voi liittää yhteen palvelimeen Best Shot -toiminnon turvin. Kun käytät 10 tai useampaa verkkokameraa FacePROn kanssa, vähennät kustannuksia jopa 40-50 % verrattuna järjestelmiin ilman Best Shot -toimintoa.

Henkilömäärä-, ikä- ja sukupuolitilastot

Järjestelmä laskee havaitsemansa kasvot ja samalla arvioi kuvatun henkilön iän ja sukupuolen. Ohjelmistolla voit analysoida valvontatilastoja kuten henkilömääriä, ikäryhmiä ja sukupuolia. Tulokset näytetään monitorilla tilastollisena kaaviona tai voit ladata tiedot järjestelmästä CSV-tiedostona jatkoanalysointia varten.

people-counting-age-and-gender statistics-panasonic-facepro

 

Ei erillisiä järjestelmiä käyttöön ja hallintaan

Voit keskittää kasvontunnistus- ja seurantatehtävät WV-ASM300 valvomo-ohjelmistoon tai Video Insight VMS-ohjelmistoon. Tarvitset lisäksi vain järjestelmät yhteen liittävän i-PRO Active Guard -laajennusohjelmiston.

FacePRO-kasvojentunnistuksen vakiopalvelinohjelmistoon voit rekisteröidä enintään 10 000 kasvot. Jos tallennustarpeesi on suurempi, suosittelemme hankkimaan laajennusohjelmiston, johon voit rekisteröidä jopa 30 000 kasvot.

Noudattaa GDPR-tietosuoja-asetusta henkilökohtaisen tiedon suojauksesta

  • Valitset, tallentaako järjestelmä kasvodataa vai ei
  • Kasvokuvien pienoiskuvat tallennetaan salattuina tietokantaan
  • Kameran, palvelimen ja ohjelmiston välillä käytetään SSL-yhteyttä, jotta kasvokuvia ei voi luoda metadatasta
  • Tietokantaan tallennetut kasvot voi poistaa määrätyn ajan kuluttua
  • Kasvojentunnistustiedot voi poistaa määrätyn ajan kuluttua
  • Voit määrittää kasvojen tallennusmäärät ja tallennusajat itse
  • Järjestelmä pitää lokikirjaa kaikista suoritetuista toiminnoista

Tiesitkö, että...

Kaukon edustama i-PRO on täysjäsen ONVIF-foorumissa, jonka tehtävänä on varmistaa IP-pohjaisten valvontatuotteiden keskinäinen yhteistoiminnallisuus, käytön joustavuus ja laatu avoimen standardin turvin. Kaikki iPRO-tuotteet ovat ONVIF-yhteensopivia.
 

Ota yhteyttä
Juhani (Jussi) Kartano

Sales Manager, Kameravalvontajärjestelmät

+358 40 547 9330
juhani.kartano@kauko.com 

Ota yhteyttä