Caset

Mobiilivaunussa kulkeva tutkimusmenetelmä tehostaa dysfagian hoitoa

Kauko - 7.2.2018 9:40:50

Kauko Oy ja HUS -Tietohallinto aloittivat joulukuussa 2016 kehityshankkeen nielemisvaikeuksien eli dysfagian (nielemisen häiriö) tutkimisen ja hoidon tehostamiseksi. Keväällä 2017 käyttöönotettu videoendoskooppiseen -tutkimukseen tarkoitettu mobiilivaunu voidaan viedä potilaan luo, seurata ja kirjata tulokset suoraan potilasjärjestelmään reaaliaikaisesti. 

”Määräykset ja HUS -Tietohallinnon tuotteistustyö lähtevät perusolettamasta, että laitteiden tulee olla käyttötarkoitukseen sopivia eivätkä vaaranna potilaan, käyttäjän tai muun henkilön terveyttä tai turvallisuutta. Tiivis yhteistyö ja jatkuva tuotekehitys laitteiden valmistajien, HUS-Tietohallinnon ja loppukäyttäjän kanssa takaavat työn todellisen tehostumisen luotettavasti” tuotepäällikkö Kati Nyman HUS -Tietohallinnosta kertoo.

Haastattelimme puheterapeutti Asta Tuomenoksaa HUS Lohjan neurologian yksiköstä. Lue lisää

Aiheet: Terveydenhuolto, Medical, Mobiilivaunu

Yksi tabletti korvasi neljä laitetta peliautomaattien huollossa

Kauko - 20.10.2017 12:33:22


Kun huoltoasemalla tai marketissa oleva peliautomaatti menee rikki, se pitää saada nopeasti kuntoon.
Suomessa on 20 000 peliautomaattia 7 000 pelipisteessä eri puolilla maata. Niiden kunnossapidosta vastaa Veikkaus, jonka huoltoedustajat huolehtivat myös kaikista Suomen arpa- ja hevosurheilupelien myyntipäätteistä.

Lue lisää

Aiheet: Liikkuva tietotyö, Kauppa&Logistiikka, Turvallisuus&Viranomaiset, Kenttätyö&Teollisuus, liikkuva työ, Panasonic

Norra digitalisoi lentokoneiden ohjaamot

Kauko - 11.10.2017 13:33:19

Suomalainen Nordic Regional Airlines tehosti toimintaansa hankkimalla lentäjilleen Panasonicin vahvistetut Toughpad FZ-G1 -kannettavat

Finnairin osaomistusyhtiö Norra lentää vuosittain yli 50 000 lentoa pääosin Suomessa ja Euroopassa. Lentokoneiden ohjaamot digitalisoituvat vauhdilla. Toughpadien käyttöönotto on yhtiön ensimmäinen mittava laitekannan päivitysprojekti. Nyt korvattua laitesukupolvea edelsi käytännössä paperidokumentaation käyttö. 


Embraer 190:n kapteeni Sami Helin hyödyntää Toughpadia suunnitellessaan laskeutumista.

Lue lisää

Aiheet: Toughpad, Kauppa&Logistiikka, Turvallisuus&Viranomaiset, Kenttätyö&Teollisuus, Panasonic, Norra

Lennonlähettäjä vapautui johdoista

Kauko - 7.11.2016 14:42:53

 

Uusi langaton tekniikka varmistaa, että lähettäjällä säilyy puheyhteys lentäjään suihkuturbiinien pauhussa ja matkustajakone pääsee turvallisesti lähtemään.

Norwegianin matkustajakone Arlandasta rullaa aamulla Helsinki–Vantaan asematasolle. Kone telakoidaan ständille, matkustajat poistuvat ja seuraavat saapuvat sisään. Kentän pinnassa Airpron ryhmä purkaa matkalaukut ja pakkaa uuden lastin ruumaan. Jos kyseessä olisi pidempi lento, myös vessat tyhjennettäisiin ja vesisäiliöt täytettäisiin. Aikataulu on tiukka, sillä reilun puolen tunnin päästä kone on jo valmis lentämään takaisin Tukholmaan.


Kun kone saapuu, alkaa Airpron työ. Kääntöprosessi kestää keskimäärin 40 minuuttia, jonka aikana lasti puretaan ja uusi pakataan, vessat tyhjennetään ja vedet tankataan.

Lue lisää

Aiheet: Asiakaskohtainen ratkaisu, kuulosuojain, kuulosuojaimet, Radiopuhelimet

Raitapaitojen korvanapit

Kauko - 21.10.2016 9:00:36

Jääkiekon SM-liigassa tuomareiden ei tarvitse mennä puhelimeen, sillä maalituomarin tai otteluvalvojan näkemys saadaan suoraan korvanappiin. Keskenään päätuomarit ovat jatkuvassa radioyhteydessä.

Kiekkoyleisö on harvoin tyytyväinen tuomioihin, varsinkaan kotijoukkueelle vihellettyihin rangaistuksiin. ”Kiitos tuomarit”, kajahtaa Nordenskiöldinkadun ylälehtereiltä sarkastisesti, kun vierasjoukkue Kalpa siirtyy 0–1-johtoon HIFK:n pelatessa vajaalla.

 

Lue lisää

Aiheet: Käyttäjän tarpeet, Asiakaskohtainen ratkaisu, Radiopuhelimet

Autokatos tuottaa rivitalojen aurinkosähköt

Kauko - 21.9.2016 9:10:23


Mihin sijoitetaan aurinkovoimala, kun kaikkien talojen katot suuntautuvat pohjoiseen? Helsingin Paloheinässä paneeleille löytyi paras paikka rivitaloryhmän autokatoksesta.Kuusmiehentie 3:ssa Helsingin Paloheinässä sijaitsee toistakymmentä kaksikerroksista rivitaloa, joista löytyy runsaasti kattopintaa suurtakin aurinkovoimalaa varten. Puut tai muut rakennukset eivät varjosta, mutta kaikki pulpettimalliset katot kallistuvat koilliseen.

Lue lisää

Aiheet: Aurinkosähkö, Energia

Toughpad auttaa lentopelastajia

Kauko - 29.8.2016 11:18:57


Etsintä- ja valvontalentojen viranomaisviestintä siirtyy vähitellen puheesta dataliikenteeseen. Tässä työssä pilottina on Suomen Lentopelastusseuran testaama Panasonicin Toughpad-tabletti.

 


Lue lisää

Aiheet: Toughpad, Liikkuva tietotyö, Turvallisuus&Viranomaiset

Suuri aurinkovoimalaviilentää vanhainkodin

Kauko - 18.8.2016 8:56:00


Palvelutalo Antinkoti Helsingin Tapaninvainiolla näyttää esimerkkiä uusiutuvan energian hyödyntämisessä. Sen 31 kWp:n aurinkosähköjärjestelmä on tiettävästi maan ensimmäinen sosiaali- tai terveysalan yksikköön asennettu aurinkovoimala. 

 ”Viilentämiseen ja muuhun asukkaiden hyvinvointiin voidaan nyt käyttää omaa, Helsingissä tuotettua luomusähköä. Antinkoti on todennäköisesti Suomen ensimmäinen palvelutalo, jossa vanheneva väestö on otettu tällä tavoin huomioon”, sanoo markkinointipäällikkö Timo Huolman Helenistä.

Lue lisää

Aiheet: Aurinkosähkö, Energia

Kaupungin kerrostalo siirtyi aurinkosähköön

Kauko - 15.8.2016 10:06:13

Kolmikerroksinen asuintalo Helsingin Ylä-Malmilla nauttii päivänpaisteesta muuta lähiötä enemmän. Katolle asennettiin toukokuussa viiden kilowatin verkkoon kytketty aurinkosähköjärjestelmä, joka kattaa suuren osan kaupungin vuokratalon kiinteistösähkön kulutuksesta.

”Odotamme innolla, mitä mittarointi tässä Ukkostien pilottikohteessa näyttää ja millaisia tuottoja järjestelmästä saadaan. On hyvin mahdollista, että muutaman kokemusvuoden jälkeen meille tulee lisää aurinkosähköjärjestelmiä.”, kertoo tekninen päällikkö Marko Parkkali Helsingin kaupungin asunnot Oy:stä (Heka).

Lue lisää

Aiheet: Aurinkosähkö, Energia

Rautakauppias asennutti aurinkosähköt myös oman kaupan katolle

Kauko - 1.8.2016 14:26:59


Kaupan katolle iso aurinko­sähköjärjestelmä

Hyvinkään K-raudan katolla astelee tyytyväinen mies tarkistelemassa betonipainojen pitävyyttä. Kauppias Kari Haaranen asensi kiinteistöönsä peräti 41 kilowatin aurinkosähköjärjestelmän.

Lue lisää

Aiheet: Aurinkosähkö, Energia