Uutisia Kaukolta

Kaukon emoyhtiö Aspo-konsernin tilinpäätöstiedote 2020 julkaistu

Kaukon emoyhtiö Aspo-monialakonsernin tilinpäätöstiedote 1.1.–31.12.2020 on julkaistu Aspon verkkosivuilla. Haastavan vuoden viimeinen neljännes päättyi kvartaalin ennätykselliseen liikevoittoon ja rahavirtaan. 

"Koronapandemian vaikutuksista huolimatta Aspon koko vuoden 2020 liikevoitto oli lähes edellisvuoden tasolla ja liiketoiminnan rahavirta oli ennätyksellinen, 65 miljoonaa euroa. Tämä on mielestäni osoitus monialayhtiömme rakenteen ja strategian toimivuudesta sekä siitä, että pystymme yllättävissäkin talouden kriiseissä suojelemaan tulostamme ja toipumaan nopeasti markkinamyllerryksistä", kommentoi Aspo-konsernin toimitusjohtaja Aki Ojanen tiedotteessa.

 

Haasteista huolimatta loppuvuosi oli vahva

Historiallisen haastavasta vuodesta huolimatta liiketoimintaympäristö toipui syksyllä ja loppuvuotta kohden voimakkaasti. Telkon liikevoittoprosentti nousi Q4:llä pitkän aikavälin taloudellisten tavoitteiden mukaiselle tasolle ja Aspon tulos kääntyi nousuun samalla neljänneksellä.

Kaukon vaikutus tammi-joulukuun liikevaihtoon oli 26,4 miljoonaa euroa ja liikevoittoon 2,3 miljoonaa euroa. Kannattavuutta ja liikevaihtoa paransi suojainvälineiden merkittävästi kasvanut myynti julkishallinnolle ja terveydenhuoltosektorille. Tappiollisesta energialiiketoiminnasta luopuminen vuoden 2019 lopussa laski vuoden 2020 liikevaihtoa, mutta paransi kannattavuutta.

Aspo-konserniin kuuluvat Kaukon lisäksi Telkon, Leipurin ja ESL Shippingin liiketoiminnat. Kauko raportoidaan osana Telko-segmenttiä.

Lue koko tiedote Aspon sivuilla!

 

Lisätietoja antaa:

Juha Rytkönen
Managing Director
Kauko Oy

puh. 040 922 9128
email: juha.rytkonen@kauko.com

Kauko Oy

Rakennamme älykkäitä laite-, sovellus- ja palvelukokonaisuuksia, jotka varmistavat työntekijöiden arjen sujumisen tehokkaasti ja saumattomasti vaativimmissa työskentelyolosuhteissa. Koska monimutkaisimpia haasteita ei ratkota yksin, olemme verkostoituneet alan parhaimpien toimijoiden kanssa. Yhdessä kehitämme uusia, kestäviä työntekotapoja eri alojen huippuammattilaisille. Saamme laitteet, sovellukset ja palvelut puhumaan tavoitteellisen ja tehokkaan työnteon kieltä.

Background element