uutisia Kaukolta

Kaukon emoyhtiö Aspo-konsernin osavuosikatsaus 1.1.-31.3.2021 julkaistu

Kaukon emoyhtiö Aspo-monialakonsernin osavuosikatsaus 1.1.-31.3.2021 on julkaistu Aspon verkkosivuilla. Ensimmäisen kvartaalin liikevoitto oli ennätystasolla ja suhteellinen kannattavuus parani merkittävästi.

Aspo-konsernin toimitusjohtaja Aki Ojanen kommentoi liikevoiton merkittävän kasvun olevan seurausta Telkon parantuneesta kannattavuudesta, ja ESL Shippingin ensimmäisen neljänneksen kaikkien aikojen parhaasta tuloksesta. Konsernin liikevoittoprosentti kohosi vuodelle 2023 tavoitteeksi asetettuun 6 %:iin, oman pääoman tuotto ylitti 20 % ja nettovelkaantumisaste jatkoi laskuaan kohti 130 %:n tavoitetta.

Kauko odottaa uusien laite- ja palvelukokonaisuuksien parantavan perusliiketoiminnan kannattavuutta vuonna 2021. Koronapandemian vaikutus konsernin toimintaympäristöön on lieventynyt nopeasti ja talouden toipuminen Aspon markkina-alueilla on käynnistynyt. On vaikea arvioida, kuinka kauan pandemian hillitsemiseksi asetetut rajoitukset vielä vaikuttavat konsernin liiketoimintoihin. 

 

Liiketoimintojen vastuullisuus tulevaisuudessa yhä tärkeämpi

Loppuvuodesta 2020 Aspon hallitus linjasi pitkän aikavälin vastuullisuustavoitteen, jonka mukaan konsernin eri liiketoiminnot ovat toimialojensa edelläkävijöitä vastuullisuudessa. "Ympäristön, ihmisten ja työnteon kannalta kestävä liiketoiminta on aina ollut asiakastyömme ytimessä: rakentamiemme ratkaisujen täytyy muokkautua tulevaisuudenkin tarpeisiin ja käytöstä poiston tapahtua vastuullisesti. Emoyhtiömme linjaus sopii meille paremmin kuin erinomaisesti", kommentoi Kaukon toimitusjohtaja Juha Rytkönen.

Eläkkeelle jäävän Aki Ojasen seuraajaksi Aspon hallitus on maaliskuussa nimittänyt Rolf Janssonin, joka aloittaa Aspon toimitusjohtajana viimeistään lokakuun alussa. Myös Aspon hallituksen puheenjohtaja vaihtui, kun Gustav Nybergin seuraaja Heikki Westerlund aloitti uutena puheenjohtajana 8.4.2021.

Aspo-konserniin kuuluvat Kaukon lisäksi Telkon, Leipurin ja ESL Shippingin liiketoiminnat. Kauko raportoidaan osana Telko-segmenttiä.

Lue koko tiedote Aspon sivuilla!

Lisätietoja antaa:

Juha Rytkönen
Managing Director
Kauko Oy

puh. 040 922 9128
email: juha.rytkonen@kauko.com

Kauko Oy

Rakennamme älykkäitä laite-, sovellus- ja palvelukokonaisuuksia, jotka varmistavat työntekijöiden arjen sujumisen tehokkaasti ja saumattomasti vaativimmissa työskentelyolosuhteissa. Koska monimutkaisimpia haasteita ei ratkota yksin, olemme verkostoituneet alan parhaimpien toimijoiden kanssa. Yhdessä kehitämme uusia, kestäviä työntekotapoja eri alojen huippuammattilaisille. Saamme laitteet, sovellukset ja palvelut puhumaan tavoitteellisen ja tehokkaan työnteon kieltä.

Background element