Yksin työskenteleville riski uhkaavaan työtilanteeseen joutumisesta aiheuttaa turvattomuuden tunnetta. Myös kollegan apu voi tuntua kaukaiselta ja sen saaminen voi olla haastavaa ilman oikeita työkaluja.
Jotta työntekijä tuntisi olonsa turvalliseksi ja saisi tukea ongelmiinsa ja kysymyksiinsä, hänellä täytyy olla mahdollisuus reaaliaikaiseen yhteydenpitoon ja avunpyyntöjen lähettämiseen tilanteessa kuin tilanteessa.
Kun kollegoja ei ole läsnä, työ voi aiheuttaa turvattomuuden tunnetta, viestintähaasteet voivat aiheuttaa pahimmillaan hengenvaaran ja kollegan neuvojen puuttuminen voi aiheuttaa työhön keskeytyksiä.
Esimerkiksi palveluammateissa voi yksin ollessaan joutua pahimmillaan hengenvaaraan fyysisen uhan myötä.
Eristyminen muista voi aiheuttaa turvattomuuden tunteen lisäksi masennusta, passivoida sekä alentaa työtehoa ja motivaatiota.
Jos puhelinverkko tai verkkoyhteys ei toimi, eikä muuta viestintäkeinoa ole saatavilla, viestin tai avunpyynnön lähettäminen ei onnistu.
Yhteyskatkos voi aiheuttaa työn keskeytymisen tai johtaa jopa uhkaavan tilanteen pahenemiseen.
Yksin työskennellessä kollegan apua ei ole välittömästi saatavilla.
Etäneuvonantoa tai -perehdytystä on välillä vaikea hoitaa pelkällä ääniyhteydellä. Jos kädet on sidottu työntekoon, ei laitteen pitelyyn ja videon lähetykseenkään ole mahdollisuutta.
Yksintyöskentelytilanteet vaativat erilaisissa työympäristöissä omanlaistaan huomiota. Esimerkiksi automaattinen avun hälyttäminen, uhkatilanteiden dokumentointi tai luotettavan viestintäyhteyden varmistaminen ovat keinoja tehdä työstä vähemmän yksinäistä ja turvatonta.
Kun työpaikka sijaitsee kaukana kaikesta, on työntekijä monella tapaa yksin. Syrjäisessä paikassa tapahtuva vaaratilanne voi olla kohtalokas, jos henkilö ei itse voi pyytää apua.
Automaattiset hälytykset ja työntekijän automaattinen paikantaminen ovat silloin arvokas apu.
Vilkaskaan työympäristö ei aina ole vaaraton. Kaikille avoimissa kaupoissa, kaduilla ja erilaisissa asiointi- ja toimipisteissä yksin työskentelevä voi joutua uhkausten tai väkivallan kohteeksi.
Silloin on tärkeää saada tilanne dokumentoitua vaivatta ja apu paikalle nopeasti.
Suurilla teollisuusalueilla tai organisaation eri konttoreiden välillä välimatkat ovat pitkiä ja kasvokkain tapaaminen harvinaista. Viestintä täytyy saada toimimaan jouhevasti langattoman verkon yli videoyhteydelläkin.
Automaattiset hälytysviestit vievät työntekijän sijainnista ja hädästä tietoa eteenpäin auttajille.
Työtehtävien automatisoinnin avulla laitosten ja koneiden valvonta hoituu etänä. Joskus vuorojen aikana riittää ylläpidollinen toiminta ja paikalla ei välttämättä tarvitse olla vakituisesti.
Jos valvonnan aikana huomataan puutteita, syntyy tarkastamaan menevälle yksintyöskentelytilanne ympäristössä, joka voi olla hyvinkin tapaturma-altis. Apua ei ole välittömästi lähistöllä, jos jotain sattuu.
Tällöin on hyvä tarjota keino hälyttää apua automaattisesti.
Ulkoisten toimijoiden työskentely esimerkiksi teollisuusympäristöissä voi luoda tilanteita, joissa henkilö on muiden ympäröimänä, mutta silti yksin.
Kun työntekijät hoitavat tehtäviään, he eivät välttämättä tiedä organisaation ulkopuolisen kollegan olinpaikasta ja mahdollisesta hädästä.
Työntekijän reaaliaikainen paikannus ja automaattiset hälytykset tuovat turvaa myös yhteistyöverkostolaisten työpäiviin.
Kun haluat parantaa yksintyöskentelyn turvallisuutta, kutsu meidät kylään! Toteutamme räätälöityjä ratkaisuja erilaisten organisaatioiden ja työympäristöjen tarpeisiin turvatekniikalla ja langattoman viestinnän ratkaisuilla.
Autamme minimoimaan yksintyöskentelyyn liittyviä riskejä - tutustu eri teknologioihin ja ota yhteyttä!
Kun haluat luoda tilannekuvaa työntekijöiden turvallisuudesta ja luoda automaattisia hälytyksiä esimerkiksi onnettomuustilanteen aiheuttaman liiallisen paikallaolon, kaatumisen tai putoamisen sattuessa, hanki räätälöitävin toiminnallisuuksin varusteltu mobiilisovellus yksintyöskentelyn turvaamiseen.
Yksintyöskentelyn mobiilisovelluksen avulla avulla tieto käyttäjän kokemasta uhka- tai vaaratilanteesta siirtyy valvomoon, jonka tietojen perusteella hälytykseen voi reagoida esimerkiksi kollega tai vartija.
Langattoman viestinnän laitteilla, kuten radiopuhelimilla, kuulosuojaimilla ja headseteillä annat työntekijöille mahdollisuuden välittömään yhteydenpitoon yksintyöskentelytilanteissa ja keinon hälyttää apua joka tilanteessa.
Langattomalla viestinnällä hätäviesti tai keskustelu siirtyy helposti ja nopeasti lähettäjältä vastaanottajille tarvittaessa pitkienkin etäisyyksien päähän myös teollisissa, räjähdysvaarallisissa ja muissa haastavissa ympäristöissä maan päällä sekä alla.
Digitaaliradiopuhelimilla käytettävällä yksintyöskentelyjärjestelmällä luot luotettavan ja heti valmiin puheyhteyden, jonka kautta on mahdollisuus lähettää hätäviesti ja ilmoittaa avun tarvitsijan sijainti koko auttajaryhmälle.
Järjestelmä aktivoituu käyttäjän itsensä aktivoimana, periodisena paikkatietona tai paikkatietokyselynä. Puhelimista löytyvät hätäpuhelu- ja liikkeentunnistustoiminnot, joilla turvaat henkilöstösi työpäivät.
Esimerkiksi sairaskohtaukset tai vakavat onnettomuudet voivat viedä toimintakyvyn, jolloin työntekijä ei voi itse hälyttää itselleen apua. Videovalvonnalla ja automaattisella uhkien tunnistamisella vaaroihin voi reagoida jopa ennen kuin ne toteutuvat.
Tekoälykameroihin voit kytkeä kolme eri sovellusta hoitamaan työturvallisuuden valvontatehtäviä. Valmiita tekoälysovelluksia löytyy myös yksintyöskentelyn vaaratilanteiden tunnistamiseen, kuten maassa makaavasta henkilöstä tai mahdollisesta tunkeutujasta ilmoittamiseen.
Keskustelujen ja tilanteiden dokumentointi videolle auttaa välttämään kiistelyn tapahtumien kulusta ja helpottaa asioiden jatkokäsittelyä. Kehokamera tuo turvaa uhkaaviin yksintyöskentelytilanteisiin liikkuvassa työssä.
Karkkiaskin kokoinen kamera kuvaa talteen lähellä olevien henkilöiden puheen ja teot sekä tallentaa GPS-paikkatiedon. Se pääsee työntekijän mukana myös paikkoihin, joihin perinteinen turvakamera ei näe. Kamera voi jo pelkällä läsnäolollaan auttaa vähentämään häiriökäyttäytymistä.
Kehokamera tuo turvaa yksintyöskentelyyn. Kuva: Zepcam
Kunhan työympäristöstä löytyy toimiva verkkoyhteys, kollega on aina läsnä. Puettava älylaite toimii etäneuvonnassa ja perehdytyksessä aina metsästä tehdasympäristöön ja auttaa pitämään yhteyttä pääkonttorin asiantuntijoihin maailmalla liikkuessa.
Handsfree-videoyhteys tuo kollegan avun yhtä lähelle kuin aidossakin kohtaamisessa ja pienetkin yksityiskohdat on helppo kysyä ja selittää yhteistä näkymää katsomalla.
Hoidamme asennukset, käyttöönoton, käyttäjien opastuksen, sekä osan laitehuolloista paikallisesti Suomessa. Hanki kokonaisuus kertamaksulla, leasingilla tai kuukausimaksulla - mikä sinulle parhaiten sopii.
Asiantuntijamme opastavat sopivan kokonaisuuden rakentamisessa ja käyttöönotossa. Kehokameroiden, turvakameroiden ja niihin kytkettävien tekoälysovellusten tarvemäärityksessä ja valinnassa sinua opastaa turvatekniikan asiantuntijamme Juhani Kartano ja langattoman viestinnän sekä turvajärjestelmien ja puettavan älylaitteen osalta asiantuntijamme Sami Rahikainen.
Sales Manager
040 716 3149
sami.rahikainen@kauko.com
Viranomaiset
Kommunikaatio ja kuulonsuojaus
Hätätilanteissa ja yksin työskennellessä ei ole tilaa yhteysongelmille, laiterikoille tai päivityshaasteille. Hanki luotettava yhteysohjelmistoratkaisu ja laiteanalytiikkajärjestelmä, joilla pidät huolta tekniikan toimivuudesta ja reagoit mahdollisiin haasteisiin jo ennen ongelmien syntymistä!
Kuva: NetMotion
Kun hätä on suuri ja avunpyyntö on saatava liikkeelle, verkkoyhteys ei saa pätkiä. NetMotion on yhteysohjelmistoratkaisu, joka varmistaa netin katkeilemattoman toiminnan erilaisten verkkoyhteyksien päässä ja niiden välillä siirtyessä. Sen avulla saat pidettyä työntekijöiden laitteet verkossa, vaikka yhteydessä olisi lyhyitä katkoksia.
Kuva: Elemez
Elemez-laiteanalytiikka kerää tietoa päätelaitteiden akkujen kestosta ja vaihtotarpeesta, sekä käyttöjärjestelmän toiminnasta, joiden pohjalta se arvioi poikkeamia ja tulevia ongelmakohtia. Näin laitteet saadaan kuntoon jo oireiden alkuvaiheessa.