Täysin puhdasta sisäilmaa UniqAir-ilmanpuhdistimella 

Terveydenhoitoalan ammattilaiset ovat muita suuremmassa vaarassa sairastua ilmateitse tarttuviin infektioihin ja hengitystieoireisiin. Kun bakteereja, viruksia ja allergeeneja kulkee potilaiden ja vierailijoiden mukana ovista sisään, tarvitaan tutkittua ja testattua puhdistustehoa.

UniqAir-ilmanpuhdistimet auttavat vähentämään ilmateitse tarttuvien infektioiden tartuntariskiä poistamalla epäpuhtaudet hengitysilmasta ennen kuin ne kulkeutuvat ilmanvaihdon kautta muihin huoneisiin. Tehokkaan ilmanpuhdistimen ansiosta henkilöstö pysyy terveenä töissä ja potilailla on parhaat edellytykset toipumiseensa. 

Ota yhteyttä
Hospital bannerkuva

Suodata jopa 99,97 % pienhiukkasista - myös viruksista 

UniqAir-ilmanpuhdistimet suodattavat jopa 100 % kaasuista ja 99,97 % pienhiukkasista: viruksista, bakteereista, mikrobeista, homeitiöistä ja mikromuovista sekä huone-, eläin- ja siitepölystä ja kaasumaisista epäpuhtauksista, kuten hajuista, toksiineista ja ilmansaasteista. UniqAir suodattaa myös koronaviruksen ja viruksia levittävät aerosolit.

Puhdistamalla ilmasta epäpuhtauksia edistät potilasturvallisuutta ja takaat hyvän hoidon. Ilmanpuhdistin pitää hengitysilman raikkaana ja estää näin tunkkaisen ilman syntymisen ja huonon ilmanlaadun aiheuttaman väsymyksen. UniqAir on vastaanotoilla avuksi esimerkiksi astmaatikoille ja potilaille, jotka ovat yliherkkiä hajuille, hajusteille tai muille kemikaaleille. Esimerkiksi hammaslääkäreiden vastaanotoilla ilmassa on kemikaaleja, muovien sidosaineita, asetonia ja alkoholia. UniqAir suodattaa nämä ilmasta pois ja hävittää myös desinfiointiaineen hajun. 

Oikealla ilmanpuhdistimen sijoittelulla minimoit ilman viruspitoisuuden

UniqAir-kayttokohteet-toimisto-kuvituskuva

Huonekohtaisilla ilmanpuhdistimilla voi vaikuttaa ilman viruspitoisuuteen, kunhan suodatin on HEPA-tasoa. Ilmanpuhdistin kannattaa hankkia etenkin silloin, kun ilmanvaihdon teho ei normaalitasollaan riitä raikastamaan hengitysilmaa. Se puhdistaa ilmasta epäpuhtauksia ilman lämmön karkaamisesta aiheutuvaa energianhukkaa ja tehostetun ilmanvaihdon aikaansaamaa vedon tunnetta.

Vinkit puhdistimen sijoitteluun blogissamme

Vähennä tartuntariskiä ja paranna hengitysilmaa UniqAir-ilmanpuhdistimella

Hospital kuvituskuva

Esimerkiksi moni flunssakierre saa alkunsa sisäilmaongelmista. Julkisissa tiloissa, joissa liikkuu suuria määriä ihmisiä, hiilidioksidikuorma nousee ja samalla bakteerien ja virusten määrä sisäilmassa kasvaa. UniqAir-ilmanpuhdistimet taklaavat infektioriskiä uudenlaisella tavalla: ne poistavat ilmateitse leviäviä mikrobeja ja auttavat näin vähentämään tiettyjen infektioiden tartuntavaaraa.

Lue blogimme

UniqAir-ilmanpuhdistin alentaa ilman viruspitoisuutta merkittävästi

UniqAir-ilmanpuhdistimet olivat mukana tutkimuksessa, jossa selvitettiin virusten leviämistä sisätiloissa. Tutkimuksessa selvisi, että ilman kierrättämistavalla on suuri merkitys, jotta sisätiloihin ei synny ilman puutteellisen sekoittumisen takia korkean viruspitoisuuden "varastoja". UniqAirilla saavutettiin merkittävä alenema ilman viruspitoisuudessa. 

Lue lisää tutkimuksesta


Apu monenlaisiin puhdistustarpeisiin

UniqAirin voit sijoittaa lattialle, tason päälle tai seinälle. Se soveltuu niin isoihin kuin pieniinkin tiloihin - mitoitamme laitteen tilan koon ja puhdistustarpeen mukaan.

Auttaa home- ja sisäilmaoireisiin

UniqAir auttaa home- ja sisäilmaoireisiin ja parantaa kemikaalirikkaiden työympäristöjen ilmanlaatua, minkä seurauksena allergia- ja astmaoireet ja niistä aiheutuvat poissaolot ja sairaskulut vähenevät. Remontin aikana puhdistin suodattaa syntyvän pölyn ja nopeuttaa tilojen käyttöönottoaikaa. 

Poistaa pinnoista irtoavia emissioaineita

Uudisrakennusten ja peruskorjattujen tilojen pinnoista, uusista kalusteista ja tekstiileistä irtoaa emissioaineita. Niiden haihtuminen vie jopa 1-2 vuotta käyttöönotosta. Ilmanpuhdistimilla lyhennät ns. tuuletusaikaa jopa kuukausia ja saat tilat mahdollisimman pian käyttöön.

Helposti liikuteltavissa tilasta toiseen

Puhdistustarve yhdessä tilassa voi olla vain hetkellinen. Siksi UniqAir-ilmanpuhdistimet ovat helposti liikuteltavissa tilasta toiseen joko kantaen tai pyörillä rullaten. Kun laite on paikallaan, riittää kun laitat sähköpistokkeen seinään ja napsautat puhdistimen päälle.

Puhdas sisäilma on tärkeä osa vastuullista yritystoimintaa. Raikkaassa UniqAir-ilmassa vireystaso paranee ja keskittymiskyky kasvaa.
Tutustu käyttäjien kokemuksiin!

Tutkittu, testattu ja turvallinen teknologia

Toisin kuin useat muut teknologiat, UniqAir-ilmanpuhdistimet eivät synnytä puhdistuksessa sivutuotteita, kuten otsonia tai haitallisia muuntuneita yhdisteitä. Ne hyödyntävät kolmivaiheista suodatusteknologiaa: esisuodatinta, aktiivihiilisuodatinta ja EPA/HEPA-suodatinta.

UniqAir-teknologia on testattu sekä laboratorio-olosuhteissa että kenttätutkimuksissa. Testaajina ovat toimineet Teknologian tutkimuskeskus VTT (raportti VTT-CR-01662-17, 24.3.2017), Työterveyslaitos TTL sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. 

Ajantasaiset käyttöohjeet löydät valmistajan sivuilta.

UniqAir logo

 

UniqAir PRO tuotekuva

 

UniqAir PRO -ilmanpuhdistin

Huonekohtainen UniqAir PRO on suunniteltu vaativaan käyttöön tiloissa, joissa on sisäilman laatuongelmia. Laitteen voit kytkeä tavalliseen pistorasiaan ja siirrät pyörien avulla paikasta toiseen. 

Toimitamme laitteet asennettuina. Valmistaja sopii kanssanne asianmukaisesta huolto-ohjelmasta.

 • Korkeus 103,5 cm, leveys 31,8 cm, syvyys 31,8 cm
 • Puhtaan ilman tuotto (CADR) 155 m³ tunnissa
 • Sähkönkulutus 32 W 
 • Äänitaso 38 desibeliä (1 m etäisyydellä, taustamelu 33 dB)
 • Esisuodattimen puhdistus tai vaihto 4-6 kk välein ja HEPA- sekä aktiivihiilisuodattimen vaihto 1 vuoden välein

UniqAir Uniq -ilmanpuhdistin

Uniqin sijoitat jalallisena lattialle tai tason päälle tai kannakkeen avulla seinälle. Se kytkeytyy tavalliseen pistorasiaan ja on helppo siirtää paikasta toiseen. Tarjolla on kolme etupaneelin ja kolme takakuoren värivaihtoehtoa. Yrityskohtaisesta takakuoren räätälöinnistä (tilausvärillä) voimme neuvotella tapauskohtaisesti.

Toimitamme laitteet asennettuina. Valmistaja sopii kanssanne asianmukaisesta huolto-ohjelmasta.

 • Paino 9 kg
 • Korkeus 450 mm, syvyys 185 mm
 • Toimitukseen kuuluvalla kaarijalalla: korkeus 550 mm, syvyys 230 mm
 • Erillisesti tilattavalla seinäkannakkeella: korkeus 467 mm, syvyys 200 mm
 • Yksi puhdistin pitää 20-40 m² tilan ilman jatkuvasti puhtaana sekä kaasumaisista (VOC, toksiinit, NOx) että hiukkasepäpuhtauksista
 • Aktiivihiili-HEPA -yhdistelmäsuodatin
 • G1-luokan esisuodatin
 • Tausta, huopaa, 50 % kierrätysmateriaalista
 • Sähköpistoke 230 V, ~ 50/60 Hz
 • Sähkönkulutus alle 60 W
 • Äänitaso normaaliasetuksella 38 dB (A), yöasetuksella < 20 dB (A)
 • Ajastin ja kaukosäätö mobiililaitteella (WiFi)
 • Suurtehoasetus tilapäisen suuren epäpuhtauspitoisuuden puhdistamiseen

UniqAir Uniq 6-latta-lasi-musta ilmanpuhdistin

 

Autan valitsemaan tarpeisiisi sopivan puhdistimen - ota yhteyttä!

Juha Alanen

Sales Manager

Terveysteknologiat, Healthtech

+358 40 922 9142

LinkedIn

Juha Alanen Kauko Oy