turhautunut mies kannettavan tietokoneen ääressä Canva

Liikkuvan tietotyön haaste: Sovelluksiin kirjautuminen ja niiden päivittäminen on turhauttavaa

Liikkuvan tietotyön tekijä tarvitsee usein kattavan valikoiman erilaisia sovelluksia työnsä tekemiseen. Kaikki sovellukset vaativat pahimmassa tapauksessa omat käyttäjätunnuksensa ja salasanansa, ja kirjautuminen kaikkiin erikseen vie työaikaa - etenkin jos kirjautumistiedot ovat unohtuneet mielestä kokonaan ja niitä pitää etsiä tai salasanoja nollata.

 

Stressful upset desperate handsome curly man in brown sweetshirt working using laptop and having headache Credit: Shutterstock
Käyttäjätunnusten ja salasanojen muistelu voi turhauttaa. Kuva: Shutterstock
Burglar in action with encoded concept and his tools in his hand Credit: Shutterstock
Päivittämättä jätetty sovellus tai laite on tietoturvariski. Kuva: Shutterstock
 

Kirjautumisten lisäksi sovellusten ainainen päivittäminen voi turhauttaa käyttäjiä. Päivittämättä jätetty sovellus tai laite on aina tietoturvariski ja siksi vaarallinen sekä työntekijän että työnantajan näkökulmasta. Vanha sovellus voi myös aiheuttaa ongelmia laitteen käyttöjärjestelmän ja muiden sovellusten kanssa esiintyvien yhteensopivuusongelmien takia.

Ratkaisu: Automatisoi liikkuvan tietotyön tekijän IT-rutiineja

kaukohallinta
KAUKOhallinnalla ratkot käyttäjien laitteissa ilmenevät haasteet kutsumatta heitä IT-osastolle.
 

Liikkuvan työn tekijän ei pitäisi joutua pohtimaan ohjelmistojen päivityksiä tai työntekoon tarvittavien laitteiden kuntoa. Mitä enemmän voit automatisoida tabletteihin tai kannettaviin liittyviä päivitys- tai kirjautumisrutiineja, sitä enemmän saat kehitettyä laitteiden käyttövarmuutta ja -mukavuutta ja säästät työntekijän aikaa oikeanlaiselle työlle.

Laitehallinnan työkaluin voit varmistaa, että työntekijöiden laitteista löytyvät ajantasaiset ohjelmistot työntekoa varten. Saat tietoa järjestelmien vioista silloin, kun vikoja syntyy ja voit ratkaista niitä etänä kutsumatta työntekijää laitteensa kanssa IT-osastolle. Voit myös monitoroida laitteiden akkujen kuntoa ja siten varmistaa, että käyttäjällä on uusi akku käytössään jo ennen kuin vanha on tiensä päässä.

Ota käyttöön Mobile Device Management -laitehallintatyökalu

Mobile Device Management (MDM) on yrityksissä koko ajan yleistyvä mobiilien laitteiden hallinnointityökalu. Sillä voidaan määrittää etänä laitteille turva-asetukset, laitteessa käytettävät ja sallitut ohjelmat ja hallinnoida laitteen päivityksiä. Jos työntekijällä on käytössään useita sovelluksia, jotka kaikki vaativat erilliset käyttäjätunnukset ja salasanat, voit ottaa käyttöön kertakirjautumisen menetelmän (Single Sign-On, SSO). Sen turvin yksi kirjautuminen laitteelle riittää kirjautumaan kaikkiin tarvittaviin sovelluksiin kerralla.

 


Tutustu SOTI MobiControl -asiakastarinoihin!

PostNord Logistics käyttää SOTI MobiControlia laitteiden käyttökuntoon laittamiseen ja hoitaa päivitykset etähallinnan avulla 6 000 kentällä työskentelevälle.

Peninsula Hotels käyttää SOTI MobiControl (MDM/EMM) -ratkaisua luomaan luksushotellissa yöpymisestä helpon, yksinkertaisen ja yksityisen kokemuksen näitä ominaisuuksia arvostaville hotellivieraille.

Päivitä sovellukset ja ylläpidä laitekantaa KAUKOhallinnalla 

Tarjoamme sovellusten päivitykseen sekä laitekannan ylläpitoon KAUKOhallinta-palvelua, jonka avulla suoritat ylläpitotoimia, asennat sovelluksia ja ajat skriptejä joko yksittäisille laitteille tai kerralla halutulle käyttäjäryhmälle. Yrityksen oma IT-tuki tai sovellusten pääkäyttäjät voivat KAUKOhallinnalla antaa sujuvaa käyttötukea suoraan käyttäjälle.

Tutustu KAUKOhallinta-palveluun

hymyilevä asiakaspalvelija Kuva Shutterstock

Kun haluat automatisoida päivittämis- ja kirjautumisrutiineja, käänny puoleemme!

Asiantuntijamme auttavat sekä kenttätyön suunnittelussa että laite- ja sovellusvalinnoissa.

Ota yhteyttä