Led Future UVC-LED-valodesinfiointi esineiden ja pintojen puhdistukseen

Herkkien elektronisten laitteiden desinfiointi on haasteellista niiden muotojen ja pintamateriaalien vuoksi. Usein laitevalmistajat suosittelevat välttämään voimakkaita kemiallisia desinfiointiaineita laitteiden pyyhinnässä.

Suurien pintojen ja tilojen desinfiointi perinteisillä menetelmillä tehdään yleensä harvoin, mikä antaa mikrobeille aikaa lisääntyä. Perinteinen, kemikaaleilla tapahtuva puhdistus voi myös vaikuttaa puhdistettavan kohteen ominaisuuksiin, puhdistustyö on hidasta ja vaatii ihmistyöaikaa. 

Lue lisää

Side view of serious researchers looking at computer screen in the laboratory

Puhdista säännöllisesti ilman kemikaaleja

Led Futuren UVC-LED-valodesinfiontiratkaisuilla käsittelet elektronisia terveyden- ja laitoshuollon laitteita turvallisesti sekä vähennät niiden kautta tapahtuvaa kontaminaatiota. UVC-LED-valomenetelmällä voit käsitellä erilaisia kiinteitä pintoja ja materiaaleja, suuria ja pieniä tiloja, sekä kirkkaita ja sameita nesteitä säännöllisesti, ilman kemikaaleja ja manuaalista työtä.

Kahden tunnin sykleissä

Perinteisillä menetelmillä desinfiointikertojen välillä voi kulua jopa 10 h, jolloin bakteerit ehtivät lisääntyä: esim. Clostridium botulinum -populaatio voi muuttua hyvissä olosuhteissa 42 100 000 000 -kertaiseksi. LED-valodesinfioinnilla tuhoat bakteerit 2 tunnin sykleissä, jolloin määrä ei nouse koskaan hälyttävälle tasolle. 

Desinfiointia ilman kemikaaleja

LED–teknologiaa hyödyntävä UVC-desinfiointi on erittäin ekologista, sillä se ei tuota ongelmajätettä. UVC-desinfioinnissa kohteeseen ei lisätä kemikaaleja, eikä desinfiointi vaikuta kohteen rakenteeseen tai ominaisuuksiin. Mikrobien elinvoimaisuus tuhotaan UVC-valon avulla. 

Säädä, seuraa ja kontrolloi

LED–teknologialla tuotettua UVC-valoa säädät, seuraat ja kontrolloit erittäin tarkasti niin intensiteetin, aallonpituuden kuin syttymisen ja sammumisenkin suhteen. LED-teknologian energiantarve on huomattavan pieni, eikä se tuota loistehoa. 


Mihin UVC-LED-valodesinfiointi perustuu?

Led Future UVC-valon vaikutus DNA:han

Pintojen ja esineiden UVC-LED-valodesinfiointi perustuu UVC-valon aallonpituuksien käyttöön kohteen säteilyttämisessä. Kohde valaistaan sopivalla UVC-valon aallonpituudella sekä valaisuajalla haluttujen lopputulosten aikaansaamiseksi.

UVC-valo muuttaa solujen biologisia ominaisuuksia hajottamalla DNA:n rakenteen ja vaikuttamalla kohde-eliön eri ominaisuuksiin desinfiointilaitteeseen säädettyjen arvojen mukaan. Myös antibiooteille resistentit bakteerit reagoivat UVC-valoon.

Esimerkiksi työvälineet puhdistat helposti UVC-desinfioinnilla. Näin voit hidastaa ja rajoittaa bakteerien leviämistä, mikä puolestaan auttaa kontrolloimaan esimerkiksi sairaalabakteeriepidemioita.

 

IQ MOBILE™ 8 - desinfioiva UV-valo pienesineiden puhdistukseen

Milloin viimeksi puhdistit puhelimesi tai avaimesi, tai desinfioit silmälasisi? Käsistäsi mikrobit tarttuvat usein koskettamiisi esineisiin ja jäävät elämään niiden pinnoille pitkäksikin aikaa.

IQ MOBILE™ 8 desinfioiva UVC-valo puhdistaa tehokkaasti ja ekologisesti pienesineet missä ja milloin tahansa ilman kemikaaleja, lämpöä tai desinfiointiaineita. Desinfiointi perustuu UVC-valoon, joka tuhoaa mikrobien DNA-ketjut. Laite tuhoaa 2 minuutissa 99,9 % desinfioitavan esineen pinnalla olevista bakteereista.

Led-Future-IQ-Mobile-8-tuotekuva

IQ MOBILE™ 8 desinfioiva UVC-valo Kuva: Led Future

Puhdista säännöllisesti kaikki pienesineet, joita kosketat päivän aikana: matkapuhelimet, henkilökortit, kulkutunnisteet tai avaimet, silmälasit, lompakot, kaukosäätimet ja stetoskoopit ym.

Sijoita desinfiointilaite mielellään käsienpesun yhteyteen, ja käytä sitä vähintään työvuorosi alussa ja lopussa - mitä useammin, sitä parempi.


IQ MOBILE™ 8 tehoaa myös antibioottiresistentteihin bakteereihin

IQ MOBILE™ 8 desinfioiva UVC-valo tehoaa bakteereihin, viruksiin, sieniin, homeisiin ja alkueläimiin. IQ MOBILE™ 8:n tehokkaat UVC-LED-valot tuhoavat myös superbakteerit, taudinaiheuttajat sekä antibiooteille vastustuskykyisiksi muodostuneet bakteerikannat.

UVC-LED-valot tilojen ja pintojen desinfioinnissa

UVC-LED-valot ovat tutkitusti tehokas ja nopea, ympäristöystävällinen sekä energiatehokas tapa desinfioida tiloja ja pintoja. UVC-valo tappaa kaikki virukset, bakteerit ja alkueläimet pinnoilta, joihin se osuu. Valot sopivat esimerkiksi laboratorioihin, ambulansseihin, leikkaussaleihin, potilashuoneisiin ja muihin sairaalan tiloihin, joita desinfioidaan säännöllisesti.

Valoissa on liiketunnistimet, joiden avulla ihmiselle vaarallinen UVC-valo sammutetaan, jos tilassa havaitaan liikettä. Desinfiointi jatkuu ennalta määritetyn ajan kuluttua siitä, kun liike on loppunut.

Hospital research lab Image: Shutterstock

 


Räätälöidyt kokonaisuudet erilaisille pinnoille

Tuhoa sairaalabakteerit hoitopöydiltä ja leikkaussalipinnoilta ja desinfioi pinnat esimerkiksi sairaalan välinehuollossa tai toimenpidehuoneissa.

Erilaisten tilojen ja huoneiden tarpeisiin

UVC-LED-valot mitoitetaan ja räätälöidään eri kokoisten huoneiden ja tilojen tarpeisiin. Laitteeseen kuuluu valojen lisäksi niiden hallintayksikkö, jossa on kosketusnäyttö. LED-valoja voi käyttää myös normaalina valona, jolloin tilaan ei tarvita erillistä valaistusta.

Laitteen toiminta ja mitat

Laitteen toiminta ja valojen määrä mitoitetaan tilan puhdistustarpeen mukaan.

 • Säädettävä desinfiointiaika: 10-40 min
 • Käyttölämpötila: 0-50 °C
 • Valon pintamateriaali: alumiinia
 • Valojen pituudet: 500 mm, 1000 mm
 • Irrotettavan LED-valonauhan paksuus: ∅ 65 mm
Käyttökustannusesimerkki

Kustannukset laskettu sähkön hinnalla 0,15 e/kWh, käyttökertoina 10 krt/pv, käytössä 10 valoyksikköä ja desinfiointiaikana 10 min.

 • 1 käyttökerta: 0,0025 €
 • 1 päivän käyttö: 0,025 €
 • 1 kk käyttö: 0,75 €
 • 1 vuoden käyttökerrat yhteensä: 9,00 €

UVC-LED-valodesinfioinnilla voit myös
Abstract 3d molecules medical background Image: Shutterstock
Kuva: Shutterstock
 • Desinfioida juomaveden energiatehokkaasti ja ilman kemikaaleja
 • Puhdistaa uimahallien veden ilman kemikaaleja
 • Korvata maitotuotteiden pastöroinnin 
 • Desinfioida prosessivedet elintarviketeollisuudessa
 • Puhdistaa laivojen painolastitankkien veden
 • Tuhota sisäilman pieneliöt julkisissa ja yksityisissä tiloissa
 • Desinfioida elintarviketeollisuuden pakkausmateriaalit

Ota yhteyttä, keskustellaan desinfiointitarpeistasi lisää!

Virve Aarnio

Sales Manager

Medical IT

+358 400 588 595

LinkedIn

Virve Aarnio | Kauko Oy