lääkäri työskentelee tietokoneella Kuva: Shutterstock

Desinfioi herkkä elektroniikka ja pinnat turvallisesti UVC-valolla

Kauko Oy on solminut jälleenmyyntisopimuksen UVC-LED-valoon perustuvaa desinfiointiteknologiaa valmistavan Led Future Oy:n kanssa. UVC-desinfioinnissa virusten, bakteerien ja alkueläinten elinvoimaisuus tuhotaan UVC-LED-valon avulla: valo hajottaa mikrobien DNA:n rakenteen ja tuhoaa 99,9 % desinfioitavan esineen pinnalla olevista bakteereista. 

Kokonaisvaltainen apu tartuntariskin minimointiin

"Tärkein tavoitteemme on edistää potilasturvallisuutta hyvän hoidon takaamiseksi, ja haluamme pitää terveydenhuollon ammattilaiset terveinä. Meiltä löytyi jo ratkaisuja sairaalan sisäilman puhdistamiseen, henkilösuojaukseen sekä käsihygieniaan, mutta herkän elektroniikan desinfiointilaitteet puuttuivat. Led Future -yhteistyön myötä voimme auttaa asiakkaitamme parantamaan sairaalahygieniaa ja vähentämään infektioiden tartuntariskiä kokonaisvaltaisesti", toteaa Kaukon healthtech-ratkaisujen myyntipäällikkö Juha Alanen.

Myös antibiooteille resistentit bakteerit reagoivat UVC-valoon, mikä auttaa kontrolloimaan esimerkiksi sairaalabakteeriepidemioita välineiden ja pintojen desinfioinnin avulla. "Tämä yhdistettynä huolelliseen käsihygienian noudattamiseen ja UniqAir-ilmanpuhdistukseen hidastaa ja rajoittaa infektioiden leviämistä merkittävästi", Alanen toteaa.

 

Led Future UVC-valo 700X500

UVC-valo hajottaa DNA:n rakenteen. Kuva: Led Future Oy

 

Turvallista desinfiointia herkillekin laitteille

UVC-desinfiointi ei lisää desinfioitavaan kohteeseen kemikaaleja, eikä vaikuta kohteen rakenteeseen tai ominaisuuksiin. Sillä on mahdollista käsitellä ilmaa, kiinteitä materiaaleja sekä nesteitä. Käytettävä UV-valon aallonpituus sekä valaisuaika valitaan kullekin desinfioitavalle kohteelle erikseen toivotusta lopputuloksesta riippuen. 

UVC-desinfiointi on turvallinen tapa desinfioida herkkiä terveydenhuollon elektronisia laitteita sekä esimerkiksi silmälaseja, puhelimia ja muita usein käsillä kosketettavia pienesineitä. Kattovalojen avulla suuremmatkin tilat voi desinfioida säännöllisesti, mikä auttaa pitämään mikrobikannan kurissa. "On ilo päästä myötävaikuttamaan sairaalahygienian ja potilasturvallisuuden parantamiseen Kaukon kanssa", toteaa Led Future Oy:n toimitusjohtaja Ilkka Hirvonen.

Tutustu teknologiaan ja hanki omasi asiantuntijaltamme!

Ota yhteyttä

Kauko Oy

Rakennamme älykkäitä laite-, sovellus- ja palvelukokonaisuuksia, jotka varmistavat työntekijöiden arjen sujumisen tehokkaasti ja saumattomasti vaativimmissa työskentelyolosuhteissa. Koska monimutkaisimpia haasteita ei ratkota yksin, olemme verkostoituneet alan parhaimpien toimijoiden kanssa. Yhdessä kehitämme uusia, kestäviä työntekotapoja eri alojen huippuammattilaisille. Saamme laitteet, sovellukset ja palvelut puhumaan tavoitteellisen ja tehokkaan työnteon kieltä.

Background element