Videokuvan tallennus

Yksinkertaisimmillaan IP-kameroiden kuvaa voidaan tallentaa kameraan asennettavaan muistikorttiin.

Korttitallennus ei kuitenkaan ole useinkaan käyttökelpoisin vaihtoehto, sillä korttien kasvaneesta kapasiteetista huolimatta muistikortin varsin rajallinen koko rajoittaa tallennusaikaa. Vaarana on myös se, että tallenteet menetetään, jos kamera joutuu ilkivallan kohteeksi. Myöskään tallenteiden haku ja katselu kortilta ei ole yhtä kätevää ja monipuolista kuin tallentimelta.

WJ-NX200-network-disc-recorder
IP-kameratallentimet

Kun järjestelmässä on paljon kameroita rajatulla alueella esim. samassa kiinteistössä, on tallennus yleensä järkevintä toteuttaa tallentimella. Uudet i-PRO:n IP-kameratallentimet ovat laajennettavissa hankkimalla tallennuslisenssejä kameramäärän mukaan. Esimerkiksi WJ-NX200 tallennin on pienimmillään yhdeksälle kameralle, mutta kapasiteetti laajenee lisensseillä 32 kameraan. Sen sijaan suurempiin järjestelmiin tarkoitettu WJ-NX400 on vakiona 64 kameralle ja laajenee jopa 128 kameran tallentimeksi.

Pilvitallennuspalvelu

Mikäli on tarve tallentaa yksittäisiä kameroita tai vaihtoehtoisesti suuria määriä erittäin hajallaan olevia kameroita, ei tallentimien hankinta ole useinkaan kovin kustannustehokasta. Silloin onkin järkevämpää käyttää pilvitallennuspalvelua, kunhan vain kohteeseen on saatavilla laajakaistayhteys.

Pilvitallennuspalvelun etuna on se, ettei tallentimia tarvitse hankkia, jolloin niihin ei sitoudu myöskään pääomaa, eikä myöskään tarvitse murehtia kiintolevyjen vaihtamisesta. Pilvitallennuspalveluun on valittavissa eri tallennustasoja: esim. 24 h tallennusajasta 30 päivään ja VGA:sta 1080p resoluutioon.

Tiesitkö, että...

Kaukon edustama i-PRO (ent. Panasonic) on täysjäsen ONVIF-foorumissa, jonka tehtävänä on varmistaa IP-pohjaisten valvontatuotteiden keskinäinen yhteistoiminnallisuus, käytön joustavuus ja laatu avoimen standardin turvin. Kaikki i-PRO-tuotteet ovat ONVIF-yhteensopivia.
 

Ota yhteyttä
Juhani Kartano

Sales Manager, Kameravalvontajärjestelmät

+358 40 547 9330
juhani.kartano@kauko.com 

Ota yhteyttä

Löysitkö etsimäsi?

Jos et löytänyt etsimääsi, eipä hätää! Joskus paras ratkaisu löytyy laatikon (tai meidän verkkosivujen) ulkopuolelta. Osaamisemme ja ratkaisumme eivät rajoitu sivuillamme esiteltyihin teknologioihin.

Ota siis yhteyttä, asiantuntijamme auttavat sinua löytämään ja rakentamaan tarpeisiisi sopivan ratkaisun.

Ota yhteyttä

Background element