Rods&Cones tuo videoavusteisen etätuen ja etämentoroinnin leikkaussaleihin Kuva Shutterstock

Etämentorointi ja videoavusteinen tuki leikkaussaleihin - Rods&Cones

Kauko Oy ja Rods&Cones tuovat Suomeen videonjakoteknologian, jonka avulla lääkärit ja asiantuntijat voivat antaa videoavusteista etätukea leikkaussaleihin. Järjestelmän avulla leikkauksessa avustaminen ei vaadi enää paikalle saapumista ja fyysistä läsnäoloa - asiantuntijan voi kutsua avustamaan videoyhteyden yli tarpeen mukaan.

 

Vaativissakin leikkauksissa avustaminen onnistuu mistä päin maailmaa tahansa Rods&Cones-videonjakojärjestelmällä. Video: Rods&Cones 

 

Sopivin asiantuntija kuhunkin leikkaukseen on vain videoyhteyden päässä

Rods&Cones-järjestelmästä voi hakea etäapua asiantuntijan osaamisalueen tai leikkauksessa tehtävän toimenpiteen mukaan. Asiantuntijaan voi ottaa suoran videoyhteyden silloin, kun sille tarvetta on. Yhteyden muodostaminen tapahtuu helposti skannaamalla älylaseilla QR-koodi näytöltä.

Etäyhteyden kautta leikkaukseen osallistuva asiantuntija voi lähentää ja loitontaa hänelle jaettuja kuvamateriaaleja itsenäisesti, ja merkitä niihin huomioita leikkauksen edetessä. Merkkaukset ja ohjeet siirtyvät leikkaussalihenkilöstölle reaaliajassa, ja viestiä voi myös ääniyhteyden tai chat-viestien turvin.

“Rods&Cones-etäyhteysratkaisumme on auttanut asiakkaitamme muun muassa uusien ammattilaisten kouluttamisessa, proktoroinnissa sekä tilanteissa, joissa kokeneemman seniorin mielipide esimerkiksi leikkaustilanteessa on välttämätön. Ratkaisumme toimii hyvin myös tilanteissa, joissa potilas on kaukana: etäyhteyden avulla ammattilainen voi neuvoa esimerkiksi sairaanhoitajaa toteuttamaan ensihoitoa”, kertoo Rods&Conesin Nordic Sales Director Antti Antikainen.

 

etänä avustava kirurgi näkee saman kuin leikkaussalin kirurgi Kuva Rods&ConesRods&Cones tuo videokuvaa suoraan leikkaussalista konsultaatiota antavan asiantuntijan tietokoneelle. Kuva: Rods&Cones

 

Rods&Cones vähentää matkustamistarvetta ja tuo joustavuutta työhön

"Potilastyössä onnistumista ei voi aina mitata rahassa. Toimiva ja helppokäyttöinen teknologia voi kuitenkin auttaa hoitohenkilökuntaa tekemään oikeita päätöksiä vaativassa tilanteissa ja tuottaa samalla merkittäviä säästöjä", toteaa Kaukon toimitusjohtaja Juha Rytkönen.

"Rods&Cones on oivallinen ratkaisu kirurgien väliseen kommunikaatioon vaativissa hoitotilanteissa. Sen avulla on helppo konsultoida etänä ajasta ja paikasta riippumatta, mikä vähentää päivystyksen ja liikkumisen tarvetta”, Rytkönen jatkaa.

Rods&Cones on kehitetty leikkaussalien steriileihin ympäristöihin ja pilvipalvelu täyttää GDPR-tietosuojavaatimuksen kriteerit. Videonjakosovelluksen lisäksi järjestelmään kuuluvat älylasit, joiden avulla kirurgi voi lähettää kollegalleen lähikuvaa leikattavasta kohteesta, sekä peilauslaite, jonka avulla salista voi välittää yleiskuvaa, tai näyttää leikkauksen edetessä röntgenkuvia, ultraäänikuvaa tai muuta materiaalia.

Tutustu Rods&Cones-teknologiaan täällä

Kauko Oy

Rakennamme älykkäitä laite-, sovellus- ja palvelukokonaisuuksia, jotka varmistavat työntekijöiden arjen sujumisen tehokkaasti ja saumattomasti vaativimmissa työskentelyolosuhteissa. Koska monimutkaisimpia haasteita ei ratkota yksin, olemme verkostoituneet alan parhaimpien toimijoiden kanssa. Yhdessä kehitämme uusia, kestäviä työntekotapoja eri alojen huippuammattilaisille. Saamme laitteet, sovellukset ja palvelut puhumaan tavoitteellisen ja tehokkaan työnteon kieltä.

Background element